Bezdotykovym sa riadit urcite nemozes. Treba pouzivat rektalny teplomer (kludne digitalny, ale ak by si merala digitalnym v podpazusi, treba ho tam nechat 5-7min ako skleneny). Teplotu kontroluj na tele nie na akralnych castiach ani na cele. Bezdotykovy teplomer je dobry maximalne na premeranie v noci a to tiez uz musis velmi dobre poznat ako meria a kedy mas premerat rektalnym (ci nad 38 alebo nad 39, ked bude mat dieta realne horucku, tak skusaj merat tak aj tak a uvidis). Z bezdotykovych som najlepsie recenzie citala na usny (myslim Braun).
Máme tento teplomer asi 5 rokov. Nemeria presne, ale ja s ním už viem merať. S týmto sa meria stred čela. A napríklad u mojich detí ukazuje väčšinou menej ako majú v skutočnosti. Ale už viem, kedy mám premerat teplotu v zadku/pod pazuchou.
Tento teplomer mam a som maximálne spokojná... na spankoch je vzdy teplota iná ako aj na krku.... teplota sa ma merať v strede čela a je jedno aký bezkontaktný teplomer človek má... moja svokra ma inú značku a ukazuje vždy ako môj teplomer... čiže pochybujem žeby zle meral... a ak chceš namerat úplne presnú teplotu tak si zaobstaraj klasický teplomer, ako bol ortuťovy.... pripadne rektalny a ak odmeraš tak musíš odratať pol stupňa...
Do zadočku býva s takou akoby ohybnou špičkou teplomer aby si dieťatku neublížila a tiež sú digitálne...
Niee, rektalny teplomer MUSI mat ohybnu spicku. Obycajny digitalny teplomer s ohybnou spickou, napr microlife. Skleneny by som do rekta nepouzivala vobec, pouziva sa, ale naco riskovat, ked nemusis (obzvlast neskor pri vacsom a silnejsom dietati). Tento skleneny je aspon rychlobezka? S digitalnym teplomerom mas teplotu v rekte zmeranu za 10-15 sekund.
@anavixy ja už sa zbláznim z tých teplomerov😃ďakujem ti za rady 🙂 mám dve obyčajne digitálne, ale nemajú ohybnu špičku veľmi to vadí ?
No musíš dávať pozor aby si ho moc ďaleko "nestrcila" a hlavne aby si dieťatku nijak neublížila 🤷♀️
Ked sa ti dieta nepohne, tak nie. Ale kupila by som urcite este aj s ohybnou, do buducna. Neviem ake je stare dietatko, ale ked bude vacsie, uz to bude zlozitejsie mu odmerat rektalne, ale stale je to najspolahlivejsi sposob merania 🙂
Bezkontaktný teplomer vlastne teplotu len "odhaduje", lebo sa na základe teploty na povrchu tela snaží dopočítať teplotu "jadra tela", a trebárs pri spotenom čele to nemá šancu urobiť správne. Meranie pod pazuchou, v ústach či v konečníku je určite presnejšie, ale tiež každé telo reaguje inak, voči teplote jadra tela sa to tiež líši. Preto by som sa s presnosťou až tak úplne netrápil, je to stále tak +- pol stupňa hore-dole.
Ďakujem ste úžasní,posielam imaginárne pivko 🙂

Mala som microlife, teraz termoflash a oba stoja za... najlepsie je mat liehovy a ak je to mozne merat s nim. Ak nie merat vzdy na jednom mieste a pidla toho urcit teplotu. Na spánkoch je teplota vždy vačšia