Čo si myslíte o Bumbo sedátku (Bumbo chair)?
Ahojte, narazila som na toto sedatko na nete,ma ho aj moja kamoska kanadanka a velmi si ho chvali......nepopisali by ste mi skusenosti? ide mi hlavne o to,ze stale nam vravia,ze dieta by sa malo SAME posadit,bez nejakej opory, a toto mi prijde ako umele sedkanie a uz vobec nie vhodne na spravne vyvijanie chrbtice, ako sa pise v navode...... dakujem.....
@usiko
@usiko Sedatko je nepredstavitelne dobre vymyslena vecicka,ktora pomaha aj detom a aj rodicom.Dieta ma chranenu chrbticu,doporucuju aj ortopedi nakolko ju drzi sumerne dieta ju nema zakrivenu a ma volny pohyb.Ked ma hracky okolo sedatka,krasne sa prehraje.Cvici krasne paravetebralne svalstvo.Je to velka pomoc pre celu rodinku.
Skoda,mozna by som sa nieco nove dozvedela. 🙂
ahojte. Som majiteľkou sedátka bumbo a som spokojná. Malý sa mi tam pekne napapa a pohraje. Je určené od 4 mesiacov, alebo od kedy vie držať samo hlavičku. Čo sa týka chrbatika, je to vymyslené tak aby bolo dieťa dobre usadené, podopreté. Chrbatiku to neuškodí, veď vám tam nebude sedieť celý den. Myslím si,že skôr ublizite dieťaťu, jeho chrbatiku keď ho máte vo vajíčku, poniektore aj celé dni.
@janawi dovolím si oponovať. Dieťa sa má dávať sedieť na pevnú podložku až vtedy, ak dokáže samostatne sedieť pri hre na zemi, ak sa do sedu dá samé a ak sa dokáže samé z polohy v sede dostať bez toho, aby sa prevalilo na bok. Až vtedy má dieťatko pevné vertebrálne svalstvom ktoré dokáže chrbticu udržať v potrebnej polohe bez toho, aby sa namáhali a poškodzovali medzistavcové tkanivá. Prečo si myslíte, že má súčasná generácia 30 - 40 ročných dospelých problémy s chrbticou, nosnými kĺbmi ? Ako deti nás dávali predčasne sedieť. A čo myslíte, prečo má takmer 70% detí predškolského veku v USA vadné držanie tela ? Z rovnakého dôvodu. Moderné vychytávky v podobe sedátiek sa tam totiž objavili už pred pár rokmi. Mnohé mi teraz možno budete oponovať, že aj pri nosení v šatke, či rôznych ergonosičoch je dieťatko pokrčené, často doslova zguľkané a chrbtica nie je pevne podložená. Ano, ale práve pružnosť materiálu a pohyb pri nosení núti dieťa zapájať aktívne všetky svaly, či už chrbtové, alebo brušné. Dieťa tam neleží pasívne, ako pri sede v plastovom sedátku. Následky takéhoto umelého sedenia nedajú na seba dlho čakať. Argumentácia, že dieťa v sede má viac podnetov neobstojí.
@abeata
Každý má svoj názor. Já som sedátko Bumbo na svojich deťoch vyskúšala. Ziadne problemy s držaním tela nemajú. Nie všetky deti sú vyvinovo rovnake. Kedy ho dá matka do sedátka je na jej rozhodnutí.
Som za to, že v nositkach a v autosedacke si dieťa poškodí viac chrbticu - hlavne v útlom veku. V sedáku nenecháte dieta sedieť celý den ako v nositkach a v autosedacke autosedacke.
Sedátko je z mäkkého materiálu nie z tvrdého PVC ako bolo vyššie zobrazené. Pre mňa osobne bolo lepšie keď dieťa sedelo v Bumbo ako na rukách. Určite nemôžem súhlasiť s tým že 70% deti v USA ka zle držanie tela len kvôli tomuto sedatku. Na slovenský trh sa sedátko dostalo len par rockov dozad, a veľmi veľa detí trpí zlým držaním tela. Čo človek to iný názor.
Prajem pekný den
Ahojte, Ma niekto na predaj Bumbo sedak? Dakujem