Oplatí sa prejsť na látkove plienky po ukončení dojčenia?
oplatí sa to alebo práve vtedy keď už ju začneme prikrmovať začne piť a plienočky nebudú stíhať vsiakavať 😒
ak ich mienis ty prat a cistit,tak kludne,... 😀 😀 😀 ja na toto cas a energiu neminam,....
mňa by viac zaujímal názor Tvojej manželky. Toho môjho takáto otázka ani čo i len nenapadla ... 😀 Skúste radšej učiť dieťatko na záchod či nočník. Pri mojej najmladšej máme momentálne spotrebu plienok jednu na deň .. 😎
Otazkou je co si clovek od latkovych plienok slubuje.
Pre mna sa ten prechod oplati vzdy, lebo je to o to menej chemie na detskom zadocku a ten sa nepari tak ako v jednorazovej plienke (empiricky odskusane na vlastnej dcere 😀).
Ak ide o financie, oplati sa to len do urciteho veku asi.
Ak ide o usporu casu, asi sa to neoplati nikdy (aj ked problem s pranim a cistenim som nemala nikdy, ta hodina tyzdenne mi za to stala).
Ludia, co pouzivaju latkove plienky vacsinou ovladaju ake rozne materialy existuju, ktore lepsie saju a podobne. Ja som za 23 mesiacov nemala problem s tym ze by plienky "nestihali" (teraz ma Eli plienky len na dlhsie prechadzky a na noc a stale nie je problem).
Ale prva musi byt rozhodnuta matka, nie otec.
Ja som ich zavrhla tiez kvoli tomu, ze si nie som ista, ci vydrzia celu noc a teda budem uprimna, nemam chut ich cistit alebo prat. A ak ta otazka, ci sa to oplati, ked zacnete prikrmovat, smeruje k tomu, ze dieta bude menej kakat... no drzim palce 😀 u nas by sa to kvoli takejto predstave rozhodne neoplatilo 😉
Latkove nikdy, vobec to nevsakuje a cele ritky maju z toho deti
zaparene. A potom vyvarat ? Chuda zena !
ja by som to tiež zamietla, vacsina ludi si chce pracu zjednodušiť, tak prečo sa vracať v čase? 🙂 radsej uč na nocnik, a nebude treba žiadne plienky
@latkove plienky sa nevyvaraju,peru sa v pracke...saju vyborne,to je tiez bez pochyb.od 6mes je maly len na latkovkach a v zivote nemal zaparenu ritku (pardon raz mal ked sme na dovolenke davali pampersky).
Cize za mna ano,je to zdravsie a prirodzenejsie a predsa perie pracka🙂
A inac moj syn mi od 8 mes nekaka no plienok takze nic necistim, nenacvicovala som nic,proste kaka do serbla
Podla mna sa to oplati vzdy, latkove plienky su k pokozke setrnejsie, ako jednorazovky plne chemie. My sme latkovali od narodenia a nikdy nebol problem s pretekanim, ani v noci.
Co sa tyka udrzby, vzdy ma pobavia prispevky o tom, aka strasna robota navyse to je, pouzivat latkove plienky. 😀 😀 Nuz ano, musis ich nahadzat do pracky, potom povesat a nakoniec aj do skrine poukladat, veru tazka to robota... 😉
vy 9 mesacne dieta este neprikrmujete? stale ho manzelka len koji? ci som zle pochopila? 😕 😕 😅
a kto citi potrebu dat dietatu latkove plienky, ten to urobi hned po narodeni dietata, nie ked ma 9m.
Nasa mala bola iba latkovana..odplienkovala sa 20 mesacna a dovtedy v pohode v noci plienka zvladla aj 11 hodin spanku...
@sarinka123 ziadnu cervenu ritku nikdy nemala a to vdaka latkovkam ..nemusela som jen kremovat chemiu na ritku...a vyvarat? Ty si videla niekedy modernu latkovu plienku? prat musis tak ci tak..a jedna pracka plienok eaz za 2- 3 dni ma nezabila..rychlo schnu,ziadne zehlenie a hlavne ziadne chemia v plienke...
Nam sa pocet plienok, ako teda aj cikani a kakani po zavedeni prikrmov nejako vyrazne nezredukoval, takze mne sa defacto nezmenila situacia. Jedina vec, co sa casom menilo bolo, ze cim starsie dietatko, tym dlhsie vydrzi necikat, ale potom teda cikne naraz riadnu davku - a to teda na latkovkach nemam odskusane, ci by to zvladli, pretoze sme-tam to nezvladnu ani jednorazovky.
Ja som používala do roka latkové (na noc jednorazovky). Potom keď začala chodiť a bývali sme aj oveľa viac vonku, keďže je marcová, tak sme prešli na jednorazovky, lebo latkovky nestíhali. Teraz je už mesiac bez plienok, tak ich využívam na poobedný spánok akeďže aj v noci sa málokedy pociká, tak jej začnem dávať asi aj na noc.
Ooplatí sa, ja som napr. začala až ked mal môj tri mesiace, v lete, na jesen sme vpohodee látkovali, na zimu som prešla na vonkajšie prechádzky na pampersky :D pre istotu :D nemohla som ho každú hodinku dve prebalovať.. plienky látkové kapsovky sa mi strašne páčili, urobila som si z toho záľubu :D bavilo ma ich prať, aj sušiť, aj prebalovať.... :D :D ked sme šli na dlhšie, či na noc, dávala som jednorázovky.. neskôr ked plienky počas dna nenosil, som jednorázovky prestala používať zasa, na obedný spánok aj na noc som dávala kapsovky, občas sa pocikal (do jednorázovky stále).. velmi rýchlo prestal cikať do plienok celkovo :D myslím, že vdaka látkovkám :D :D
ja to robim podobne ako luciferkax 🙂 a aj preto látkujem, lebo mám lepší pocit, že má prdelke niečo prirodnejšie a ani jej nanatieram zadoček a má ho ok 🙂
myslim, ze to nie je o dojceni a prikrmoch, ale o tom, ci chcete alebo nie 🙂 Su plienky ktore zvladaju aj noc, aj dlhe cesty. i tak sa daju pripadne kombinovat s jednorazovkami. A ked planujete este dalsie babo, tak odporucam, aj financne sa to oplati. Ja latkujem druhe a nedam dopustit na latkove plienky 🙂
Moja mala teraz na stare kolena presla na latkove a od vtedy nema ziadne vyrazky a zapareniny ,co opakovane mavala.Pre mna skoro ziadna robota s latkovymi nieje...operem poskladam a vyzehlim IBA tu cast kde ma pisulu...takze trva to 10 minut a hotovo,ziaden odpad a zataz prirody...!!!! mala som to urobit uz davno.!!!! pri druhom urcite volim latkove!!!!!!!!
ja mam obe deti "odchovane" na jednorazovkach a ani pri jednom nikdy zaparena ritka, vyrazky - absolutne bez problemov 😉
my sme u Michaly prešli na ládkové ale používame ich len v zime lebo v lete sa moc zaparovala čiže teraz má látkove a na leto pampersky aj sa lepšie prebaluju na kúpalisku 🙂
tak ja neviem... u nas sa pouzivali iba jednorazovky, nikdy sme nemali ani zapareny zadok, ani ekzemy ani precikanu plienku... odplienkovala sa mala sice nie v jednom roku, ale v cca 2,5 ale bez problemov a mojich stresov... a ano, mne pri denno dennom prani a naslednom zehleni by robilo problem prat a zehlit este 2-3 pracky tyzdenne plienok a este sa bat ci mi to neprecika nebodaj a nebudem prat aj celu postielku/kocik/atd.... 🙂 ale to iba moj skromny nazor na vec

..však si si už odpovedal.. 😀