icon

Kedy začať používať plienkové a nočné nohavičky?

24. feb 2026

Ahojte. Pre niekoho možno blbá otázka, ale tak pre zaujímavosť. Od akého veku dieťaťa ste začali používať plienkové nohavičky? A nočné? Teraz mám 2,5 mesačne dieťa a veľkostne by už mohlo mať nohavičky. Je to ešte zbytočne skoro? Stačí až keď bude viac pohyblivý? A nočné až keď prespí celú noc?

saxana000
24. feb 2026

Nocne som nikdy nekupovala pokial mi neprecikala tie klasicke nebol na to dovod.ak by to tie nedavali siahla by som po nich. A nohavicky sme zacali pouzivat cca odkedy sa stala po leziacky neprebalitelnou.kym babetko lezi nekruti sa a nevymysla stacia vam aj klasicke na lepačku..ked uz bude stat a utekat potom su ozaj lepsie nohavicky.hlavne moj muz si ich vychvaluje ked som v praci a je s malou ze su jednoduchsie.mne je to jedno ja zvladam v pohode aj aj..ale napriklad pri chorobe mam radsej lepiace ked ju musim castejsie premeriavat plienku len rozlepim a v polospanku premeriam teplotu a zas zalepim nemusim ju z nohaviciek vyzliekat..

luciaruz
24. feb 2026

Nočné su u nas zbytocne, aj tak ich vzdy precikala, ze som ju musela prebalit tak ci tak. A nohavickove plienky ako také sme kupili az keď zacala byt pohyblivejsia a vrtieť sa.

3petka
24. feb 2026

@anonym_autor ja som začala používať nohavickove možno od dvoch rokov. A aj to mi ich v noci precikaval. Teda som sa vrátila ku klasickým a len cez deň má nohavickove.

nikolani
24. feb 2026

@anonym_autor ja som začala používať plienkove nohavičky keď začalo byť obtiažne upevniť na krpcovi tie klasické, t.j. keď začal byť veľmi pohyblivý a nevydržal chvíľu v kľude a chcel mi stále utekať 😀 takže za mňa je to veľmi individuálne

laskonkaa1
24. feb 2026

Nevidim rozdiel medzi klasickými a nočnými.
Nohavickove som začala používať ked mal maly 4m, bol velmi akčné dieta a teda prebaľovanie bola katastrofa.

anonym_1da9ea
24. feb 2026

Nocne som nemala ani pri jednom dietati. Na nohavickove som prechadzala vzdy, ked uz bolo tazke udrzat dieta v lahu pri prebalovani. Tak niekedy okolo pol roka, ked sa uz pretacalo a snazilo sa zdrhnut.

anonym_0d060b
24. feb 2026

@anonym_autor plienkove nohavicky az ked sa zacali odplienkovat, aby ked sa v noci vypyta cikat, rychlo sme vedeli stiahnut a natiahnut. So vtedy obycajne plienky, to mi prislo pri prebalovani praktickejsie, hlavne ked sa pokakal.

daja07
24. feb 2026

@anonym_autor mam 3 deti a ani plienkove ani nocne nohavicky sme nikdy nepouzivali. Teda najmladsie je v case, kedy ho zacneme odplienkovavat, takze neviem povedat ci to pouzijeme. Netusim, aky maju zmysel. Tie gatkove plienky, mozno pri niektorych detoch je jednoduchsie prebalit, tak mozes skusit. Ak sa mi dieta precikalo, hladali sme pricinu, ale nocne nohavicky sme nepotrebovali.

anonym_4982a1
24. feb 2026

nočné sme začali použivať okolo 4-5m, sú savejšie podľa mňa a plienkové nohavičky okolo roka kedy som ho prebaľovala za pochodu lebo 1s poležať kým mama vymení plienku je strata času😅 pri tak malom babätku by som neriešila a ostala pri klasike ešte🙂

majlo1234
24. feb 2026

Individualne, ja som to moc nepouzivala, bolo ni lepsie prebalit s normalnymi, aj v stoji sa dalo, bez uplneheo vyzliekania dietata. A zdalo sa mi, ze moc obtlacali

luckajozko21
24. feb 2026

Ani jedny sme nepouzivali. Stacili vzdy obycajne dmkove plienky. Nohavickove sme kupili na skusku pre starsie cca 2r+, ale precikavali ich, tak sme sa vratili k obyc az po uplne odplienkovanie.