icon

Aké veci potrebujem v nemocnici?

bubulinkuska
15. júl 2013

Chcela by som už prichystať veci,ale potrebujem pomôc 🙂

matuskova003
15. júl 2013

určite niečo na oblečenie , neaké nočné košele, alebo niečo v čom sa cítiš dobre, popôrodné vložky, popôrodné nohavičky ( nieje potreba ale bude ti v nich pohodlnejsie ) , ak možem poradiť, podložky do postele , osobné hygienické potreby ( kefka, pasta, sprchový gél, hrebeň , atď ) , ak tak ma ešte neaká mamička doplní .. 🙂

anjelik2509
15. júl 2013

a u lekára ti nedali žiadny letáčik, čo treba? kuk napr. sem http://www.mamaaja.sk/tehotenstvo-a-porod/porod...
Ja som si brala doklady (teh. preukaz, obč. preukaz, zdrav. preukaz, potom sobášny list, prehlásenie rodičov o mene dieťaťa), potom župan, košele som dostala v pôrodke, tie som si nebrala, príbor, pohár, uterák, osušku, kozmetiku, nezabudni z. kefku, pastu, niť, ústnu vodu, lieky ak nejaké berieš, podpsenky, tampóny do nich, popôrodné nohavičky, vložky po pôrode, nepremokavú podložku do postele, papuče a žabky do sprchy, balzam na pery, minerálku, mobil, nabíjačku naň, foťák...No a už ma nenapadá čo ešte...😉 Doplňte ma, ak som niečo zabudla...

reni1512
15. júl 2013

Ja som mala prsne vlozky 10ks, 2ks podprsenky kojacie,uterak maly, osusku, slapky do sprchy, papucky, zupan, 5 nocnych kosiel (ak zacne kojit, tecie to jak fras 😀), kozmetika, hygienicke potreby, mozno aj podlozky pod teba na postel, mne dali v nemocke, vlozky, najlepsie dlhe, vacsie, mala som z tesca, ruzovy obal 12ks, 2baliky a pohodlne bavlnene nohavicky, pripadne poporodne ak spontany porod. Mineralky vela vela, casopis nejaky a nabijacky 🙂 aj na mobil a na fotak.. ja som rodila sekciou, no na druhy den som uz behala a potom mi dali babo na izbu.
No a pre babo som mala podbradnik, dve latkove plienocky, vlastne body 3ks, rukavicky, ciapocku a ponozky. Klobuciky na kojenie (nepouzila som, az doma), jednu podlozku, lebo v postielke na izbe nebolo nic len guma a prebalovala som ju na tom, 40ks plienok a mokre utierky.
Dufam ze som na nic nezabudla 🙂

myryjam
16. júl 2013

Záleží aj od toho, kde budeš rodiť (či budeš mať nadštandard alebo nie). Dokumenty: karta poistenca, občiansky preukaz, tehotenská knižka, výsledky posledných vyšetrení (eventuálne lekárske správy od iných lekárov týkajce sa tehotenstva), v prípade záujmu o epidurálnu analgéziu si treba priniesť súhlas e epidurálkou, výsledky krvných testov („odbery“), doklady o zaplatení nadštandardných služieb ako napr. prítomnosť otca pri pôrode, tel. číslo na zazmluvneného lekára (ak máš zazmluvneného).
Osobné veci: hygienické potreby, dojčenské podprsenky 1-2 ks, nočné košele na kojenie, župan, vložky do dojčenskej podprsenky, prezuvky, ponožky, prezuvky do sprchy, odsávačka mlieka podľa uváženia, "šestonedielske“ nohavičky podľa uváženia, nepremokavé podložky na posteľ, minerálka atď..
Výbavička pre dieťa – počas pobytu v pôrodnici: jednorazové plienky, jednorazové vlhčené hygienické obrúsky popr. podložka na prebaľovanie, masť na zadoček dieťatka proti zapareninám, deka, čiapočka, rukavičky, oblečenie pre dieťa
Výbavička pre dieťa - v deň odchodu z pôrodnice: oblečenie pre dieťa podľa ročného obdobia (košieľka, svetrík, dupačky, čiapka, ponožky), zavinovačka, deka podľa aktuálneho počasia, autosedačka

matozazzo
16. júl 2013

Pre teba nocna kosela alebo pyzamo, co mas radsej 🙂, 2ks, aby si mala na prezlecenie, ponozky, spodne pradlo, kojenecka podprsenka, do nej vlozky do podprsenky kvoli mliecku, hygienicke potreby, zupan, ked pojdes na obed, uterak do sprchy, maly na ranne umyvanie, pokial budes na nadstandarde, malo by to tam byt, prezuvky...
Pre babo plienky, krem na zapareniny, tebe na bradavky - ,mne sa osvedcil bepanthen, namazala som bradavku, ked bolo treba a pred kojenim umyla cistou vodou. Mala som aj vankus na kojenie, mne osobne to pomahalo, mam mensie prsia a lepsie sa mi kojilo posediacky a nebolel chrbat. Veci nam davali pre babo v nemocnici, ale mala som aj svoje. Ked pojdete domov, podla pocasia - kosielka, dupacky, svetrik, ciapocka. Rukavice len v zime. Mala som aj odsavacku soplikov, a na mlieko, cumlik (aj ked nebolo treba), vatove tycinky. Vlozky a modru obliecku - ak by mala dcerka zltacku, ale uz hned som ju na nu davala - to mi radili este pri 1., ked mala novorodenecku zltacku 🙂 Vitaminy, lieky, ak nejake beries, a vela energie 🙂 Ked ho ponesies v autosedacke, tak na prikrytie nej.deka, ako pisu vyssie, vlhcene obrusky.. A ak nieco bude treba, urcite ti niekto prinesie.. Ja som mala este vodu a piskoty, lebo som vedela, ze po cisarskom pojdu len infuzie a bola som hladna 🙂 tak som zjedla aspon 1 piskotu 😀