icon

Funguje mi Babysense II správne?

michi200
1. máj 2014

ahojte, mám v postielke Ikea, Gulliver, matrac - vyssa skont vysoko pružná polyuretánová (studená) pena s hustotou 30 kg/m3., hrúbka 9 cm, na tom ešte Ikea chránič matracu, taký tenší, bavlna+polyest.duté vlákno asi 0,5-1 cm. Mám mesačnú dcérku a od začiatku máme monitor dychu Babysense II. Kedže bola ešte malinká a na začiatku mala len 3 kg (teraz má 4,5 kg) monitor som nedala pod matrac, ale dala som ho na matrac, na to deku a v zavinovačke dcérku na to všetko. Radili mi tak v nemocnici, kým bude menšia.. Babysense fungoval, teda keď som ju vybrala von z postielky a zabudla som ho vypnúť, spustil sa alarm. Dnes som chcela ale vyskúšať, že tú dosku z Babysense skúsim už dať pod matrac, veď malinká je už väčšia. Dala som teda Babysense pod matrac na rošt (latky roštu sú vzdialené od seba 17cm, hrúbka ca 3 cm, výška 2cm, celý rošt je ešte zabalený v takej umelej sietke), malú som položila potom na matrac a zelené svetielko blikalo, tak som si myslela že je to ok. Keď ju ale vyberiem z postielky von, alarm sa nespustí, bliká zelené svetielko ďalej?! Inak ak aj dcérku nedám na matrac, monitor bliká zeleným svetielkom, že je všetko ok (monitor je pod matracom a na matraci nič ). Nerozumiem tomu. Potom som dala tú doštičku naspať na matrac hore a skúsila som tam položiť len obyčajnú veľkú knihu, váha ca 3 kg. Zapla som monitor a on si bliká zeleným svetielkom, že je všetko ok. Prosím pekne, kto má doma Babysense vedel by odskúšať, či ten monitor reaguje aj na obyčajnú knihu, poprípade inú záťaž asi 3 kg ? Nerozumiem tomu celému, tento monitor by mal snímať dych a mne to teraz príde, že reaguje na váhu. Poprosím o radu, kto má skúsenosti s Babysense II, či mi funguje správne, lebo teraz sa bojím, či naozaj funguje ako má. Samozrejme zajtra budem kontaktovať obchod, kde sme ho kupovali...Ďakujem veľmi pekne Michaela

mirkava
•
1. máj 2014

Myslím si, že nefunguje, ak vyberieš malú z postielky tak by sa mal určite spustit alarm a na knihu by to reagovať nemalo, lebo by mal reagovať na dych dieťaťa a nie na jeho vahu. My máme Babysense 5, madrac máme v kolíske tenky, ale na tom hrubá deka a ešte aj vankúše keď dávame malého do zvýšenej polohy a reaguje na dych ak malého vyberieme tak sa alarm spustí.

michi200
autor
•
Autor odpoveď zmazal
•
mirkava
•
3. máj 2014

@michi200 knihu by snímať nemal... nechapem

michi200
autor
•
Autor odpoveď zmazal
•
myshell1
•
12. sep 2017

@michi200
Ahoj prosím ťa mám zrejme rovnaký matrac, postielku aj monitor. Mala ma 4,2 kila dala som monitor pod matrac ale vôbec ju nezachytil. Raz bliklo zelené a potom sa zakaždým pustí alarm. Nevieš mi prosím poradiť?

michi200
autor
•
Autor odpoveď zmazal
•
casoso
•
14. sep 2017

@myshell1 Ahoj,hlavne musi byt ta doska od monitoru na pevnej podlozke.Najlepsie je medzi rost a tu dosku dat nieco rovne,drevo,alebo staci karton.Malo by to pomoct.Pekny den. 😀

lauraru
•
23. mar 2021

Ja mam ten isty problem. Podarilo sa vam to nakoniec vyriesit?