icon

Nepotrebné veci pre druhé dieťa

Dnes o 13:40

Ahojte. Zaujíma ma, čo ste mali kupené pri prvom dietati a pri druhom ste už nekupili alebo naopak? Pri prvom Vám to chybalo a pri druhom ste to už kupili?

anonym_aeddb9
Dnes o 13:46

Vyhodila som co najskor po narodeni druheho to drahe hupacie vajco co mi zaberalo pol obyvacky a decka tam ani nechceli byt. Vanicka od kociku nevyuzita ani pri jednom. Jedno pouzivalo aktivne nosic, druhe ani raz. Jedno nenavidelo kocik, druhe bolo v kociku zlatucke. Naparovac jedla - must have pri oboch detoch.
Neviem co celkom presne myslis, pretoze velke veci Ti vacsinou ostanu (ak 2. dieta nie je prekvapko alebo po dlhom case), takze sa zvezie po prvom. A male veci, no kazdopadne, pri prvom som isto mala ovela viac nakupenych kozmetik a hygienickych (velakrat) blbosti, pri druhom som uz niektore veci vobec neriesila.

anonym_46827a
Dnes o 13:46

@anonym_autor kresielko zbytocnost, menej oblecenia.
Pri druhom dietati bol najlepsi pomocnik biely sum takze uz ziadny sum pustany cez telefon. A brala som ho so sebou aj von do kocika lebo starsie dieta je velmi ubrblane tak to krasne izolovalo.
A pri druhom som kupila nosic ale nemal vyuzitie to je asi velmi individualne.

hopatko
Dnes o 13:47

Kupila som az pri druhom a lutujem ze som nemala skor parny varic s mixerom na prikrmy.

autor
Dnes o 13:47
@anonym_aeddb9

Vyhodila som co najskor po narodeni druheho to drahe hupacie vajco co mi zaberalo pol obyvacky a decka tam ani nechceli byt. Vanicka od kociku nevyuzita ani pri jednom. Jedno pouzivalo aktivne nosic, druhe ani raz. Jedno nenavidelo kocik, druhe bolo v kociku zlatucke. Naparovac jedla - must have pri oboch detoch.
Neviem co celkom presne myslis, pretoze velke veci Ti vacsinou ostanu (ak 2. dieta nie je prekvapko alebo po dlhom case), takze sa zvezie po prvom. A male veci, no kazdopadne, pri prvom som isto mala ovela viac nakupenych kozmetik a hygienickych (velakrat) blbosti, pri druhom som uz niektore veci vobec neriesila.

@anonym_aeddb9 práveže okrem postielky a kočika nič nemam. Všetko som popredala 😀

anonym_536ba5
Dnes o 13:54

Ja by som nekupovala uz ani vanicku, ani postielku, ani prebalovaci pult, ci hojdacku.. ziadne specialne kojenecke vankuse, kolotoce, v podstate nic... iba oblecenie, plienky, kojenecke flase, odsavacku, jeden kocik a jedno vajicko do auta - kočíkov som mala 5 boze ..

anonym_55be0e
Dnes o 13:56

Pri druhom som absolútne nepoužila detskú vaničku - kúpala som v umývadle, postieľke bola pri oboch deťoch len ako odkladací priestor, ohrievač na fľaše som nevyužila ani pri prvom ale tak hrozne som ho v prvom tehu potrebovala mať doma, pri druhom dieťati som si zaobstarala nosič - prvé som nosila v šatke. Kočík som však využila pri oboch (pri druhom viac). V konečnom dôsledku za najväčšiu blbosť beriem naozaj tu vaničku a ohrievačku (ak aspoň plánuješ dojčiť, tak to netreba mať doma skôr), zvyšok som využila rovnako, či hojdacie kreslo,

anonym_0a8d82
Dnes o 13:58

Čo sa mi zišlo, a podľa iných to bola blbosť kupovať a potom ma to štvalo, tak som si to druhýkrát zabezpecila:

1. prebaľovací pult
2. kos na plienky
3. kresielko, ale! Nie hocijaké, ale také, čo máš kompatibilné s rastúcou stoličkou (napr. Hauck). Za mňa super vec, žiadne nepraktické veľké robustné stoličky na kŕmenie, ani tá z IKEA, do ktorej vieš dať iba stabilné sediace dieťa. Mala som kresielko, pripevnené na stoličku, do ktorého som malú sem tam dala, neskôr som ju v Tom nakŕmila, a až keď sedela, dala som to dole a zostala stolička s pultom, ktorá rastie spolu s nou. Praktické a nezaberá veľa miesta.
4. Naparovac na jedlo, v ktorom viem aj mixovať, za mňa super vec, pri prvom som nemala, čo ľutujem.
5. Sterilizátor do mikrovlnky. Žiadne vyváranie, rýchle, efektívne, praktické.
6. Ohrádka, mala je už totiž všade, a staršie dieťa sa rado hra s legom a s inými drobnými vecami 😬 tak mám čo robiť to ustrážiť, čiže viem, že keď je v ohrádke, tak je v bezpečí.
7. Elektronická detská pestúnka - veľmi praktická vec.

autor
Dnes o 14:05
@anonym_0a8d82

Čo sa mi zišlo, a podľa iných to bola blbosť kupovať a potom ma to štvalo, tak som si to druhýkrát zabezpecila:

1. prebaľovací pult
2. kos na plienky
3. kresielko, ale! Nie hocijaké, ale také, čo máš kompatibilné s rastúcou stoličkou (napr. Hauck). Za mňa super vec, žiadne nepraktické veľké robustné stoličky na kŕmenie, ani tá z IKEA, do ktorej vieš dať iba stabilné sediace dieťa. Mala som kresielko, pripevnené na stoličku, do ktorého som malú sem tam dala, neskôr som ju v Tom nakŕmila, a až keď sedela, dala som to dole a zostala stolička s pultom, ktorá rastie spolu s nou. Praktické a nezaberá veľa miesta.
4. Naparovac na jedlo, v ktorom viem aj mixovať, za mňa super vec, pri prvom som nemala, čo ľutujem.
5. Sterilizátor do mikrovlnky. Žiadne vyváranie, rýchle, efektívne, praktické.
6. Ohrádka, mala je už totiž všade, a staršie dieťa sa rado hra s legom a s inými drobnými vecami 😬 tak mám čo robiť to ustrážiť, čiže viem, že keď je v ohrádke, tak je v bezpečí.
7. Elektronická detská pestúnka - veľmi praktická vec.

@anonym_0a8d82 tie kresielka sa mi páčia, aj to že ked človek napr vari je v takej výške že na mna vidi. To som tiež obzerala

anonym_94308a
Dnes o 14:10

a za mňa vanička bola ok, aj vanička v kočiari, aj prebaľovací pult, aj stolička ale nie tá velikánska, aj ohrádka sa zišla, aj kôš na plienky.

anonym_0a8d82
Dnes o 14:18
@anonym_autor

@anonym_0a8d82 tie kresielka sa mi páčia, aj to že ked človek napr vari je v takej výške že na mna vidi. To som tiež obzerala

@anonym_autor Videla som, že Lidl má v ponuke tiež také, za lepšiu cenu ako Hauck, či Trip Trap.

michaelam2
Dnes o 14:27
@hopatko

Kupila som az pri druhom a lutujem ze som nemala skor parny varic s mixerom na prikrmy.

@hopatko ja som chcela napisat presny opak, ze ten by som uz nikdy nekupila 😀

anonym_aeddb9
Dnes o 14:31
@hopatko

@hopatko najlepsia vec co som mala 😁

Ale krasne je tu vidiet presne to, ze kazde dieta je ine. A to co jedno potrebuje/chce, druhemu je zbytocne... 🙂

anonym_fbc2ce
Dnes o 14:43

Pri druhej by som ani kočík nepotrebovala, teda tú veľkú vaničku, absolútne tam nechcela byť. Potom v športiaku keď tam nemusela spať už toľko posedela, ale zase odhadzovala zo seba čiapky a topánky, niektoré som už ani nenašla 😂

anonym_aee8bb
Dnes o 14:47
@anonym_autor

@anonym_aeddb9 práveže okrem postielky a kočika nič nemam. Všetko som popredala 😀

@anonym_autor ja som zvlášť pre druhé dieťa nekupovala, okrem nejakých plienok,cumlov a autosedačky . U mňa je moto, menej je niekedy viac.
Ale ja som nekupovala kvantá ani pre prvé. Postieľka bola po mne a bratovi, ohrádka tiež. Stolička na kŕmenie tiež stará socikova ako postieľka. Kočík som kúpila prvému po druhom som ho predala, odsávačku tiež. Žiadne prebalovací pult, kresielko a ďalšie zázraky.som doma nemala

anonym_9518a4
Dnes o 14:50

Nevyužité: ohrievač, sterilizátor fliaš, odsávačka na soplíky, bezkontaktný teplomer, teplomer do vody, parný hrniec, mixér, detská manikúra, hniezdo, mantinel do postieľky, kôš na plienky
Nutné: prebaľovací pult, ohrádka, vanička na kúpanie

andrejka1974
Dnes o 15:21

@anonym_autor nikdy som nemala prebaľovací pult vždy som prebalovala na posteli mojej

denithestrange1993
Dnes o 15:29

@anonym_autor ja som aj pri prvom kupovala len veci co som fakt vyuzila,akurat miesto originalnych sackov na plienky twist and click som kupila hned take fejkove sacky.

anonym_0e7fb1
Dnes o 16:33
@andrejka1974

@anonym_autor nikdy som nemala prebaľovací pult vždy som prebalovala na posteli mojej

@andrejka1974 ja som prebaľovanie inde ako na prebaľovacom pulte nenávidela, ked sme boli na návšteve, myslela som, že prídem o kríže

jaond19
Dnes o 16:41

@anonym_autor vanicku. Ta isla hned prec po 1.dietati. Prebalovaci pult som mala az pri 3.dietati a to som lutovala ze nebol uz skor.

baskustek
Dnes o 16:57

Ja som pri prvej nemala ani ohrievačku na mlieko, ani hniezdo, ani mantinel vrkoč, ani kôš na plienky, ani odsávačku a nechýbalo mi to. Teraz riešim výbavu pre druhé a všetko vyššie menované nutne potrebujem 😁

anonym_0e7fb1
Dnes o 18:02
@baskustek

Ja som pri prvej nemala ani ohrievačku na mlieko, ani hniezdo, ani mantinel vrkoč, ani kôš na plienky, ani odsávačku a nechýbalo mi to. Teraz riešim výbavu pre druhé a všetko vyššie menované nutne potrebujem 😁

@baskustek 😂