Aké veci a veľkosti pre novorodenca kúpiť?
Ahojte ženy 🙂 Čakáme chlapčeka a chcem si pokúpiť vecičky pomaly . Kupujem to skôr lebo ideme prerábať celý dom kým sa malý nenarodí. Viete mi poradiť aké veci a ake velkosti si mám kúpiť ? Bude to moje prvé dieťatko.. nema mi kto vtom poradiť 🙂 myslím oblečenie ... a taketo veci ďakujem za každú radu malý sa ma narodiť koncom mája.. 🙂
Za mňa naj lindex rastúce oblečenie (stačilo kúpiť každú druhú veľkosť). Ale inak veľkosť 56, 62. A nepreháňať s množstvom (ak by si potrebovala veci viac, tak dokúpiš priebežne). Ja som mala pri oboch deťoch 5ks body, 5ks nohavíc, 5ks pyžamiek, 2 mikiny, 2 overaly - jeden plyšový, jeden klasický a 2 čiapky (zimné deti). Na jar ti netreba overaly, resp. Jeden plyšový bude stačiť
@miriamka1995 určite nekupovať najmenšiu veľkosť a veľa kusov, bábätko môže byť väčšie
Lindex rastúce body, zavinovacie. 56. Vydržia aj štyri mesiace. Kludne kupuj z druhej ruky 🙂
Pyzamka na zips. Tepláky ci legíny.
Ponožky, čiapky, overal plyšový. Alebo no, záleží kedy rodis. V auguste ti overal bude zbytočný.
Maly sa narodil malicky, nosil aj 44ku prvy mesiac... uvidis ake budu odhady vahy a podla toho kupis PAR KUSOV nie tonu veci... hlavne bodycka, idealne zavinovacie, nech nemusis cez hlavicku, polodupky, svetrik, ciapocku, potrebujes fusak... overal sme vyuzili velmi malo, maly je marcovy, ale zima este bola, takze fusak bol nutny... nekupuj vsetko nove, kup bazarove. Tie deti mali veci na sebe 1-2x kym z nich vyrastu a rob to tak kludne po velkost 74... ja som toho pokupila klasika vela, ako pri kazdom dietati a nepoucila som sa teda, ale bolo to zbytocne 😂 Tie lindex rastuce su dobry typ... ale to vies dokupit aj ten predlzovak na bodycka, to je skvela vec a to vies pouzivat vzdy...
Vela veci podostavas od rodiny. Teda aspon mne doniesli aj nove aj podedene oblecenie.
Mala som nachystane bodycka 62(57 mu boli male), teplaky, mikinu/svetrik, pyzama, ponozky, ciapky, overal, deku do kocika, dve zavinovacky, latkove plienky, cumlik. Casom dokupis, netreba toho az tak vela, rychlo vyrastie. Lindexove rastuce su super, vydrzia dlhsie nez obycajne lacnejsie body.
Inak v dnesnej dobe vies aj v porodnici objednat mensiu velkost ako tu 56ku takze neskreckuj dopredu, muz operie kym dojdete domov a mas vybavene... ja viem, ze clovek ma rad "nachystane", ale toto su veci... ako napriklad odsavacka mlieka, ja som ju pouzivala velmi vela, odsavala som rok kazde tri hodiny, kamoska ju nepouzila nikdy a predavala novu, proste vsetko podla potreby...
@miriamka1995 malý mal 49cm, keď sa narodil a tak som mala pár 52, potom 56 viac a to rýchlo prešlo na 62. Tieto tri veľkosti mi stačili na začiatku. Z tých 52 fakt len málinko.
@miriamka1995 malý mal 49cm, keď sa narodil a tak som mala pár 52, potom 56 viac a to rýchlo prešlo na 62. Tieto tri veľkosti mi stačili na začiatku. Z tých 52 fakt len málinko.
@michaela329 52? Nie nahodou 50??? Ja len aby autorka zbytocne nehladala.
Kazdopadne ozaj 50 len minimum. A potom 56. To si vies ozaj rychlo aj cez net objednat. Babatko sa nezda ale ozaj velmi rychlo rastie 😉
A zalezi aj v ktorom rocnom obdobi. Ci leto jesen....
44/50/56/62/68/74/80/86 sme potrebovali prvy rok... to asi hovori za vsetko, kolko casu to vyuzijes... tu 86 nosil 8 mesiacov potom od roka prakticky donedavna, teraz ma uz velkost 92, o dva mesiace ma dva roky...
@michaela329 52? Nie nahodou 50??? Ja len aby autorka zbytocne nehladala.
Kazdopadne ozaj 50 len minimum. A potom 56. To si vies ozaj rychlo aj cez net objednat. Babatko sa nezda ale ozaj velmi rychlo rastie 😉
A zalezi aj v ktorom rocnom obdobi. Ci leto jesen....
@maryetta áno, 52
Všetci do mňa hučali, že čakám chlapca a, že nemám kupovať veľkosť 56. Že rovno 62, že to mu bude hneď malé a neviem čo. Malý sa narodil a pekne išiel manžel dokupovať, nie 56 ale 50. Pretože mu bolo všetko obrovské topil sa v tom a bola mu zima. Veľkosť 50 nosil prvý mesiac a možno ešte týždeň. Potom 56. Na 62 prešiel, keď mal možno tri mesiace. Takže asi tak. Nemusí sa Ti hneď narodiť valibuk a teda aj môj mal 3550g. Takže nebol nejaké mini mini bábätko. Najmnešiu veľkosť by som si pripravila 56. Stačí z nej pár kusov. V prípade potreby nie je problém dokúpiť.
Všetci do mňa hučali, že čakám chlapca a, že nemám kupovať veľkosť 56. Že rovno 62, že to mu bude hneď malé a neviem čo. Malý sa narodil a pekne išiel manžel dokupovať, nie 56 ale 50. Pretože mu bolo všetko obrovské topil sa v tom a bola mu zima. Veľkosť 50 nosil prvý mesiac a možno ešte týždeň. Potom 56. Na 62 prešiel, keď mal možno tri mesiace. Takže asi tak. Nemusí sa Ti hneď narodiť valibuk a teda aj môj mal 3550g. Takže nebol nejaké mini mini bábätko. Najmnešiu veľkosť by som si pripravila 56. Stačí z nej pár kusov. V prípade potreby nie je problém dokúpiť.
@anonym_899865 ano. Vela zalezi ake velke babo.
Prvy mal 50cm. Jemu bola 50 akurat. 56 velka.
Zas dcera mala 52 cm ona mala 50-tku tak akurat na cestu domov.
Dalsi syn mal 54 a on mal rovno 56.
Ak sa babo narodi s velkostou cca 52 a viac cm, tak v.56... ak mensie, tak aj par ks. v.50...
Ono je to dost individualne. Ja osobne po mojej skusenosti by som sa nezasobovala extra dopredu, ak uz budete mat vsetko prerobene, ked sa babatko narodi a aj vsetko pozariadovane. Objednavala by som podla potreby.
Mne sa narodila dcera s 2850. Potrebovala velkost 50 a na prvy mesiac by v klude zniesla aj 44.. ja som mala doma 56 a vyssie a bola v tom utopena ale prezili sme, potom som hladala v lokalnych skupinach mensie velkosti. Zalezi od porodnej vahy, ktoru budes vediet, az ked sa dieta narodi.
V prispevkoch som videla, ze jedna pani tu napisala, ze 56,62,74 mas na 3-4 mesiace. Neviem ako to myslela, ci do 4 mesiaca zivota dietata, ale moja dcera nosila 74 ked mala rok. Dalsi komentar som videla, ze do roka vyuzili oblecenie do velkosti 86, tuto velkost ma dcera aktualne a ma 2 roky 😅 takze je to rozne, ako velke dieta sa komu narodi, ako rychlo rastie.
Zalezi od teba, ja som typ, ktory si kupi priebezne, nema doma kop oblecenia, ktore pre dieta nevyuzije alebo sa velkostne netrafim do rocneho obdobia a potom to budem predavat cez bazar a budem to skladovat v krabiciach.
Ja osobne by som nakupila nieco malo z velkosti 50,56,62 - teplaky, bodycka, zopar mikin, pyzama. Ja sa nikdy nepredzasobim dopredu. Maximalne teraz kupujem na jar ale nerobim extremne nakupy aby bolo, lebo som podostavala vela aj od rodiny a nikto sa netrafil dcere do velkosti - tzn, ze dostala velkosti 68 vsetko zateplene, dlhe veci a tuto velkost mala v lete, pripadne 74, 80 kratke veci a tuto velkost mala v zime, cize som tieto dary rozpredala alebo darovala dalej.
Tiez zalezi od obchodu, v ktorom nakupujes. Lindex som videla, ze ti radili velkost 56, moje dieta sa v tom topilo a topi do dnes a velkostne nezodpoveda, su jej tie veci vzdy vacsie a kupujem o velkost mensiu. H&M podla mna velkostne zodpoveda, takisto aj f&f. Pepco, sinsay som pouzivala na von a to dcere sedi vzdy o jednu velkost vacsie nez realne ma. Zara, next nemam skusenosti ako zodpoveda velkostne.
Na body odporúčam lindex rastúce. Každý ma strašil ako dieťa za týždeň vyrastie z jednej veľkosti ale môj 56-ku z lindexu nosil mesiace. Záleží od značky, lindex je väčší ale vieš dobre ovinúť rukávy a preto dlho vydrží. Takže primárne by som nakúpila 56-ku a zopár vecí veľkosti 62. Ale nenakúp toho veľa, uvidíš čo vám bude vyhovovať a podľa toho dokúp. Pre mňa bolo najkomfortnejšie novorodenca obliekať do dupačiek, ktoré sú na zips a dajú sa odzipsovať z oboch strán. Najrýchlejšie sa dieťa do nich oblieka.
Ak pomoze, syn sa narodil 51cm a 3450g a oblecenie 50 nosil cca mesiac. 56 mu bola obrovska.
Od 56 hore ak nebudes mat predcasniatko.idealne pozeraj vsetko zavinujuce a rozopinajuce na zaciatok .je to lepsie pre teba aj pre babetko ked ho neobliekas cez hlavicku.a tie rastuce od lindexu to je uplne bomba to som naozaj teraz pri mladsej nechapala ze sa da nosit rok vkuse to iste bodycko.a stale je dobre. Cena je vyssia ale tych malinkych som vela zohnala aj z druhej ruky za dobru cenu.

@miriamka1995 ja som kupovala podľa zoznamu z googla, daj do googla zoznam pre novorodenca, čo treba kúpiť. Isla som prevažne podľa toho. Oblečenie veľkosť 57,62,74 na začiatok, to je tak 3-4 meiace asi