Kedy začať kupovať výbavu pre bábätko?
Ahojte som prvorodička teraz som začala 3 mesiac čiže som ešte na začiatku. Chcem sa spýtať kedy ste začali kupovať veci pre malé nemyslím tým len oblečenie ale všeobecne viem že baby toho veľa bude potrebovať a nechcem kupovať všetko na poslednú chvíľu aby som sa z toho nezbláznila 🙈
@anonym_autor ako prvorodička cca od 6 mesiaca.
Pri druhom neskôr, lebo dosť vecí mi ostalo a už som bola poučená, čo naozaj potrebujem a koľko toho potrebujem
Skoro všetko posledný mesiac, keď som už bola na materskej, popri práci nebol čas. Väčšie veci tesne pred termínom, to sa mi zase nechcelo doma skladovať. Dnes už je toľko tovaru, že kúpiš alebo objednáš za jeden deň.
Oblečenie som začala kupovať v cca 6 mesiaci.Do konca 8.mesiaca som už mala všetko nakúpené,vyprate, vyžehlené.Postielka bola zložená.V skrini boli zabalené zvlášť veci, ktoré som plánovala brať do pôrodnice a zvlášť tie, ktoré mi mal priniesť manžel pred obchodom domov.
Po 26 tt kedy uz je sanca ze babo v pripade komplikacii zachrania
Ja som si kúpila zopár vecí pre radosť, keď som našla niečo veľmi pekné, aj hneď, ako som zistila, že som tehotná. Vyslovene výbavičku som začala kupovať od 12tt, po morfosone. Naozaj som mala vecí povyberaných, a kupovala som, čo bolo v zľave atď, dosť som tým ušetrila. Neviem si predstaviť všetko riešiť v 8.-9.mesiaci, ja už chcem mať kľud, bolo by to naraz finančne náročné, a kupovala by som za cenu, ktorá v tom momente je. Čo sa týka oblečenia, vo väčšom som začala kupovať až po 20tt, kedy nám potvrdili pohlavie. Jediné, čo mám vybraté, a budem čakať až do toho 8.mes, je kočiar 😊 ja nie som moc štýl “čo ak..”, takto nefungujem.. takže mne to takto vyhovuje 🙂
@anonym_autor od 6mes.a dieta toho az tak vela nepotrebuje...vacsina je len marketing 😉 oblecko, plienky, postielka, kocik, vajko do auta, na zimu fusak, deka, vanicka na kupanie.
Tesne pred pôrodom a aj to len nevyhnutne minimum. Zle sa môže stať do poslednej minúty. Nechcela som potom obchádzať vecicky, keby čosi
ja som začala ked sme vedeli pohlavie
cca po 14 tyzdni drobnosti a potom ked dopadol morfologicky fajn tak už zvyšok mali sme to kde uskladniť takže nezaberalo miesto

Po prvom trimestri v 14tt ked som mala za sebou prvotrimestralny screening a vysledky Trisomy testu.