icon

Plienky vhodné na cestovanie

lussy12355
23. júl 2016

Ahojte baby. Ideme na dovolenku a našej dcére sa pri dlhšej ceste stáva nehoda. Myslite, ze môžem na cestu použiť plienky. A prosím poraďte aké by boli vhodné. Ďakujem

lulu2014
23. júl 2016

@lussy12355 zdravím....jasné že áno ... prečo sa navzájom trápiť ....
a ktoré?! podľa veku a hmotnosti dieťatka...lebo niektoré sa robia iba do určitej veľkosti.... 🙂 alebo plienkové nohavičky....
ale ak je to " iba keby niečo " tak je to takmer jedno. ale predáva aj lekáren DryNites - to sú pants - a podľa mňa sú super....to sú "nočné". napr. 4-7 rokov alebo 17-30 kg. 😉

sissy27
23. júl 2016

@lussy12355 určite lepšie plienka ako precikané oblečenie a sedadlo 🙂 no a vybrať podľa veľkosti, značka je asi jedno, na takéto príležitostné použitie splní účel hociktorá značka... Ak idete autom, tak by som zvážila častejšie prestávky 🙂

ewelyn3
23. júl 2016

Jasne, daj jej plienkove nohavicky. Treba jej to vysvetlit ze to je iba poistka keby nahodou nevydrzala. Ale ze ked sa jej bude chciet cikat, nech povie. Nasa dcera je tiez odplienkovana uz rok. Ale nehody sa samozrejme stavaju a ked teraz isla na operaciu (vyber nosnej mandle, ale v celkovej anesteze) tak som jej tiez pre istotu chcela dat plienku, ale ona ma predbehla a vypytala si ju sama ze aby sa tam ujovi doktorovi nepocikala 😉.

veroonikadan
23. júl 2016

@lussy12355 rozhodne by sa manzel/priatel nezaradoval keby mal ocikane sedadlo 🙂 znacku by som vobec neriesila je to uplne jedno.. v tomto pripade plienka ako plienka 😉

maslenka47
23. júl 2016

@lussy12355 nepises, ako stare dieta to je, ale ak uz to je vacsie dieta dlhsie bez plienok, tak by som urcite skor volila moznost casto zastavovat a posielat cikat.

maslenka47
23. júl 2016

@lulu2014 a nie, v pripade vacsieho dietata naozaj nesuhlasim s moznostou "naco sa trapit". Teda pokial nepovazujes plienku na dlhsie cestovanie OK aj u dospeleho.

Takymto argumentom by sa dalo odbyt mnozstvo vychovnych situacii, kedy sa rodic musi nad mieru svojej pohodlnosti venovat dietatu.

luciannka83
23. júl 2016

súhlasím s @maslenka47 . Neviem si predstaviť, že by som 4r. synovi mala dávať plienku. Skôr by som volila dať na sedačku prebaľovaciu podložku a často zastavovať na cikanie.

tova
24. júl 2016

ak uz je dlhsie odplienkovana tak bal nocnik do igelitky a v aute ju mozes dat vycikat aj kazdu hodinu. uz vyrabaju vseliake cestovne nocniky, s priestorom neni problem. na pripadne pocikanie budes mat aj tak nabalene veci na dovolenku tak prezliest, pocikane davaj do igelitky a tam ich operies. Ak sa aj doma este sem tam pocika tak aj ta plienka je v pohode ale aj tak ju davit na wc ked bude kazda moznost.

sisaka
24. júl 2016

@lussy12355 ak dieta nedokáže vydržať kým dojdete k najbližšiemu odpočívadlu dala by som plienku s tým, ze je to len pre prípad, te by ste nemohli včas zastať. Ja som tak synovi dávala v 2 1/2 roku na lyžovačku, kedze jazdil s nami a bála som sa, ze by to nevydržal tých niekoľko km dole, nikdy sa nepocikal, vždy včas povedal a vydržal az na WC
@tova za jazdy by som dieta rozhodne neodopinala zo sedačky a na diaľnici auto tiež nemôže zastať hocikde a bezdôvodne, ale musí dôjsť na odpočívadlo kde su zväčša WC

lulu2014
24. júl 2016

@maslenka47 zdravím. Ja si myslím že tá plienka nie je problém. Ale je to môj názor. Druhá vec je nevieme aká je u nich situácia.....
a plienku pre dospelákov?!?!? úprimne pred cca 8 rokmi by som ju ja sama ocenila na ceste z Chorvátska - diaľnica strašne dlho nebolo odpočívadlo a keď konečne po neviem koľkých km sa objavilo tak som si vydýchla ale len kým som nezbadala asi 30 báb v rade čakať na WC!!!!! /jasné že dieťa dám do trávy/
a nepovažuje to za pohodlnosť, nevenovanie sa dieťaťu. Každý sme iní a deti samozrejme tiež. Vieme či jej dcérka nemá nejaké problémy??!! /aj keď to nepíše/ ja neviem.
mám kamošku malú má bez plienok od dvoch rokov ale na noc a aj v škôlke keď ide spať dostáva plienku. A to má 4 roky. Bola aj u Dr. Povedali jej že asi tak tvrdo zaspí a niekedy sa "podarí" . A mať cestou príp. niekoľkokrát precikané dieťa a veci ... no nechcela by som. Ak je väčšia vysvetlím že ak treba plienku nemá na to aby sa pocikala a keď bude potrebovať treba povedať a ak idem s autom zastavím...ale taká diaľnica....no je to dosť problém si myslím. Ale aj na obyč.ceste sa tiež niekedy ťažko zastavuje. ale jasné že ľahšie ako diaľnica.
ale ja píšem iba svoj názor a nikomu ho nevnucujem samozrejme. Prajem všetkým peknú nedeľu. 😉

lili007
24. júl 2016

No veru situácie pri dlhšom cestovaní s deťmi sú niekedy ozaj vtipné. Vybavenie diaľnic napr. v Chorvátsku nie je také husté ako napr. v Rakúsku. O častých dopravných zápchach nehovoriac. Pokiaľ sa cestuje v noci dieťatko môže byť dezorientované.
Pre ilustráciu naša spomienka...situácia, o ktorej som si myslela, že sa stáva len vo filmoch...syn cikajúci od prázdnej plastovej flaše...keď musíš tak musíš. Po xy zastávkach kvôli zvracaniu, cikaniu, kakaniu a ja neviem čom som si fakt myslela, že sa domov snáď ani nedostaneme 😖
Nedočítala som sa o aké staré dieťa ide ale vy najlepšie musíte cítiť či to zvládnete bez plienky alebo nie. Dajú sa kúpiť aj menšie balenia prípadne ako kočky píšu kúpte len nepremokavé podložky pre prípad nehody. 😉