icon

Lehátko do vaničky pre bábätko: Ako vybrať správne?

Dnes o 09:29

Ahojte. Vyberám lehátko do vaničky pre novorodenca. Pri prvých dvoch sme mali také klasické lehátko s kovovou konštrukciou, ale také už nechcem. Rada by som také, kde je bábo lepšie uložené a nemusim sa báť, že sa prevráti... Videla som také penové, ale na to som čítala zlé recenzie. Potom este nejaké nafukovacie... A potom som objavila toto, v popise je že ťa sieťka je mäkká a prispôsobí sa telu bábätka. Máte niekto skúsenosť? Recenzie som našla väčšinu dobré,ale aj nejaké negatívne. Nechcem také tvrdé plastové, to by určite na ležanie nebolo príjemné... ďakujem za rady 🙂

Lehátko do vaničky pre bábätko: Ako vybrať správne?
anonym_afd0e8
Dnes o 09:34

Vzdy som mala to latkove,klasicke a stacilo.Nenechavala som ho tam nikdy sameho,takze prevratenim som sa ozaj neobavala,vzdy mi pritom asistoval muz.Ja maleho umyla,muzovi som ho podala do uteraka a isli sme ho doobriadit.

anonym_d8d1b8
Dnes o 09:42

nikdy som nepouzivala lehatko, vzdy dieťa lezalo vo vanicke a vodu malo max po uska mala som priestor na manipulaciu s dietatom a s vodou umyla a vytiahla žiadne nekonfortne ležanie som neriesila . umyla vytiahla, vsak tam nebolo 1/2 hodku 5-10 min a je umyte a to som tych deti mala ako profi rodič

autor
Dnes o 10:41
@anonym_afd0e8

Vzdy som mala to latkove,klasicke a stacilo.Nenechavala som ho tam nikdy sameho,takze prevratenim som sa ozaj neobavala,vzdy mi pritom asistoval muz.Ja maleho umyla,muzovi som ho podala do uteraka a isli sme ho doobriadit.

@anonym_afd0e8 nikdy by som ho tam nenechala samé prepana. Ide o to umyvanie, že ked bolo v tom lehatku tak som ho pridrziavala a druhou umývala..ano da sa to. Ale keby lezi v takomto niecom, je tam take viac uložené alebo akoby som to povedala.... A lepsie by sa mi umývalo,manipulovalo.... A ja som kupavala deti (a aj budem) aj sama, manzel chodi do práce a robí na dve smeny tak nie je každý večer doma.

barka1
Dnes o 11:18

Vždy som umývala deti bez lehátka tak, ako ma to naučili v porodnici. A áno, kupala som sama, buď ja alebo ex. A to máme rozdiel 16m medzi detmi. Fakt za mna lehátko zbytocnost.

simona92101
Dnes o 11:40

My sme mali tento komplet a neviem si vynachvalit.hlavne pri najmladsom,ktory bol taky drobny ze sa mi vzdy ruky triasli pri kupani,a do toho 14mesacna dcera,zavesena za moje nohavice pri vani.tu som si polozila,a s kludom okupala.

autor
Dnes o 11:46

Ďakujem všetkým za odpovede typu: kupala som bez lehatka. Viem,ze sa to da. Ale moja otázka v diskusii bola na skúsenosti s konkrétne tymto, alebo odporucanie ineho.
Čiže ak by sa ešte niekto chcel pochváliť, že to zvládol bez, nemusí 😁 ste šikovné, tapkam vas po pleci ale prosím až tu píšu len tie, ktoré sa vyjadria k mojej otázke. Vďaka.

autor
Dnes o 11:47
@simona92101

My sme mali tento komplet a neviem si vynachvalit.hlavne pri najmladsom,ktory bol taky drobny ze sa mi vzdy ruky triasli pri kupani,a do toho 14mesacna dcera,zavesena za moje nohavice pri vani.tu som si polozila,a s kludom okupala.

@simona92101 ďakujem, konečne normalna odpoved 🙏 toto som aj ja obzerala a mám ho vo výbere, tak som rada za pozitívnu skúsenosť 😊❤️

michaelam2
Dnes o 11:52

My sme mali presne toto a po prvom pouziti sme ho uz nevytiahli. Ovela jednoduchsie to pre mna bolo bez lehatka. Ked som dieta otocila na brusko tak to len zavadzalo.

alexa21
Dnes o 11:57

@anonym_autor ja som ho tiež mala ,úžasný pomocník. Manipulácia s bábätkom super,ale ja som dávala ešte v mieste kde je hlavička mäkkú plyšovú handričku🫣😅.
Využívala som to fakt dlho,mne vyhovovala vanička s lehátkom takže ja odporúčam

autor
Dnes o 12:04
@alexa21

@anonym_autor ja som ho tiež mala ,úžasný pomocník. Manipulácia s bábätkom super,ale ja som dávala ešte v mieste kde je hlavička mäkkú plyšovú handričku🫣😅.
Využívala som to fakt dlho,mne vyhovovala vanička s lehátkom takže ja odporúčam

@alexa21 ďakujem za skúsenosť 😊 toto od angelcare si mala? No ja by som tiez tam dala plienocku alebo nieco pod neho asi 😊 aby to bolo prijemnejsie na lezanie..ide mi hlavne o to,aby to miesto na lezanie nebolo tvrdý plast,ale aspon trochu mäkké. Ďakujem

autor
Dnes o 12:05
@michaelam2

My sme mali presne toto a po prvom pouziti sme ho uz nevytiahli. Ovela jednoduchsie to pre mna bolo bez lehatka. Ked som dieta otocila na brusko tak to len zavadzalo.

@michaelam2 ďakujem za skúsenosť 😊 presne aj takéto som čítala, že nakoniec kúpali bez... No to už je ozaj asi podľa preferencií a ostáva mi jedine skúsiť 😁

michaela329
Dnes o 12:09

Tiež som mala vaničku s tou vložkou ako poslala kočka hore a bola som spokojná - ibaže časom začali unikať tie guľôčky a menila som za penu, s tou som bola tiež spokojná.

simona92101
Dnes o 13:57
@anonym_autor

@simona92101 ďakujem, konečne normalna odpoved 🙏 toto som aj ja obzerala a mám ho vo výbere, tak som rada za pozitívnu skúsenosť 😊❤️

@anonym_autor my sme pri 3 detoch mali hadam vsetko mozne co je dostupne na trhu,a presne tie tvrde lehatka detom nevyhovovali,smykali sa,bolo to studene.po leziacky len tak bez nicoho lezat vo vode sa im nepacilo,a mne sa zase ruky triasli ked som ich mala len tak na ruke kupat.btw,dcera mala porodny vahu cez 4kg,a to bolo po case mega tazke ju udrzat,cize tato vanicka s makkym lehatkom bola pre nas velmi pohodlna.a super vec je,ze sa da zlozit na placku a vankusit oprat 😉

majlo1234
Dnes o 17:13

Mala som presne toto, to sive je take makke. Ale pre babatko mi bolo lepsie to sirsie, toto jw take…ue dietatko, hlavne tucnejsie cez to previsa a laka sa