Čo potrebuje novorodené bábätko?
Ahojte, chcela by som sa vás opýtať, že čo je takých naozaj top 5 vecí bez ktorých by ste si nevedeli predstaviť prvé dni, týždne s novorodencom. Také naozajstné pomôcky čo by ste mi poradili ako tehotnej budúcej maminke prvorodičke.
Ďakujem za odpovede 😊
@simona626 ohrivac na lahve (pokud davas UM nebo odstrikane MM), jidlo v lednicce a mrazaku, pani na uklid, satka, susicka
napadaju mi len plienky.. babatku staci mama a mlieko, viac nic nepotrebuje
neskor bola super satka na nosenie
Monitor dychu a postieľka... všetci sa v kľude vyspite 🙂
Určite kurz psychomotorické vývoja - správna manipulácia s bábätkom, páperová perinka od Evy Kriedroňovej plus vankúšik, krém na bradavky ak budeš kojiť, urob si zásobu kremu na zadok, detské mydlo na umývanie zadočku,plienky a vlhčené obrúsky (nakúp výhodne v akcii viac kusov a nemusiš ptm na to myslieť) , látkové plienky, prací prášok/gel na detské oblečenie nič viac na začiatok netreba uvidíš podľa bábätka čo ti bude treba v dňešnej dobe sa dá všetko zabezpečiť velmi rýchlo
Za mna z takych, co tu nebolo spomenute, tak videopestunka, Espumisan kvapky pre istotu, veci na osetrenie pupka - Dettol, gazove stvorce
Za mna ale napríklad hniezdo, monitor dychu,ohrievacka fliaš a antikolikova výbava
@simona626 každá ti povie inak, môj napr nosič/šatku nechcel na začiatok (skúsime teraz, keď je väčší), hniezdo využívame minimálne a prebaľovací pult vôbec...
ja možno len tip na potom, čo sa mi osvedčil.
Ak budeš používať Pampersky, 240 ks balenie z dmky vyjde najlacnejšie, kuriér donesie domov v pohode máš vybavené na pár týždňov
A ak budeš kupovať body, pyžamka, odporúčam také, čo nejde cez hlavu, ale sa zapína na zips/patentky v predu. Hlavne pri grckošoch je to na nezaplatenie 😁
Okrem už spomínaných vecí oceníš aj vankúš na dojčenie - ten dlhý. Ak ho náhodou už nemáš teraz počas tehu na spanie.
Veľmi individuálne. Ako vidíš, každá ti píšeme inak. Každé bábätko je iné. Napríklad ja som nepotrebovala nevyhnutne skoro nič z uvedeného. Akurát plienky a minimum oblečenia,vanička na kúpanie, kočík,masť na zadoček.
Mala som samozrejme pri prvom všetko možné, typu hniezdo, perinky, zavinovačky, monitor dychu, video pestúnka, kvantum veci, kozmetiku, a neviem co ešte.
Pri druhom som už vedela, že takmer nič z toho mi netreba, ale tak už to bolo doma. 😆
Proste pár veciciek, plienky a vsetko ostatné si kúpiš podľa potreby. Teraz už je všetko ľahko dostupné, ja som mala prvého počas najtvrdšieho lockdownu a aj tak sa dalo kúpiť, čo bolo treba. Zbytočne dopredu zásoby a veci, ktoré napokon ani nemusíš potrebovať
Je zaujimave sledovat, ako sa "nevyhnutne potreby" menia v case. Syn ked bol babatko (17 rokov), nemala som ani monitor dychu, ani videopestunku, ani ohrievac na flase, ani susicku, ani satku... antikolikova vybava ani netusim co je 🤣 a ani mi nic z toho nechybalo.
@nelca84 kedysi neboli ani autosedacky a ani detski lekari a ludstvo prezilo. Aky je dovod nevyuzit pokrok, ked ho mame?
@maranta_leuconeura nic take som predsa nepovedala, vyuzi co len chces. Len som sa zamyslela nad nie az tak davnou minulostou.

monitor dychu, dobrá perinka, krém na bradavky. asi tolko k výbave a odporúčam kurz manipulácie s bábatkom