Bamboolik látkové plienky: Oplatí sa tá investícia?
caute maminy, rozmyslam ze prejdem na latkovky kvoli ekologii a nasla som znacku Bamboolik. je s tym fakt tolko roboty s tym pranim a zehlenim ako vsetci strasia? neprecika mi to maly hned za pol hodinu? tie vrchne gate su dost drahe tak ci sa to fakt vrati na tom ze nebudem kupovat tie jednorazovky v lidli.
@anonym_autor ja som latkovala 3 deti a za mna ano...doma stvorce a vrchne pul. Na dlhsie nohavickovu ci s bambusom, na noc save nocne. Prala som 3xt na 60C. Stvorcove som zehlila pri prvom 2 mes, pri dalsich len pred porodom 😁 ine sa nezehlia.
Je s tym viac prace ako s pampers, ale ja som bola pre to rozhodnuta.
Nacitaj, postuduj trochu, aby si bola v obraze co a ako a potom kup.
Bambolik boli ok, oblubene moje boli Bum genius flip ako vrchne gate, Wonderoo, aj Anavy, Bambiroxy sa zrazia ale inak dobre. Ale to bolo pred 14-10r, teraz je urcite sirsi vyber.
Joj to máš môj obdiv. Pampersky bola ozaj jediná vec, ktorú som vždy chválila. A čo sa týka tej ekológie... Tak neviem, voda, elektrina, paracie prášky... Ale samozrejme je to každého voľba. Nakoniec vždy sa dá prejsť z látkových na jednorazové plienky a naopak.

nie je s tým vôbec veľa roboty, používala som látkové plienky pre prvorodeného syna (teraz má 14r.). Použité plienky som dala do vedierka špeciálne určeného na plienky, keď bol kôš plný, dala som plienky do práčky a bolo. Nič som nežehlila, tieto moderné látkové plienky sa nežehlia. Nekupuj celú plienkovú výbavu jednej značky. Radšej kúp pár plienok rôznych značiek a uvidíš, čo dieťaťu sadne. Mala som najviac látkových plienok zn. Charlie Banana (neviem, či ešte existujú), lebo dobre držali aj pri stehnách a mali taký užší strih. Keď sa mi však narodil druhý syn, tieto plienky mu vôbec nesadli, veľmi mu otláčali stehná. Iné plienky čo som mala po prvorodenom zas precikal... A keďže už som ďalšie dieťa neplánovala, neoplatilo sa mi skúšať aká značka plienok mu sadne a kúpiť celú plienkovú výbavu látkových plienok, používala som teda nejaké ekologickejšie jednorázovky z DM