icon

Do kedy máme používať monitory dychu?

eraa
5. máj 2014

máme 6-mesačné dvojičky a neviem či už môžeme fungovať bez monitorov

euka210
5. máj 2014

no moj sa uz gula par tyzdnov, takze sa uz premiestnuje po postielke. Ked uz sa vedia pretacat, tak urcite netreba.

fopka
5. máj 2014

ja som zhruba v tom obdobi, teda ked mal maly pol roka monitor uz na noc nezapinala, nejako som necitila potrebu. resp. bola som si ista, ze uz nemusim - nejaky vnutorny pocit a tiez fakt, ze v tom obdobi bol maly v noci raz v jednom kute postielky, inokedy uplne na opacnej strane aj sa pretacal, tak ta citlivost monitoru bola fakt niekedy velmi "citliva" a plane poplachy narobili viac starosti ako osohu

pslahorova
5. máj 2014

odporuca sa do 1 roka

natalia66
5. máj 2014

my sme takisto používali monitor dychu pretože malý sa narodil o 2 mesiace skôr, pípal asi 2 krát. Po polroku sme ho vrátili do nemocnice, z ktorej sme ho mali požičaný. Hovorili nám, že prvý polrok je nakritickejší, takže si myslím že to stačí.

siska53
5. máj 2014

Ja som citala,ze do roka. Tak sme priblizne aj taku dobu pouzivali. Nemali sice problemy,ale aspon sme mali istotu,bol to dar od svagrovcov.

klincek
5. máj 2014

@eraa aj ja som dvojickarka a priblizne v tom veku sme uz monitory nezapinali, nebolo treba /aj ked z postielok sme ich vybrali asi az v 9 mes/. ale deti nemali ziadne zdravotne problemy, neboli rizikovi novorodenci ani nic take..takze ak su malicki ok, aj staci. no podla mna ty sama budes intuitivne vediet, kedy uz monitory nemaju zmysel 😉

kiwi82
6. máj 2014

My sme ho mali do viac ako dvoch rokov 🙂 Nevedela som sa ho vzdať. až keď už malej trčali nohy z detskej postielky, sme kúpili novú detskú posteľ a tam sem ho už nedali 🙂 Do roka by som určite nechala.

simca06022011
6. máj 2014

nieco po roku sme ho prestali pouzivat

lulistek
6. máj 2014

podla mna po pol roku je to v pohode - my sme tusim tiez tak prestali pouzivat. Samozrejme stale som ju chodila pozerat ci dycha. Ono je to vyrobene pre novonarodene deticky ktorym moze zabehnut alebo len tak prestanu dychat, myslim si ze deti starsie ako 6 mesiacov to nepotrebuju ale kazdy podla vlastneho uvazenia. Hlavne my sme mali cumlik a on je dobry v tom, ze dieta nema az taky hlboky spanok cize ak by nieco sa zobudi 🙂

simsalabim
6. máj 2014

My sme pouzivali asi do 18 mesiacov. Dcera mala 9 mesiacov, ked sa spustil alarm a bol problem ju prebrat, takze ten poplach bol skutocny. Myslela som si, ze u takych vacsich babatiek uz nic nehrozi, ale zjavne som sa mylila.

danulicek
6. máj 2014

My sme pouzivali do roka, posledne pipanie bolo cca v 8.mesiaci. Od dvoch mesiacov syn totiz "zabudal" dychat, takze sme to potiahli do roka.

22beba
6. máj 2014

ja som ho mala tak mesiac ... vždy som ho zabudla vypnuť ked som vybrala maleho s postielky a to som bola viac v šoku ... 😀 od vtedy spávam s malým až do teraz a ťukám si na hlavu že nikdy sa nič nestalo 🙂

monacanka
6. máj 2014

ja som kupila monitor dychu pomali za 200eur a ani raz som ho nepouzila ale je to dobra vec ... ked ho vyuzivate kazdy den najlepsie je podla mna do takého 1 roku zivota dietata

m.i.r.i
6. máj 2014

tiez asi do roka a nieco...vraj staci do 6m, ale mne to nejako nedalo..mala som vdaka nemu kludnejsi spanok..takze rok urcite..

tilly
6. máj 2014

do roka