icon

Používate ortopedické nohavičky pre miminka?

lubka1709
20. jan 2012

Ktore čislo je idealne kupiť?

katy1979
•
20. jan 2012

ak ti v porodnici nepovedia ze treba tak nemusis.

charlize
•
20. jan 2012

My sme mali, cislo bolo podla centimetrov, ked ortoped malemu rozčapil nohy najsirsie, ako islo, medzi kolenami (v 3 tyzdnoch to bolo 17cm a teda velkost 17). Nam to ale predpisal ortoped, aj tu velkost...

luba142
•
20. jan 2012

ja som pouzivala a pre novorodenca som mala c.1 , su cislovane od 1-3 mozno viace, ak mas na mysli poštolky

severankasr
•
20. jan 2012

my sme mali do troch mesiacov, cize velkost 1, 2 az 3. vsetky sme vyuzili. od troch mesiacov sme uz nemuseli nosit.

jespera
•
20. jan 2012

Urcite ich treba pouzivat, ja som svoje kupovala u obvodnej - su ine ako klasicke su aj drahsie ale su velmi dobre, su aj vacsie ako klasicke a mozu sa dat navrh oblecenia - su na gomiky - takze si ich prisposobis aj podla oblecenia aj podla babatka... Lebo na klasicke ortopedicke - davas pampersu, plienku a tie nohavicky.
A na tie o ktorych pisem ja - sa dava pampersa a nic ine iba tie ortopedicke...urcite ich kupis v lepsej lekarni alebo v zdravotnickych potrebach...

montinka
•
20. jan 2012

my sme mali 1 a 2 z kazdeho dvoje.🙂

sympa1
•
20. jan 2012

pouzivali sme, v drogerke kupis, su ocislovane 1,2,3...ja som si kupovala postupne, najprv 1.....potom 2..a 3..su na suchy zips..takze tiez sa daju prisposobovat do pasu a tak.

janad2010
•
20. jan 2012

Ja som tiez mala kupene vsetky 1,2,3 velkosti a nosili sme ich cca 3 mes. Potom sme isli na kontrolu k ortoped. a on nam povedal, ze uz ich nemusime nosit. Podla mna ked sa to ma nosit 3 mesiace, tak si kup 1,2,3 vel.

emita
•
20. jan 2012
evian78
•
21. jan 2012

Ahoj, už v pôrodnici sme balili do ortopedických a ešte stále malú balím a to má 3 mesiace, teraz ideme na kontrolu k ortopedovi a on povie či ešte treba alebo nie. Na prvej kontrole mesiac po porode sme museli začať dávať 2 látkové plienky.

kiwi82
•
21. jan 2012

ano balili sme naširoko do troch mesiačikov, potom ortopéd podľa usg povedal, že už netreba. z každého čísielka zo dve tri kusy asi treba, kebyže sa prekaká, aby si mala náhradné 😉

zajaciq
•
21. jan 2012

latkovali sme od narodenia, latkove plienky su sirsie, takze prirodzene balis nasiroko. myslim si, ze nosenie v satke nazvislo urobi lepsiu sluzbu nez postolky

kilian
•
21. jan 2012

u nas sa nepouzivaju ziadne ortopedicke nohavicky...

graceful9
•
21. jan 2012

ahoj, my sme nepoužívali ani nepoužívame, na sone nám povedal doktor, že našej malej netreba, že stačia pampersky,,,

mata_murkova
•
21. jan 2012

tato tema je nieco na sposob prve prikrmy vhodna obuv a podobne. sto ludi sto chuti. ja som balila velmi malo aj to len na noc, mala som z drogerky kupene postolky 0 a 1 a do toho som davala bavlnenu plienku. ale je fakt ze som viac nebalila ako balila. klbiky ma ukazkove, lekar skonstatoval. v zahranici nic take ako balenie nasiroko alebo perinka pre babo nepoznaju 😉

sssimi
•
21. jan 2012

Sarah mala pôrodnú váhu 3330g a začali sme hneď 2kami. 1ky mi ani predavačka neodporučila. No balila som 2 týždne do prvej kontroly.

katren
•
21. jan 2012

my sme ani pri jednom nebalili na siroko....a ani nesatkujeme

lucka1987
•
21. jan 2012

nie nepouzivali sme.. lekar nam povedal ze netreba... a klbiky mame ok.

olifcek
•
21. jan 2012

nie, nepouzivali sme. preventivne sa ani pouzivat nemaju, stara skola podaktori... neskor sme sa ale nosili v ergon. nosici manduca, co prospieva klbikom..

moniciak
•
21. jan 2012

My sme museli asi dp troch mesiacov najprv jednotky a potom chvíľu dvojky ale mala by si počkať že čo povie lekár 🙂

ginger_fox
•
21. jan 2012

ja som mala kupene c.1a2 po dva kusy. Syn sa narodil v lete a po dvoch tyzdnoch od navratu z nemocnice zacali take horucavy, ze som mu ich davala len na noc. Po 6 tyzdnoch mi ortoped po USG povedal, ze mu ich uz davat nemusim.