icon

Ako správne vybrať cumlík pre novorodeniatko?

valeriusk
18. nov 2021

Ako správne vybrat cumlík novorodeniatku 🙂? Ako pozeram je toho mega veľ 🙂

livka_
•
18. nov 2021

@valeriusk aký dáš, taký bude mať. A ak bude mimco vyberave -nie je to myslené v škaredom duchu preboha, ale niektoré bábätká sú také, tak bude vypluvat a zachutí mu piaty typ 🙏😂 co sa správnosti týka, mozno najlepšie je nenaucit na cumlík. Ak ano, vsetky su uz pomaly ortodontickeho tvaru zo silikónu, co by nemalo napáchať skody na zubkoch v budúcnosti (predkus). Ale tym guľatým typom kauckovy s kvietkom, ktoré boli za socializmu (predávajú sa stale v drogerii za 1,30€ by som sa vyhla 🐞💐

kkovacovak
•
18. nov 2021

@valeriusk skús pozrieť curaprox

paciko9
•
19. nov 2021

@valeriusk a može sa stať že nebude chcieť žiadny. My sme vyskušali kadejaké. Dokonca aj kaučukový😀. Nechcela

marianna_peskova
•
19. nov 2021

Ja som dostala pre syna ako dar k jeho narodeniu rôzne typy a tvary cumlíkov od rôznych ľudí. Nakoniec sa mu páčili tie značky Bibs. Plánujem ich kúpiť aj pre ďalšie dieťa.

riamia91
•
19. nov 2021

Len nie Bibs.
Najlepsie ortodonicky, my sme zmenili z Bibs na MAM Perfet alebo MAM Perfect Night /svieti/. Nastastie jej zuby vysli neskoro a bola v pohode s vymenou. Keby som bola pred porodom vedela, ze moze zapricinit zly skus zubov, co som sa docitala casom, ani na Bibs nepozriem.

mimi2120
•
19. nov 2021

Každý zubár ti odporučí Curaprox. Napríklad BIBS sú pekne ale vraj sa z nich robí predkus.

jaga18
•
19. nov 2021

My sme skúsili 9 druhov cumlíkov a nič 🤷‍♀️ Darmo, mamin prsník je topka 🙄

marianarem
•
19. nov 2021

@valeriusk Moj nebol kojeny a uspech mali u nas hlavne cumliky s rovnakym tvarom ako cumel flase, konkretne znacka MAM.

lucka114
•
19. nov 2021

Viem, že to nie je odpoveď na otázku, ale skúste bez cumlika 🙂 budete mať o starosť menej..

gionella
•
19. nov 2021

@valeriusk ahoj čo som si všimla v okoli a aj na moje babatko fungoval cumlik mam velkost 0-2 maly ho hneď zobral ale nie na dlho možno ten prvý mesiac, ešte sa mu páčil Avent soothie ten veľký okrúhly ale posledný mesiac. ( má päť mesiacov) nechce veľmi ziaden. Ale čo pozriem kamoskam do kocika všetky deti dudlu MAM cumliky 😂

makova333
•
19. nov 2021

My sme mali Avent, boli fajn. Ale ak by som sa rozhodovala teraz dam Curaprox (vtedy este neboli na nasom trhu).

lelluska
•
19. nov 2021

Ja som si kúpila viacero druhov a skúšali sme. Vyhovoval nam avent, ktorý sa prestal vyrábať😂v pol roku som ešte horkotazko zohnala, ale akonáhle sa rozkusali už sme bez dudlika. Žiaden iný totiž nebol dosť dobry😊

petamich
•
19. nov 2021

kazde dieta je ine - nase nam na ortodonticke a tvarovane kasle, mame doma riadnu zbierku a jediny, ktory mu vyhovuje je Bibs

mischell333
•
23. dec 2021

@valeriusk pri oboch som používala AVENT pri 3 babu ho mam tiež kúpený naj 🙂