icon

Používate sudocrem alebo pastu s rybím olejom?

effje
15. jan 2015

Ahojte zienky,
dnes som bola na navsteve u kamaratky a tvrdila ze nemam pouzivat sudocrem na kazdodenne osetrenie zadnej casti mojej 2-mesacnej lasky ale pastu s rybim olejom. Sudocrem len v pripade zaparenia alebo inych nevysvetlitelnych zahad na detskom zadocku 🙄 . Ja kremujem po kazdej vymene plienky, tak teraz neviem.... dakujem

zita19
•
15. jan 2015

Kamaratka ma pravdu. Uplne najlepsie je pri kazdom prebalovani utriet žinkou navlhcenou vlaznou vodou, osusit a nechat prdelku vyvetrat. Vlhcene obrusky len vtedy, ked nie je pristup k cistej vode. Nenatierat nicim kym nie je koza zaparena a ak je zaparena, tak este viac umyvat a pouzit nejaky kremik. Aky zavisi od toho, ci vam zabera.

mitomi
•
15. jan 2015

Jednoznacne sudocrem nam zabera.

domi1988
•
15. jan 2015

Ja pouzivam sudocrem pri kazdom prebaleni a parada.. rybilka mi smrdela, to som nemohla..

luuubik
•
15. jan 2015

Nepouzivam Sudocrem ani Rybilku, pouzila som zatial ine znacky kremov proti zapareninam (Nivea, Johnsons aj Alverde) a vzdy to bolo O.K, nikdy ziadna zaparenina. Pridavam sa k nazoru: najlepsie je cim viac - pokial mozno pri kazdom prebaleni - dôkladne umyt a nechat kozu na zadocku chvilu "dychat", potom ani netreba ziadny krem (hoci ja preventivne davam aj po umyti).

adkat13
•
15. jan 2015

mne a zo začiatku tiež nezdalo, že by som mala natierať pri každom prebaľovaní... ale pediatrička mi povedala, že keď zadoček nenatriem, nič ho nechráni pred agresívnym močom a stolicou. a platí to aj keď sa prebaľuje dostatočne často... tak sme natierali. sudocremom. bola som s ním maximálne spokojná.

zabina27
•
15. jan 2015

ja som tiez niekde citala, ze by sa nemalo pri kazdom prebalovani kremovat, ale ja kremujem, sudokremom najcastejsie, ale v tasticke v kociku mam bepanthen - ak sme prec, mali sme aj rybilku, zatial sme nemali nejaky problem, tak neviem porovnat, ktora je naj. vynimocne ked ma cervensiu ritku, natriem trosinku viac a pri dalsom prebaleni uz je ok, nam doktorka tiez povedala, ze je lepsie zakazdym natriet

miku1
•
15. jan 2015

Používam sudocrem pri každej výmene plienok.

terus00
•
15. jan 2015

Ja som pouzivala sudocrem len ked mal ritku zaparenu. Teraz uz nepouzivame skoro vobec, neni treba, ale natierame tenku vrstvu obyc. Modrou indulonou. Pokozka je mastnejsia a nenasaje moc ani nic ine a o to ide. Samozrejme treba vetrat a umyvat najlepsie ihned pod tecucou vodou.

jana_eyre
•
15. jan 2015

kamaratky vedia vsetko najlepsie, nevies? 😉

sudokrem som ja pouzivala iba chvilu, lebo sa mne osobne zle rozotieral, plus zdal sa mi drahy.. dodnes pouzivam pastu jecoris, bud zelenu alebo modru - to je jedno.. nedavam to ale pri kazdom prebaleni, je to zbytocne - pri prvom synovi som to vzdy umyla a natrela nanovo ked som to ale prestala robit, nic sa nestalo..

shania31
•
15. jan 2015

Zo zaciatku som pouzivala Sudocrem, u nas najlepsi bol detsky zasyp a ked bolo najhorsie- ze bola zaparena ritusa- Imazol krempasta.

domak2
•
15. jan 2015

Plienky som menila po kazdom ciknuti a natierala som len sem tam sudocremom, tym sem tam myslim, ze este v roku som mala trosku v tom testeri co davali ako reklamny darcek v porodnici 🙂 Zaparenu ritku mala len ked mala hnacky, vtedy som ho pouzivala viac.

andreasiskova3
•
16. jan 2015

Ja používam pre jednu Sudocrem a pre druhú Pytiol. Staršiu zo Sudokremu štipala riťka - Pytiol v pohode. Ale nenatieram vždy, možno tak každý druhým raz, prerezávajú sa nami zúbky tak často kakaju teraz, tak po kakani vždy. Po cikani iba niekedy.

evittam
•
16. jan 2015

@effje Ahoj, tak ja tiež používam Sudocrem - každodenne a ak má náhodou zapareninu tak tú pastu s rybím olejom, ale je to vlastne jedno. Lebo ak používaš pastu, tak má ritku "na to zvyknutú" a ak sa zaparí tak lepšie zaberie niečo iné - napr.Sudocrem a opačne. 😉 🙂

obcansr
•
16. jan 2015

Ja rybiu mast, Bepanten iné nie ten Sudocrem mi príde moc agresívny ale každému niečo iné pasuje,

nelly004
•
16. jan 2015

Mne tiež jedna dr. hovorila, že sudocrem nie, lebo moc vysušuje...a že najlepšia je pasta s rybím tukom..Ale tú používam len keď je všetko v poriadku a aj to len občas...a keď sa objaví zaparenina - tak sudocrem a hneď zaberie. Skúšala som aj menej agresívnejšie ale nepomohlo...a súhlasím presne s evittam...pokožka si zvykne na to bežné a potom treba pomeniť...a inak, aj modrá indolona je super, lebo je mastná, vytvorí film a pokožka nesaje ani vlhkosť.

stanislavao
•
16. jan 2015

@effje
pokial dieta nema ziadne kozne potiaze - zapareniny, cervenu ritku, tak netreba pouzivat na teplo nic. pokial je ritka cervena, sudokrem je super a pokial by bola moc vystipana - napr. v pripade hnacky, tak je Imazol krempasta najlepsi. ja osobne by som tu rybaciu mast nepouzivala, mne to hrozne smrdelo. a bolo to mastne moc. potom, ked nechcete sudokrem, tak radsej Bepanthen.