Ako a kedy používať doma inhalátor?
Ešte na jar sme kúpili inhalátor aj s nosovým nebulizérom (nosná sprcha). Používam ho pri oboch deťoch, mladší syn (20 mesiacov) má nábeh na astmu a staršia dcéra (4 roky), odkedy chodí do škôlky má neustále soplíky, kašle, laryngitídy a pod. Keď sa im stav zhoršuje používam inhalátor aj s nosnou sprchou a to buď vincentku, alebo ambrobene, alebo vincentku s kvapkou pinosolu. Keď som sa na to pýtala lekárov od pedaitra, cez ORL, alergológa a neviem ešte koho, každý má na to iný názor. Niekto že je to dobre, iný že je to placebo a na ORL mi povedali, že pri veľkých soploch sa kašle inhalovaním len zhoršujú, pretože sa tým vzduchom hlieny presúvajú dolu na priedušky. Aké sú vaše skúsenosti a rady? Kedy a čo inhalujete?
@janettelubomir dakujem krasne, ja som dala tiez 5ml, ale prislo mi to nejako dlho, tak nabuduce dam asi 3ml 🙂
@vera_t ano mate pravdu pre dieta je to dlho, urcite postaci 3ml. Na svoju astmu si davam 5ml.
@emmusska Mne dnes len inhalator prisiel, tak dnes som zacala a este zajtra by mi mala prist aj nosova sprcha do nosa, aku sme mali aj v nemocnici. Tak mozem dat potom vediet, lebo ja som bola so syncekom v nemocnici so zapalom priedusiek a tam ho liecili inhalaciami a kazali mi, ze by bolo super ak by som si kupila aj domov inhalator, tak hadam pomoze, lebo stale sme este zahlieneny ako nam isli 3stolicky naraz a z toho sa nam vsetko rozputalo aj to nekonecne zahlienenie a uz 5x nam kvoli tomu posunuli ockovanie...
Pri Laryngitide sa nesmie inhalovat tepla para! Opuchy dýchacích ciest to len zhoršuje!!!!
Prosim vas poradte. Mam synceka 3 r a 3 mesiace. Kazdy mesiac soplik posledne dva laryngitida, bud pohotovost alebo hospitalizacia. Zhanam nieco teda asi inhalator. V nemocnici mu pustali nejake soli takou trubickou tu mu dali do postielky. Videla som inhalator na vincentku ale to je tepla para a on potrebuje studenu. Viete mi poradit aky inhalator je vhodny? Zvlhcovac mame len tie slane roztoky mu chcem pustat. Aj teraz spinka a kasle tak cakam ci zas nebude nocny vyjazd:(
@lauritta96i mam tento aj z tejto stranky, odporucila mi ho pediatricka, jeden den objednala, druhy den doobeda mi ho doviezli. http://tlakomeryomron.sk/inhalatory/Inhalator-O...
Idem za vami s prosbou o radu. Kupila dom inhalator,je super tichucky. Mam aj vincentku. Chcem sa spytat,ze ako dlho sa moze skladovat otvorena?
@lucianka01 To je polsky? Ja som ho nasla iba na polskych strankach. Ci, kde ho mam hladat? A kolko stal, prosim?
@lenka9512 ja som nakoniec kupila omron,lebo henta kravicka strasne hucala. http://tlakomeryomron.sk/inhalatory/Inhalator-O... je tichucky,maly,prenosny.
Zmeny prosím. Malym inhalátor s objemom 5ml. Chcela by som dať malemu do toho eukalyptovy esenciálne olej. Je to možné? Ak áno tak skle množstvo toho oleja na objem 5ml.
Ďakujem
@alex2015 to je predpokladam fyziologicky roztok. Aj my ked sme boli uz neviem kolkykrat v nemocnici sme ho inhalovali a potom sme si doniesli aj domov, ale je na lekarsky predpis. Teraz bezne inhalujeme len cistu vincentku. Ale najskor vzdy dokladne vycistime nos nebulizerom... to je podla mna zaklad vsetkeho
@vever_ka ja by som len velmi opatrne s olejmi. Skusala som vsetko mozne a najviac sa mi osvedcila vincentnka alebo fyziologicky roztok.... Pri inhalovani skor ide o ten zvlhceny slany vzduch ktory je pohanay do dychacich ciest. Tie oleje mozu byt najma pre male deti dost silne a zbytocne mozu vyvolat reakcie ktore nie su ziaduce.
@isis to fakt? Ja kupujem v Trnave a tusim som kupovala asi v 5 roznych lekarnach a nikdy nebol problem a v 2 dalsich fyziolog. roztok nedrzia. Ja kupujem 1 alebo 2x do mesiaca a teda uz vyse roka takto fungujeme. Ja ani nic ine nekupujem a ani som netusila, ze by mohol byt na predpis.
@isis no vyskusaj este, ja som kupovala na poliklinike v tej vacsej v hlavnej budove, aj pri socialnej poistovni, v arkadii, pri zoske. V tescu a kauflande to nedrzia. Fakt som ani raz nemala problem a ani nikto v mojom okoli, kedze to pouzivaju do inhalatora aj moji kamarati a rodina.
kolko mam nariedit do omronu ambrobene a fyziolog? 1:5ML staci? Ampulka je velka 10ml NaCl...a Ambrobene je roztok na inhalaciu 1ml od lekara na predpis mame tento inhalator

@vera_t ja davam vincentku a 5ml