icon

Látkové plienky do nemocnice

13. okt 2021

Ahojte do nemocnice si mame vziať Jednorazové plienky ale aj látkové/bavlnené plienky aspoň 2-3ks chcem sa opýtať to používate na prebaľovanie alebo ako podložku pod hlavičku dieťaťa alebo vlastne na čo sú potrebné? Ďakujem som prvorodicka a veľmi ma to zaujíma ci ich mam kúpiť tie klasické štvorcové alebo také ako plienka bavlnené. Preto sa pýtam ci sa používajú ako podložka pod hlavičku + prebaľovanie alebo len čisto na prebaľovanie sa to používa.

sweetdreams1
•
13. okt 2021

Pod hlavičku, pod bábätko v tej ich postieľke/vozíku, ale napr. aj po kojeni na utretie bábätka aj seba. A je úplne jedno, aké kúpiš.

nikpa
•
13. okt 2021

Používa sa to na utieranie po kúpaní, na utieranie keď sa ti ogrcka, na spotenu hlávku, keď mu bude tiecť mlieko po brade a podobne. Látkové plienky majú milión možnosti využitia. Na prebaľovanie si zober jednorazové.

lenuska0075
•
13. okt 2021

My sme ich davali za hlavicku v zavinovacke, tiez ked babo papalo a bolo treba utriet pusu, alebo cez rameno ked sa dalo odgrgnut 🙂

autor
•
13. okt 2021

@nikpa
@sweetdreams1
@lenuska0075

Ďakujem vám veľmi pekne baby 🙂

maminkadeticiek
•
13. okt 2021

Aj na balenie na siroko.V mnohych nemocniviach to stale odporucaju preventivne aspon do 1.sona klbikov.

fifina75
•
13. okt 2021

U nás sa používali okrem vyššie spomínaného aj pri balení na široko

canis_lupus
•
13. okt 2021

Do zavinovačky, keď sa dieťa pogrcká, netreba ju celú prať 😁 Dať si ju na rameno, keď dávaš odgrgávať, tiež pre rovnaký dôvod. Ja som ich dávala aj na podložku na prebaľovanie, keďže bola z nejakej gumy či čoho, aby bábätko nechladila.

gvenduska
•
13. okt 2021

Jednu potrebuješ hneď pri pôrode
A ostatne Pod hlavičku na kúpanie na utieranie atd
Nap.ja som si brala viac kusov maly sa pogrckaval tak sme spotrebovali viac a tiež mi balili nožičky do nich

dory11
•
13. okt 2021

Záleží od nemocnice ja som napríklad potrebovala iba oblečenie pre malu na domou
Jednorazové plienky aj to som dostala pár kusov a zo svojich som minula iba 4
A z zvlhčene ale tie som ne použila
Pre malú mi dali všetko od oblečenie počas pobytu, látkové plienky, masť na zadocek, liehu na pupcek a podobne veci ešte aj deky keďže sme mali chladnú izbu

zuzanka.zuzu
•
13. okt 2021

ja som nepotrebovala vobec, ani som nemala v porodnici a doteraz nam netreba (doma mame, obcas pouzijeme, ale keby nemame ani si nevsimnem... napr.v lete som pricvikla do okna v aute aby nesvietilo 😀 cize fakt "vyuzite" 🙄 )

evinka3007
•
14. okt 2021

Ja som si tie velke latkove nakupila (120x120) a pouzivala som ich miesto zavinovacky, pod hlavicku, lahku prikryvku, pri krmeni...ako bolo povedane vyssie, maju vsestranne vyuzitie 😊

kristinaaaaaa
•
18. sep 2025

Látkové plienky sú super. Používala som na utieranie po papaní, po grckaní, v lete ako ľahkú prikrívku, alebo pod hlavičku do kočíka... Tieto sú krásne a kvalitné: https://www.chocofoamuniverse.sk/muselinova-pli...