icon

Čo obliecť dieťatku na cestu domov z pôrodnice?

lulu551
24. nov 2013

Ahojte.Termin mam o 10 dni ,ale uz teraz rozmyslam,co dam na maleho,ked pojdeme domov,aby mu nebola zimka.🙂

monika91168
24. nov 2013

plienku, body s dlhým rukávom alebo košielku, dupačky, svetrík čiapočku,zabaliť do zavinovačky, do deky a nechať pri tváričke malinký otvor, aby si malé na vzduchu nenachladila, predsa ešte von nebolo, proste do deky ho zabalíš ako keď si niekedy babičky v krojoch dávali na seba až hlavu tie čierne velké šatky len mu to viac prikryješ na tváričke, že ho nebude vidieť, malinký otvor a keby si sa bála ho takto zavinúť, tak mu daj nad tváričku bavlnenú plienku, cez ktorú môže dýchať, žiadnú čínsku umelinu a potom ak by bola už moc velka zima a mráz, neviem odkial si tak ho daj aj do fusaka alebo do prenosnej tašky z kočíka ak máš taký ak nie tak fusák. potom šups domov.Držím palce 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

gaby21
25. nov 2013

@monika91168 A do toho vajička ho priputa ako, ked bude zabaleny v zavinovačke a deke? 😕

chrumka84
25. nov 2013

Predpokladam, ze pojdes autom? Nerob si s tym starosti. Asi mas pre malaheo nejaky overal zimny? Ja by som dala bavlneny overal (alebo podobne), mozno plus jedna vrstva bavlny, supsla do zimneho overalu a prikryla teplou dekou plus kryt na vajicko. Aby nefukalo na babo, tak by som prehodila plienku. Na tu cestu z porodnice do auta to musi stacit.

monika91168
25. nov 2013

@gaby21 dala som len radu mladej mamičke a ona si určite už poradí, máte dve deti, tak jej napíšte v čom priniesť babatko domov, keď už vonku není teplo a ktovie odkial je, ja som napriklad tatranské žieňa a teraz tam sneží, to či majú vajíčko neviem, ale určite tam novorodenec vojde, alebo je to len pre deti narodené v lete? Neviem či je vhodné novorodenca obliekať do overalu, zavinovačka by mala byť aspoň zo začiatku, aby detičky potom nemali problém a v zime mu bude určite v nej príjemnejšie. Myslím si, že mamička aj keď len mladunká a začínajúca vie ako ho oblečie a prenesie domov, len chcela poradiť. 🙂 🙂 🙂

vroni
25. nov 2013

plienku, body, dupacky a svetrik alebo dupackovy overal, ponozky, ciapocku a zimny overal alebo fusak (moj sa da normalne priputat do vajicka), v nemocnici by ma hnali, keby som sa opovazila strkat dieta do zavinovacky 😀 (iny kraj, iny mrav), deku ak by sa velmi ochladilo mam "pre istotu" tiez. Neviem ako na Sk, ale bez vajicka tu z nemocnice nepustia (netusim, ako to riesia, ked byvate na vedlajsej ulici). Hoci moje dieta sa zatial tvari, ze vylezie az niekedy v marci, ked sa otepli 😠 😠 😠

bambinkaa
25. nov 2013

@lulu551 ked sme babatko niesli domov z porodnice, doniesli sme dole do budovy autosedcku. Babatko som obliekala so sestrickou a rovno mi dali do autosedacky a potom este sme s Manzelom zapli tie pasy, dali decku atd.... cize sme pekne zababusili, hned pri dverach stalo nase auto. Ten prenos bol v pohode.
Este k otazke: aby babatko nedostalo prievan v aute tak capicku, ktora chrani usi a klimu alebo ventilator moc nepustajte, aby nedostalo prievan na oci. Kazdopadne vsetky kusy oblecenia treba tak vybrat, aby sa dietako dalo bezpecne zapnut do autosedacky - vajicka.