icon

Pracie prášky pre batoľatá

polodrahokam
6. máj 2014

Ktorý prací prášok podľa vášho názoru najlepšie perie a ktorý používate pre batoľatá? Mne sa zdá, že Persil dobre perie, ale poškodzuje bielizaň. Teraz najviac používam Bonux a Lanzu,

barbara088
•
6. máj 2014

ja pouzivam ariel alebo bonux som spokojna...volakedz som davala aj avivaz ale deticky mali podrazdenu pokozku tak som prestala

25daniela
•
6. máj 2014

Ja nedam dopustit na persil sensitiv, ked su uz deti troska vecsie, tak ak color, neviem ci poskodzuje bielizen, nemam taky pocit, ja mam doma ineho poskodzovaca bielizne 😀 😀 😀 a pouzivam aj avivaz a to silan sensitiv, ale biela mi viac vonia. Deticky nikdy nemali problem s tymto praskom, ale ja som mala problem s inymi praskami, take batole, alebo uz nepametam ake, ale pradlo po pouziti dvoch troch baleni nikdy nebolo biele a pekne farebne, ale take zasednute a to dost davam pozor na triedenie, som schopna oprat aj dve tricka samostatne, ak sa mi nikde nehodia farbou ci kvalitou...

klincek
•
6. máj 2014

@polodrahokam tie tzv. "premiove" prasky su podla mna hrozne, kazdy jeden, ozaj bielizen nicia, a to aj pri nizsom davkovani, ako je odporucane.
ja mam rada Lanzu, pouzivame od narodenia deti a uz pri nej ostaneme. avivaz len vynimocne, na detske veci vobec..octovy roztok funguje podobne a nedrazdi pokozku, odporucaju ho aj kozni lekari.

25daniela
•
6. máj 2014

Inak, myslim ze bielizen poskodzuje nekvalitna pracka viac, ako akykolvek prasok na pranie.

danielita18
•
6. máj 2014

ja používam gélový Rex alebo Tide na biele a na farebné woolita červený alebo dreft a periem v nich aj malého veci aj naše ,malý sa nikdy nevyhádzal ani nám nikdy nič nebolo, ja nemam rada vobec pracie prášky Ariel, persil sú to podla mna hrozne silné prášky a to je jedno ci je to gel alebo prášok

lulu369
•
6. máj 2014

@polodrahokam ja používam kapsule ariel alebo persil...keď boli deti malinké tak som používala persil sensitive a mne sa nezdá, že by persil ničil bielizeň...

cenculinka
•
6. máj 2014

Ja pouzivam Lanzu no nejak sa mi zda ze flaky nevyperie vobec,ani take bezne. No je mozne ze to bude aj prackou. Nemali sme s lanzou problemy no pradlo som uz aj cistejsie videla.

tilly
•
6. máj 2014

ecover

jamelia
•
6. máj 2014

Cim je prasok na pranie drahsi, tym ma viac chemie v sebe a jasne, ze cim viac chemie a "cistiacej sily", tym viac prasok "vyziera" nielen spinu, ale aj latku - oblecenie. Ariel a Persil su agresivnejsie prasky na pranie. Ja pouzivam vacsiou lanzu, palmex, ale vela aj woolite, perwoll a najnovsie pre mladsieho syna lovelu. Ale to je vec nazoru 🙂

klincek
•
6. máj 2014

@cenculinka u nas Lanza zvladne bezne flaky v pohode-okrem travy a mastnych skvrn od jedla. pracku mam whirlpool so 6 zmyslom, asi 5 rocnu, asi tiez nic extra🙂. no problemove flaky pre istotu predpieram zlcovym mydlom, je to chvilka a zidu vzdy.
a prasok (bez ohladu na znacku) je silnejsi ako gel, tak ak nechces menit znacku, skus pripadne ten.

stanislavao
•
6. máj 2014

@polodrahokam preco si myslite, ze poskodzuje bielizen? ja pouzivam Persil Sensitiv (na biele, ale pouzivam ho na vsetko) a podla mna je to najlepsi prasok u nas. nikdy som nemusela predpierat, namacat, vzdy mi vsetky flaky vypral. pradlo aj po roku pouzivania a velmi casteho prania je krasne, biele je snehobiele. pracku mam taku horsiu aspon podla mna Fagor 5 rocnu, ale teda pradlo vazne krasne. a pouzivala som ho aj pre novodenca ten prasok. ziadne problemy. teraz som kupila v lidli prasok, tak uvidim. kapsule a tablety a ely su horzne. podla mna nevyperu ani polovicu toho, co prasok. biele je od kapsul zasle, aj ked su kapsule urcene na biele. a prasky typu bonux a tide a aj lanza a pod - nemam s nimi dobre skusenosti, nevyperu poriadne. a ariel je velmi drazdivy k pokozke.

lorela
•
6. máj 2014

@polodrahokam Prášok, ktorý najlepšie perie a prášok pre batoľatá sú dve rozdielne veci, ktoré sú nezlučiteľné 😉 .
Totiž, detské prášky sú šetrné a neagresívne voči jemnej detskej pleti, čiže neobsahujú (alebo nie v takej miere) agresívne chemikálie, ktoré vyžerú aj ten najzažratejší fľak.
Ja som používala a používam pre dcérku Lovelu a Bupi. Na domácom oblečení mi nejaký ten ostatok z fľaku nevadil ani po opraní, navyše dcérka jedla tak, že málokedy bolo oblečenie od jedla špinavé.

stanislavao
•
6. máj 2014

@lorela nesuhlasil. persil sensitiv je aj pre miminka a aj krasne perie.

lorela
•
6. máj 2014

@stanislavao Ale ten je už agresívnejší.

ivet1371
•
6. máj 2014

persil sensitive gel u mna jednotka.uplne male babetka nemusia mat davku ako pišu.ja som davala ani nie maly štamprlik gelu a malemu periem v nom od narodenia a stale.vonia a dobre perie.

polodrahokam
autor
•
6. máj 2014

@stanislavao Vyskúšam ten Persil znovu. Možno tie utierky , čo sa mi zničili, už boli zopraté.

417781
•
6. máj 2014

ja periem v persile sensitive z rakuska a som max spokojna...

cenculinka
•
7. máj 2014

@klincek musim skusit to rucne "predpranie".a mam este podozrenie ci mi pracka zohrieva vodu alebo perie v studenej :-/ ale hadam neperies na 90º?:O😉

romanettka
•
7. máj 2014

Skvelé mydielko pre bábätká, aj ich maminky:
Aloe je známa svojimi čistiacimi a zvlhčujúcimi vlastnosťami a pôsobí ako kondicionér, čo z nej robí dokonalý základ pre naše tekuté mydlo Aloe Hand & Face Soap. Je biologicky odbúrateľné, má regulované pH a nie je dráždivé, je dostatočne jemné na každodenné umývanie tváre, rúk alebo celého tela. Je v nádobke so šikovnou pumpičkou s jednoduchým používaním; tento príjemne voňajúci výrobok môžu používať všetci, dospelí i deti. Aloe Hand & Face Soap je bohaté, perleťové, zvlhčujúce mydlo na tvár a ruky s veľkým obsahom aloe. Vytvára bohatú penu, ktorá sa ľahko aplikuje a odstraňuje. Aloe Hand & Face Soap, zanecháva pokožku čistú s príjemným, hodvábne jemným pocitom, minimalizuje pritom podráždenia, ktoré sa môžu vyskytnúť pri niektorých tuhých mydlách.

• zloženie typu „žiadne slzy“
• zvlhčujúci čistiaci prostriedok
• jemný a nedráždi
• zásobník s pumpičkou

A ešte, maminky v období šestonedelia, to bude s potením dost silné, a pre dojčiace maminky aj náročnejsie, kedže sa nesmú deodoranty s alkoholom vsetko prechádza do mliecka tak ponukam zdravsiu alternatívu
Poďme na to zdravšie, prečo nevymeniť svoje veci ktoré dennodenne používame za zdravšiu variantu? Ja vám napríklad pár ponúkam ... Deodorant: Keď stúpa teplota a sme pod vplyvom stresu, je to ideálny prostriedok na zlepšenie sebadôvery, ktorý nám pomáha udržiavať pocit sviežosti od začiatku dňa. Tyčinka Aloe Ever-Shield Deodorant poskytuje účinnú celodennú ochranu proti pachu potu v podpazuší a môže sa aplikovať priamo po sprchovaní bez pocitu štípania. Táto jemná formula so stabilizovanou aloe vera neobsahuje žiadne drsné alebo škodlivé antiperspirantné hliníkové soli, ktoré sa nachádzajú v mnohých ďalších dezodorantoch dostupných na trhu. Hliník je toxický kov. Hlavné účinky priveľkého množstva hliníka sa prejavujú, ako sa zdá, na centrálnom nervovom systéme a v niektorých prípadoch je nadmerné množstvo hliníka v tele spojené s Alzheimerovou chorobou (t.j. presenilná demencia). Môže tiež narušiť hladinu vápnika v tele, pretože vplýva na činnosť prištítnej žľazy. Priveľa hormónu prištítnej žľazy môže viesť k vysokému obsahu vápnika v krvi, čo sa spája s bolesťami kostí, psychiatrickými symptómami a zápchou. Sme hrdí na to, že vám prinášame výrobok, ktorý eliminuje tieto riziká bez toho, aby sa znížila jeho kvalita. Praktický tvar umožňuje, aby ste Ever-Shield mohli použiť presne tam, kde treba. Vďaka špeciálnemu zloženiu deodorant ľahko kĺže po tele a nezanecháva škvrny na odeve. • bez alumíniových solí - prevencia rakoviny prsníka • nezanecháva škvrny na šatách • môže sa použiť priamo po holení a navoskovaní
Pre bližšie info IP

klincek
•
7. máj 2014

@cenculinka ani nahodou, ten program vobec nepouzivam. max na 60, a aj to len uteraky 😅

yvett78
•
3. feb 2023

@polodrahokam ja by som doporucila 100% prirodne pracie platky, tie neposkodzuju ani oblecenie, ani zdravie