icon

Máte skúsenosti s lehátkom do 18 kg?

ardeas
3. jan 2011

náš malý má už 3 mesiace a pomali spinká čím dalej tým menej. Doteraz ležal cez den vo vaničke v kočíku, kde sa bavil so zavesenými hračkami, ale už sa tam pomaly nezmestí, tak som pouvažovala čo dalej. Veľa ludí odporúca lehátko namiesto rozvoj. podložky alebo hrazdičky.

Chcela by som si zaobstarať lehátko, no nie sme najbohatší a našla som aj typ do 18 kg, čo by už potom využil aj neskor nie len kým je takýto drobec. Od FP a jeden od BS 3-18kg sa to volá, no neviem, sa rozhodnuť či kupiť z obrovského výberu tých klasických do 9 kg, alebo kupiť radšej na dlhší čas do 18 aj ked ponuka je menšia???

Aké máte skusenosti s tými do 18 kg, oplatia sa?

ardeas
autor
3. jan 2011
bmonika
3. jan 2011

ahoj, my máme lehátko FP, a som s ním nadmieru spokojná, máme ho už po prvej dcére, ktorá má už teraz 4 roky a aj druhá v ňom bola veľmi rada. kúpili si ho aj kamošky a tak isto sú spokojné, je využiteľné, aj teraz sa v nom váľajú. odporúčila by som toto, má aj pevnú konštrukciu, a na konštrukciu môžeš zavesiť hociaké hračky, dá sa polohovať do dvoch polôh... je super

nice202
3. jan 2011

Jaaj ja som ho tiez mala aj mam, len je uz odlozene. vyuzivala som ho aktivne od narodenia do tych 4 -och mesiacov. potom sa uz zacala pretacat, otacat a liezt, tak uz v nom byt nechcela. ale na tie 4 mesiace bolo uzasne. teraz uz je vacsinou na zemi a lozi, alebo v ohradke a tam sa hra.

martincca
3. jan 2011

my sme nášmu drobcovy kúpili tú od FP do 18kg keď mal cca 2mesiace, v pohodičke, krásne v ňom ležkal, obzeral tie hračky na hrazdičke, aj prvé príkrmy sme v ňom absolvovali, no akonáhle sa začal sám dvíhať a pokúšal sa sadnúť (cca v 5-6 mesiacoch) som to zbalila na neskôr, raz sa nám skoro prekoprcol dopredu na nos☹ a pritom to má zospodu zábrany, ostal visieť len na pásoch, v polohe na hojdanie neprichádzalo do úvahy, ležať nechcel
ten poťah je taky dosť flexibilný, opierka chbátika asi nie je pevná tak ako u polohovatelných lehátok

ale vcelku sme spokojný, len čakáme kedy začne sám chodiť a bude si vedieť aj sám sadnúť a hňeď to skladám späť

babulina
3. jan 2011

my mame FP do 18kil, cakam dokym si sam drobec sadne a potom balim, lebo niekedy take kusky dokaze v nom vyvadzat ze je to zivotunebezpecne, takze momentalne iba pod dohladom v nom lezi

luciferova
3. jan 2011

do 18 kg je to zbytocne, tam ti taky 3-4 rocny drobec sediet nebude... podla mna staci aj do 9 kg 😉

bmonika
3. jan 2011

nám si tam mala sadne aj teraz, a používa ho ako kresielko, keď pije napríklad čajík, mliečko. tak to majú ako kresielko 🙂
ale videla som už aj niečo od smoby - aj nad tým by som uvažovala. keď by som mala investovať, tak kúpim do 18 mesiacov, čo keĎ bude mať bábo v pol roku 9 kg 😉

bmonika
3. jan 2011

🙂

traktor
3. jan 2011

tiez sme mali FB do 18 kg..zo zaciatku je to super pomocnik..hoc vibrovanie u nas neficalo , ale lehatko bolo super...potom , ked sa matko naucil pretacat, sme ho predali, lebo to bolo o zivot...mali sme doma aj ine, podobne kresielko, takze viem co to je a co deti v nom vedeia vymysliet...a aky uraz sa môze stat, takze to poviem tak, pokial je babo male odporucam, ak sa uz vie otacat, tak uz nie..ani ako kresielko, radsej malu stolicku...

ardeas
autor
4. jan 2011

@nice202
@traktor
@bmonika
@martincca ako tak tu čítam, neviem či si ho mám kupiť, bo náš malý má 3 mesiace a ako som sa dozvedela, Od 4 mesiaca sú deti ako šidlo, ale stále ho mat v postieľke tiež nie je výhra? ste mi dali chrobáka do hlavy 😉 teraz už naozaj neviem čo robiť, ale dakujem za reakcie

traktor
4. jan 2011

@ardeas ja si myslim, ze sa ti uz neoplati...fakt zacne byt dieta zivsie..v lehatku to bolo potom o zivot, ....rozhodnutie je vsak na tebe

bmonika
4. jan 2011

vieš čo, kúp si jedálensku stoličku pre dieťa, ktorá sa dá polohovať, aj taká je super. tá je využiteľná. hoci viac investuješ, no oplatí sa. pošlem ti na IP akú máme my, ale dá sa aj iná. 😉

martincca
4. jan 2011

fuu tak ani ja neviem, je to naozaj na tebe, my sme ho používali, ako som napísala tak od cca 2-6 mesiacov, potom to bolo naozaj o život. Ale myslím a verím že ho ešte využijeme, tak od 1,5roka, sa dúfam aj pohojdá aj posedí, už bude rozumnejší a nebude sa mu chcieť len otáčať, skákať, stavať sa na to a pod.

nice202
4. jan 2011

@ardeas ja si tiez myslim, ze sa ti uz neoplati. a suhlasim, radsej si uz kup jedalensku stolicku.

huxy
5. jan 2011

ja som si tiez objednala lehatko of FP.babatko sice pride az koncom buduceho mesiaca,ale chcem to mat prichystane.nemam sice skusenost s takymto lehatkom pri malom babu,ale dufam,ze vyuzijem aspon pol roka.hlavne,ked bude treba doma navarit,upratat,aby babatko mohlo byt pri mne a mohla som na nho vidiet.ale ked som opatrovala 2-rocne dievcatko,tiez mali lehatko,hoci len obycajne,ale mala tam zvykla sedavat a hojdat sa.

ardeas
autor
5. jan 2011

@bmonika
@nice202 Nad jedálenskou stoličkou som už tiež uvažovala, ale v rodine máme tie klasické drevené, čo daju rozkladat a každý hučí do mna, že si nemusíme kupovať, tak neviem, či si kupiť kresielko, kde budeme zatial absovovať prvé príkrmy a potom ked bude väčší aj sa bude v tom hrať a bude potom aj v tej klasickej stoličke, alebo kupiť novu nejaku s polohovanim čo bude na všetko.

ardeas
autor
5. jan 2011
bmonika
5. jan 2011

ja by som kúpila novú, tú v rodine nechaj u starých rodičov, keď prídete, tá polohovateľná sa doma nestratí, a dá sa zložiť pekne. 🙂

alienka73
5. jan 2011

My mame lehatko FP do 18kg,vyuzivali sme ho aj pri starsom synovi a aj teraz pri dvojickach a je to super pomoc.A ze je dieta zivsie? Ved tam su bezpecnostne pasy, ja by som ich tam bez pripnutia od 4mesiaca ani nedala. Teraz su sice ovela viac na zemi ale ked papaju alebo si po plazeni potrebuju oddychnut idu tam...

alienka73
5. jan 2011

Este som chcela napisat ze pre druhu kocku sme kupili FP pouzivane takze vobec nebolo drahe a je v super stave.Ale do 18kg ho urcite nebudeme vyuzivat...

denduska
6. jan 2011

my mame to vibracne FP do 18 kg, starsia dcera tam bola od 2.mesiacov do vyse pol roka..aspon podla fotiek..najprv tam spinkavala, potom papala....ona bola neodlozitelna tak som ju prenasala so sebou vsade aj na wc 😅 potom sme to odlozili a po roku sa v tom hojdala znova a tak. Podla mna super vec. Inak ona nechcela byt v jedalenskej stolicke vobec....rycala tam akoby ju na noze brali.
Lehatko som vyuzila aj pri mladsej, ona tam nielen spinkala ale ked som ho dala na hojdanie, tak sibrinkovala nozickami a sama sa hojdala a strasne sa z toho smiala. 🙂

ja kupu urcite nelutujem, aj ked bolo drahe 😝 ale teraz by som si asi kupila cez bazar, daju sa najst aj v super stave za dobru cenu..a vzdy sa to da predat 🙂