Poradíte odsávačku soplíkov?
Cakam prve dietatko a vobec si s tym neviem poradit,pripadne aj odsavacku na mlieko,dakujem 🙂
Presne ako píše @pribinak, odsávačku na sopliky akúkoľvek na vysávač, v lekárni Ti poradia. Neoceniteľný pomocník.
Odsávačku na mlieko zatiaľ nekupuj, nejakú si vyhliadni, choď sa popýtať do lekární, zdravotníckych potrieb, obchodov pre detičky. Keď budeš potrebovať, vyšleš partnera cielene kúpiť. Existujú ručné za cca 20-40€ a elektrické, ktoré sú drahšie. Ja osobne mám dobrú skúsenosť s elektrickou odsávačkou Medela za cca 80Euro.
Súhlasím s pribinak. Na soplíky jedine na vysávač (na nezaplatenie) a neboj, nie je to drastické. A na mlieko odsávačku som si kúpila aj ja a jediné čo som s ňou urobila bolo to, že som ju len odskúšala a už mi 2 roky stojí doma. Je to len a čisto reklamný ťah, zbytočná vec (možno tak akurát pre tie, ktoré si odsávajú mlieko a nechávajú ho na kŕmenie z fľaše, ale kojenie je kojenie...)
Tak ako píšu baby vyššie. Odsávačku na noštek akúkoľvek, ktorá sa dá pripojiť do vysávača. A odsávačku na mlieko si nekupuj, možno ju nebudeš ani potrebovať, tak zbytočne nevyhadzuj peniaze. A rovnako ti poradím nevyhadzovať peniaze na také somariny ako napr. kôš na plienky. Určite by sa dalo ešte viac toho napísať, len mi teraz nič iné nenapadá, len ten kôš 🙂
k odsavacku soplikov je to povedane dost, len mala rada, co sa tyka odsavacky mlieka, urcite si nejaku vyhliadni, nemusi kupovat dopredu, ak bude treba, posles partnera. Mne sa v porodnici tak naliali prsia, ze som mala hrce, nedalo sa to rozmasirovat ani horuca plienka nepomohla o rucnom odstriekani nemohlo byt ani reci, uz len dotyk mal bolel, nie aby som rucne odstriekala, manzel mi siel kupit rucnu (farlin), hned ako som mlieko odsala, hrce zmizli... odsavacka mi velmi pomohla aj doma pocas prvych tyzdnov, dcerka totiz nikdy nevypila vsetko mlieko a preto som po kojeni stale musela zvysne mlieko odsat (bud som ho zmrazila alebo vyliala prec). Na taketo odsavanie v pohode staci aj rucna, ale ak by babatko malo silny reflux, bude potrebne do mliecka pridat prasok na zahustenie a vtedy by si musela mlieko odsavat a krmit z flase, a na to by si sa rucnou upumpovala a vtedy urcite treba elektricku odsavacku.
odsavacku na solpiky akukolvek na vysavac, inou to ide dost tazko a odsavacka na mlieko sa mi osvedcila elektricka medela ale tu by som si kupovala ked to buds potrebovat lebo t nie je lacna zalezitost
My mame co sa napaja na vysavac a super. Odsavacka na mlieko elektricka medela super bola som spokojna. Prosim ta ako polozim otazku takto verejne ako ty?vobec sa tu v tom newiem zorientovat
Ahoj..na nos,ako pisu baby..akakolvek na vysavac..aj ja som z toho mala hrozu,ale po prvom odsavani som zistila,ze zbytocne..ten tah je jemnucky,odsatr za par sekund a drobec je v pohode..odsavacku na mlieko..moja skusenost..kupila som si manualnu..nachystana do porodnice..v porodnici sa mi tak naliali prsia,ze manualnu som okamzite zavrhla a musim povedat,ze nie je nad elektricku..v tych prvych dnoch..v porodnici mali Medelu..mne pozicali Avent,elektricku..uzasna vec..ma program na masaz,kedy tak jemne potahuje bradavku a tri stupne odsavania..ja som pri bolavych prsiach vyuzivala hlavne tu masaz..mliecko krasne odsavalo,obcas som prepla na klasicke odsavanie..pomahalo mi to hlavne ked boli bradavky zo zaciatku ohromne znicene a bolave..ale musim povedat,ze som ju pouzivala tak max. 2tyzdne po porode,potom som ju vratila,mlieko sa prisposobilo potrebam maleho..a manualna zostala tak ako som ju kupila..raz som ju vytiahla,ked som sa zlakla,ze sa mi rozbieha zapal,tak som odsavala ako besna,ruky ma boleli,spotena..a to nie som z tych,ktore maju mlieka na rozdavanie..takze,ak odsavacku,tak elektricku..ale otazne je,ako dlho ju budes potrebovat..pripadne je mozes predat..prajem stastny vyber🙂
ja som spokojna s manualnou odsavackou soplov. Mne na manipulaciu prijde taka spratnejsia - nemusim roztahovat vysavac a maly nema nijaku traumu, ked vysavam. Netvrdim, ze je to pravidlo, ale stava sa. Stala necele 2 ojra v lekarni. Odsavacku na mlieko som mala pozicanu /medela electric/ a vdaka bohu! 🙂 ocenila som, ked sa mi nalievali prsia, tiez hrce, nepomahalo rucne odstriekat. Fakt ale je, ze som ju pouzivala necele 2 mesiace. Preto som bola rada, ze bola len pozicana, nemusela som vela investovat. Ale videla som uz aj tu na mk, aj inde na bazare, ze baby predavaju a za velmi prijatelny preniaz (nasla som od 20-45e) - da sa vycistit a vysterilizovat.
Ja som najskôr bola totálne PROTI odsávačke pripojiteľnej na vysavač, ale teraz keď mal malý zápal stredného uška, ktorý bol spôsobený stekaním soplíkov, tak som kúpila a nemôžem si ju vynachváliť. Síce malý plače (a ja s ním) ako o život, ale je to rýchlejšie a vytiahne to najlepšie a skoro všetko.
Odsávačku mám NOŠTEK

Odsavacku soplikov akukolvek na vysavac, ostatne je strata casu a energie. S vysavacom to odsajes za 3sekundy a hotovo
Na mliecko si zatial nekupuj, mozno ju nebudes ani potrebovat, alebo staci co odsajes rukami