Používate ortopedické nohavičky pre miminka?
Ktore čislo je idealne kupiť?
My sme mali, cislo bolo podla centimetrov, ked ortoped malemu rozčapil nohy najsirsie, ako islo, medzi kolenami (v 3 tyzdnoch to bolo 17cm a teda velkost 17). Nam to ale predpisal ortoped, aj tu velkost...
ja som pouzivala a pre novorodenca som mala c.1 , su cislovane od 1-3 mozno viace, ak mas na mysli poštolky
my sme mali do troch mesiacov, cize velkost 1, 2 az 3. vsetky sme vyuzili. od troch mesiacov sme uz nemuseli nosit.
Urcite ich treba pouzivat, ja som svoje kupovala u obvodnej - su ine ako klasicke su aj drahsie ale su velmi dobre, su aj vacsie ako klasicke a mozu sa dat navrh oblecenia - su na gomiky - takze si ich prisposobis aj podla oblecenia aj podla babatka... Lebo na klasicke ortopedicke - davas pampersu, plienku a tie nohavicky.
A na tie o ktorych pisem ja - sa dava pampersa a nic ine iba tie ortopedicke...urcite ich kupis v lepsej lekarni alebo v zdravotnickych potrebach...
my sme mali 1 a 2 z kazdeho dvoje.🙂
pouzivali sme, v drogerke kupis, su ocislovane 1,2,3...ja som si kupovala postupne, najprv 1.....potom 2..a 3..su na suchy zips..takze tiez sa daju prisposobovat do pasu a tak.
Ja som tiez mala kupene vsetky 1,2,3 velkosti a nosili sme ich cca 3 mes. Potom sme isli na kontrolu k ortoped. a on nam povedal, ze uz ich nemusime nosit. Podla mna ked sa to ma nosit 3 mesiace, tak si kup 1,2,3 vel.
jespera myslí asi niečo také: http://www.buducamamicka.sk/_produkt.php?skupin...
Ahoj, už v pôrodnici sme balili do ortopedických a ešte stále malú balím a to má 3 mesiace, teraz ideme na kontrolu k ortopedovi a on povie či ešte treba alebo nie. Na prvej kontrole mesiac po porode sme museli začať dávať 2 látkové plienky.
ano balili sme naširoko do troch mesiačikov, potom ortopéd podľa usg povedal, že už netreba. z každého čísielka zo dve tri kusy asi treba, kebyže sa prekaká, aby si mala náhradné 😉
latkovali sme od narodenia, latkove plienky su sirsie, takze prirodzene balis nasiroko. myslim si, ze nosenie v satke nazvislo urobi lepsiu sluzbu nez postolky
u nas sa nepouzivaju ziadne ortopedicke nohavicky...
ahoj, my sme nepoužívali ani nepoužívame, na sone nám povedal doktor, že našej malej netreba, že stačia pampersky,,,
tato tema je nieco na sposob prve prikrmy vhodna obuv a podobne. sto ludi sto chuti. ja som balila velmi malo aj to len na noc, mala som z drogerky kupene postolky 0 a 1 a do toho som davala bavlnenu plienku. ale je fakt ze som viac nebalila ako balila. klbiky ma ukazkove, lekar skonstatoval. v zahranici nic take ako balenie nasiroko alebo perinka pre babo nepoznaju 😉
Sarah mala pôrodnú váhu 3330g a začali sme hneď 2kami. 1ky mi ani predavačka neodporučila. No balila som 2 týždne do prvej kontroly.
my sme ani pri jednom nebalili na siroko....a ani nesatkujeme
nie nepouzivali sme.. lekar nam povedal ze netreba... a klbiky mame ok.
nie, nepouzivali sme. preventivne sa ani pouzivat nemaju, stara skola podaktori... neskor sme sa ale nosili v ergon. nosici manduca, co prospieva klbikom..
My sme museli asi dp troch mesiacov najprv jednotky a potom chvíľu dvojky ale mala by si počkať že čo povie lekár 🙂
ja som mala kupene c.1a2 po dva kusy. Syn sa narodil v lete a po dvoch tyzdnoch od navratu z nemocnice zacali take horucavy, ze som mu ich davala len na noc. Po 6 tyzdnoch mi ortoped po USG povedal, ze mu ich uz davat nemusim.

ak ti v porodnici nepovedia ze treba tak nemusis.