Kde kúpim cumeľ ako je na obrázku?
podobný len hnedý sme mali zn. chicco, kupovala som ho v lekárni - je úplne celý z gumy a guľatý🙂 Ale moja malá ani ten nechcela.
http://shop.aladdin-kociky.sk/index.php?main_pa...
napríklad tu, alebo predeti.sk . Tento je silikonový a už sa robí aj v modrom aj v ružovom alebo potom čisto hnedé kaučukové.
Pokial cumeľ tak toto!
moj syn mladsi tiez nechcel cumel. a preco mu chcete davat cumel, ked ho nechce? my sme boli bez cumla a nevidela som ziadny problem.
1104@ tento sme kupovali v Rakusku, maju ho v zdravotnickych pomockach-pri lekarni. Bol naozaj velmi dobry, pouzivaju sa aj nemocniciach.
Ak nechce, nenut, naco hned vyvolavat zavislost? Aby si sa o rok, dva ci tri stazovala, ze nedokaze bez cumlika existovat a ako ho od neho oducit?
nechápem, načo zháňaš cumlík, ak ho synček nechce 😅
či je na tom niečo zlé, ak dieťa odmieta dudel? 😕
môj synček tiež nemal... nechcel, vypľúval od začiatku... presne ako tu bolo už spomenuté - neskôr budeš hľadať spôsoby, ako ho odučiť a nie vždy je to jednoduché 🙄
Preco cumlik??? ak ho maly nechce, pride mi to zbytocne... nasa mala nemala cumlik a nikdy jej ani nam nechybal 😉 maly mal tak obcasne... - skor ako hracku do rucicky a od pol roka sme ho stratili a bol pokoj 😀
podla mna je Tvoje dieta velmi velmi mudre,asi len mamina chce aby cumel malo ..
No to sa teda pekne mylite, ze dieta nepotrebuje cumel. Nejde o to, ze sa mu lepsie vyformuju celuste...
Ide o to, ze dieta sa nauci dychat nosom, nie ustami (zamedzujete vzniku infekcii dychacich ciest).
Ide o to, ze cumel upokojuje (asi viete preco).
Ide o to, ze podporuje saci reflex (co je logicke).
A ide o to, ze dieta, ktore spava s cumlom, ho dudle, takze nezabudne dychat a neudusi sa vam. Inak povedane k poslednemu - predchadzate syndromu nahleho detskeho umrtia... Staci ako argument???
A nie je to vymysel, je to fakt, na ktory ma upozornil MUDr. Janos, byvaly primar Novorodeneckeho oddelenia v Ziline.
Takze predtym ako zacnete davat rady a mudrovat, tak si overte, ci je vas nazor vasim nazorom, alebo je pravda inde...
Takze jednoznacne mu cumel davaj, taky, ci onaky, JE PODSTATNY.
nasilu by som cumel dieťaťu nedávala. Moja staršia dcéra tiež cumel nechcela, mali sme ho len položený v kočíku a v postielke, inak sa ho vôbec nedotkla, ani som jej ho nasilu nedávala.
@janielikkk klud, prosim ta. Su deti, ktore ti cumel doust nezoberu, ani keby si im ho tam drzala nasilu. Co tvrdi ten byvaly primar, tiez nemusi byt pismo svate. Je vela lekarov, ktori u zase zasadne proti, nam v porodnici neradili cumel, ani pediatri. Generacie a generacie ludi (pred 20 .storocim) cumel nepoznali a zili. Moje dieta cumel nikdy nemalo, lebo ho len vypluvalo a odmietalo a vyrastlo z neho vcelku pokojne decko, kojene do 2,5 roka (takze saci reflex malo vyvinuty az az) atd.
Nehovorim, ze som proti cumlom, ale niekedy je dobre dat aj na vlastny rozum... zvlast, co sa tyka materstva.
@1104 Ja - nečítala so všetky reakcie, tak len toľko. Moja dcéra má cumeľ a má už vyše troch rokov a nedarí sa odučiť. Takže keď nechce cumel, prečo mu ho dávať ? Bude mať aj krivé zúbky - ak moja dcéra. Moje názory - nečítala som reakcie. Ďakujem.
u nas prvy syn zacal cumlikovat ako 2 tyzdnovy a ako 10 mesacny ho sam od seba zacal odmietat. A druhy syn nemal cumlik nikdy skusala som rozne ale jednoducho ho nechcel nepotreboval tak sme ho nenutili.
Preboha ved ten cumel je vacsi ako to dieta!! Ani dychat nemoze cez nos tak ho ma zakryty.. Skus radsej take ktore dobre sedia ked ich ma babo v ustach. Napr. tie z dm su dobre a tiez znacka canpol babies. Ten co pise kocka a dala aj fotku z kauflandu sme mali tiez, ale nam nevyhovoval, pretoze odstava od ust, ma velmi cudny tvar. Ked nebude chciet ani viacero druhov tak asi je taky typ ze nepotrebuje. Tiez si myslim ze je dobre ked dietatko cumlik ma, ale ked nechce tak neda sa ho nutit 🙂
@1104 ja som ho objednavala z USA ako mala ho mala rada lebo je cely silikonovy makky tak ho mohla zuzlat nech ho otacala ako ho otacala...
Papa si ruku? Ak nie na co mu je cumel?
Moja mala tiez zo zaciatku nechcela cumlik... asi tak dva mesiace. No zacala si velmi cumlat prsteky aj celu rucku si strkala do pusy, tak som ju na cumlik jednoducho naucila... trvalo to asi 3 dni... ale jednym z dovodov preco som ZA cumlik je aj to, ze sa mi malicka strasne upokojila v kociku. Prespi s nim aj dve hodky, co predtym tam takmer ani nezaspala a plakala. V noci cumlik nedavam, aby sa nezobudila ak by jej vypadol... radsej pokojne babo, ako sa uz teraz stresovat, ci ju od cumlika oducim 🙂 A pouzivame znacku avent.
Ja mam klasicky kaucukovy gulaty od znacky tommee tippee.
@babatkoo avent ma take cumliky
Kuk link
http://www.pre-deticky.sk/eshop/avent-cumlik-so...
Názov témy je KDE KÚPIM...
Nechapem, keď ste všetky také múdre, prečo sa nedržíte otázky? Treba odpovedať na to, na čo sa pýta a nie poučovať prečo nie cumeľ
Aj v dm som ho videla
@1104 ja som tento avent soothie kupila, lebo klasicke nechcela a uspesne nechce ani tento. Takze moja snaha tymto konci a uzatvaram to ako ze ozaj nebude cumlova. A som tomu aj rada.
@kaata_ objednala som ho z Ciech vtedy ho u nas nemali, ale nechcel ani ten. Cumel mi zobral az ked som ho prestala kojit.
Tu ho maju: http://www.predeti.sk/produkt/avent-cumlik-0-3m...
@janielikk super pekne napisane, palec hore 🙂 🙂 🙂
Toto bol jediny cumlik, ktory moje dvojicky prijali este ked boli v inkubatore 🙂

Skuste mu vyskusat s kazdeho druhu, moj nechcel ten zrezany, ale klasicky s gulatym cumlikom chcel.