icon

Spotreba plienok

denulienkad
25. mar 2014

Ahojte baby aku mate spotrebu plienik denne.Moj syncek ma 2 mesiace a denne spotrebuje cca 13 plienky.Ja by som ho tolko neprebalivala ale ked ne som pri nom a svokra ho zacne prebalovat tak je schopna aj kazdu polhodiny.Jej staci,ze si tam raz cvrkne.Je pravda,ze ked ma tam viac pocikane je nervozny ale raz,ze sa pocika dakujem

charlie1980
25. mar 2014

Asi tak 8ks. Preto, lebo po kazdom jedle natlaci do plienky, ked mu dam vypit len 30ml, uzaj si urobi miesto na novy prisun 🙂 Moj ma sice 5.mesiacov, ked mal 2mesiace, tak mi stacili okolo 5ks, pretoze kakal len raz denne, niekedy ani to...ale po kazdom cvrknuti som ho urcite neprebalovala.

0604katka
25. mar 2014

u nas tak 5 ks na den

dadda
25. mar 2014

@denulienkad no my ked sme mali 2 mesiace prebalovali sme kazde 3hodinky, aby sa nezaparila dupa, samozrejme ked si kakla, tak hned, postupne ale znizujeme, moderne plienky potiahnu do seba vela a teraz prebalujem tak asi 4x za den. pokial chces mozem ti odporucit stranku www.bella4you.sk, ja tam kupujem plienky lacnejsie, teraz mali akciu, takze neviem kedy bude opat, ale i tak su tam plienky lacnejsie ako v obchode

drobcek26l
25. mar 2014

@denulienkad Máš zbytočné prebaľovať malého vždy keď si cvrkne. Nehnevaj sa, ale svokra je stará škola, mám takú mamu aj svokru a dlho mi to trvalo kým som im vysvetlila, že malému pocikaná plienka nevadí, že teraz to nieje ako kedysi tie látkové plienky, že mali na zadočku mokré. Tieto plienky držia vlhkosť v suchu, tak ak je malý nervózny, asi z niečoho iného. Ja som prebaľovala každé 3,5hodinky, samozrejme keď sa pokakal tak hneď a taká primerná spotreba plienok bola 7-8 denne.

majka99999
25. mar 2014

@denulienkad to je vela, mne aj lekarka povedala, ze netreba hned prebalovat, ved to stoji peniazky. 🙂 my sme mali tak 8 plienok denne ustalene.

dadka28
25. mar 2014

fuuu podľa mňa je to poriadne zbytočná spotreba...ani možno nejde o peniaze,ktoré vyhodíš za plienky....ale len ho naučíš na to,že o chvíľku mu bude vadiť,ak náhodou bude viac prepiškaný...to je moj nazor,nikoho neberiem-nech každý robí podľa seba ako uzná za vhodné...ale len keď prepočítaš za mesiac,koľko vyhadzuješ ze plienky -a nemusíš...hmmm ☹ ☹

ikke
25. mar 2014

...okrem vsetkeho, co uz bolo povedane, je to aj velmi neekologicke (ak ide o klasicke jednorazove plienky).

elienka
25. mar 2014

@denulienkad možno keď tej svokre dáš tie plienky zopárkrát zaplatiť, tak sa aj ona zamyslí a bude prebalovať menej často. Veď to nebolí, keď si len berie z nachystanej kôpky

azbestica
25. mar 2014

@denulienkad tak to svokre normalne slusne vysvetli ze to nie su latkove plienky a ze tie plienky dobre vsakuju teda maly neciti ked si tam trosku cvrkne a mozes jej tiez spomenut ze to ide dost do penazi, ze to nie je ako niekedy ze operies a takmer ziadne naklady.

lipsa
25. mar 2014

nasa dcera bola jasny priklad toho, ze pocikana plienka nie je nic prijemne. Prve dva mesiace sme len za noc menili plienky 10-13x !!! Den ani nepocitam. Zacalo sa to uz v porodnici. Vzdy ked si cvrkla, tak plakala plakala plakala, kym som ju opat neprebalila. A to sme vyskusali vsetky mozne plienky. V porodnici ju volali "lejdinka".
Po necelych dvoch mesiacoch som zo zufalstva vyskusala bezplienkovu metodu a od prveho razu to fungovalo 🙂 konecne bola kludnejsia a my sme si vydychli. Od toho casu kakala vylucne len do "nocnika" a cikanie do plienky zminimalizovala. A samozrejme presli sme z casti na latkove plienky. V roku a pol bola uplne bez plienky. Vsetko je to o dietati ....

denulienkad
autor
26. mar 2014

ako kupila som 200 plinok a za cca 2 tyzne su fux.no davaj dnes kupovat dalsie.a uz sme jej to hovorili a ona zas svoje.

cicimon
26. mar 2014

@denulienkad zakaz jej ho prebalovat .... je s nim cely den ze ho tolko prebaluje?

sabina1975
26. mar 2014

@denulienkad tak napis na papierik co potrebujes z obchodu a posli drahu svokru na nakup a daj jej peniaze tak aby plienky platila ona a ked sa minu tak nech ide kupit dalsie mozno jej to potom dojde

stefka33
26. mar 2014

Veď ty nemáš problém s plienkami, ale so svokrou. 😉

edvelyn
26. mar 2014

Nasa ma pol roka a pouzijeme asi tak 10plienok.ona dost vypije aj mlieka aj cajiku takze aj viac cika.a urcite nenecham dieta pocikane ked vidim ze jej to vadi.takze aj kebyze jej mam davat 20denne aby bola spokojna tak to spravim

denulienkad
autor
26. mar 2014

Tak nasa spotreba je 100 za tyzden.

denulienkad
autor
26. mar 2014

Pardon za 8 dni 116 plieok