icon

Sú vhodné obnosené topánky pre dieťa?

poly1
12. jún 2013

Počula som,že keď kúpim topánky po inom dieťati,napr. aj tu na MK,vraj sa môže stať,že moje dieťa začne šmatlať.Musí mať výlučne nové topánky,aby sa noha nezdeformovala v už nosených topánkach niekým iným?Ďakujem

Strana
z3
hradnapani
13. jún 2013

@matafen vdaka! tak som to na googli nasla. Pozeram, ze aj ceny maju vyborne! 🙂

matafen
13. jún 2013

@hradnapani No my s dcerou sme z nich nadsene 🙂 Teraz mame od nich cele topanocky aj balerinky a este chceme sandalky.

hradnapani
13. jún 2013

@matafen ako tak pozeram stranku, tak sa vam ani necudujem 😀 skoda, ze uz som na leto kupila malemu topanky, ale na jesen ideme na to. Inak, ja neviem preco, ale madarske topanky mam zafixovane ako naozaj kvalitne. Raz som mala jedny cizmy z madarska a nic pohodlnejsie a lepsie som na nohach nemala.

terezka1947
13. jún 2013

@matafen mozem aj jaednu otazocku? daju sa kupit iba cez net alebo sa daju niekde aj vyskusat?resp.ci sedi to klasicke cislovanie trebars s Protetikou?inak dakujem za tip...naozaj su tie topanocky nadherne 🙂

matafen
13. jún 2013

@terezka1947 Co kupujem od nich ja na MMB, tak maju kamenny obchod v BA, takze tam by sa dalo vyskusat. A uz som ich videla aj v jednej lekarni, ale len par kusov. Vnutorne dlzky sedia s Protetikou, ale treba sa radsej opytat , lebo zavisi aj od modelu.

terezka1947
13. jún 2013

@matafen dakujem...super tip,si zlata 😉

nanulik
13. jún 2013

ja malému kupujem obnosené (občas aj nové) chodí pekne, nemá žiadne problémy s nožičkami.

A také mamičky čo maju viac detí? nededia surodenci po sebe? alebo tiež kupuju každému nové? Rodina s priemerným platom čo nemože moc vyskakovať asi nie.
Ja ked som bola malá tak som vela dedila po sesterniciach, a nohy mám zdravé.

brumka
13. jún 2013

@nanulik ja som ako ieta dedila a dopadla som ako som dopadla, ploche a bolave nohy, chrbtica nanic, 6rokov sikupujem lepsiu obuv a vidim zmeny, jasne su rodiny co nato nemaju ale poviem to tak s muzom nikam nichodime zeby sme dako extra utracali, radcej si nekupime nieco co fakt nepotrebujeme a kupime detom topanky a este vela deti dostane od starych rodicov dake koruny takze z toho sa da zainvestovat do novych, a tie co ponosi predavam takze dake korunky sa vratia na kupu novych, ono su pripady ze naozaj rodicia nemaju ale ked sa da na niecom usetrit urcite nie na detoch

zuzkanik
13. jún 2013

Časy, kedy sa topánočky nosili po starších deťoch sú preč. Chvalabohu pre deti, žiaľbohu pre rodičov, keďže detské topánočky sú neskutočné drahé. Ja som po staršej dcérke tiež odkladala topánky, že bude pre mladšiu, ale už teraz vidím, že obe majú úplne inú chôdzu, staršia navyše zakladá nôžku a topánky čapce. Určite ich mladšia sestra nebude nosiť, možno iba na niektoré výnimky, keď mala topánky iba jeden-dvakrát na nohách (napríklad slávnostné).

amouramour
13. jún 2013

ak je moznost isto by som kupila nove, predsa len topanky nie su ako oblecenie a na botach mojej dcery aj vidim ako rychlo sa daju znicit detmi ktore zacinaju chodit....

matafen
13. jún 2013

@terezka1947 Nie je zaco, som rada, ze som poradila 🙂 A aj inym maminkam, lebo nie je pravda, ze kvalitne topanocky musia byt neskutocne drahe - o com je presvedcenych vela maminiek a donedavna aj ja 🙂 Ale netreba sa orientovat len na zapadny trh 😉

zaza218
13. jún 2013

Minule davali v TV, ze dieta do dvoch rokov kludne moze nosit obnosene topanky.

lilka246
13. jún 2013

podla mna by sa mali malym detickam kupovat zasadne nove nenosene topanky. Kazde dieta si ich totiz vyformuje na svoju nozicku a mali by byt aj ortopedicke lebo nozka sa vyvija.

bambibam
13. jún 2013

len na okraj - predajcovia topánočiek - stalo sa mi v jednej predajni ,že som chcela kúpiť dcére sandálky -tak kvalitnejšie ,predsa len mala vtedy 10 rokov a aby boli aj do šlkoly aj k šatám.....v predajni na regáli boli sandále - hmm....ale divné ,také akoby obchodené, pani ma presviečala ,že to sú len po predajni - opak bol pravdou-boli s reklamácie a ešte aj v krabici našla nejaký papier o tom....odyšli sme a kúpili inde a presne toto sa mi stalo cca 2 týždne dozadu v obchode kde maminy nakupujú v myšlienke ,že sú nové,nenosené,kvalitné - no fakt na nerozoznanie,akurát papierik v krabici ich prezradil. ☹ bola som sklamaná, že niektorý predajcovia za každú cenu predávajú - keby aspoň cenu dali dole. Tým nechcem hovoriť ,že všetci sú taký - ale treba si fakt všímať nielen topánky ,ale aj obal a iné ...

terezka1947
13. jún 2013

@bambibam tak ja sa pridavam k tebe...aj mne sa toto uz stalo 😠 ale s dospelackymi...a islo o konkretnu predajnu...ale nechcem tu tu pisat 😖

tortelinka
13. jún 2013

@matafen inak, aj ja kupujem madarske topanky, sandalky super, kozene s klenbou stoja do 20 eur...

matafen
13. jún 2013

@tortelinka A aku znacku?

tortelinka
13. jún 2013

@matafen florens sa volaju

sosovica
13. jún 2013

Ahojte babky pridavam sa k vam.Ja kupujem malej od prvych krockov ortopedicke topanocky su sive drahsie ale urcite stoji zato aby som ich kupila.Obnosene topanky zasadne nekupujem.Kazde dietatko ma inak tvarovanu nozicku co si samo vychodi a myslim ze kazda jedna s nas raz za pol roka(orientacne pisane)si moze dovolit drahsiu obuv led viem ze nepokazim klenbu a nozicku svojho dietatka...pekny den

matafen
13. jún 2013

@tortelinka To som este na SK nevidela - ani v obchodoch, ani na e-shopoch - to asi priamo v Madarsku kupujes, vsak?

tortelinka
13. jún 2013

@matafen veru ano, kupujem to hned za domom...v madarsku 😉

matafen
13. jún 2013

@tortelinka Jaaaj no tak to hej 😉

tortelinka
13. jún 2013

@matafen ale tusim sa v Gyori..neviem, mame to len taku malu predajnu s detskym tovarom a tam ich mavaju, cez net neobjednavam, topanky musim skusit vzdy

poly1
autor
13. jún 2013
poly1
autor
13. jún 2013

@terezka1947 Kľudne napíš,možno niekomu ušetríš problémy...............

terezka1947
13. jún 2013

@poly1 kosice-predajna na Alzbetinej a tu istu maju aj v Dargove 😠 .....ked bude niekto chciet nazov,napisem radsej doIP
maju pekny vyber Protetiky,to aaano..ale nasla som tam divne "obnosene"topanky...bud ich nosia predavajuci...na nejaku jednu prilezitost..alebo su z reklamacie..neviem

azbestica
15. jún 2013

@kikina84 pol topanky kozene len s miernou klenbou pripadne bez klenby s ohybnou prisposobivou podrazkou na pracku alebo suchy zips vel. 21 nie velmi napadnej farby
dakujem 🙂 naozaj som zvedava

adrianai
15. jún 2013

ahojte, pridám svoj názor/skúsenosť - ja kupujem malej topánky väčšinou nové a kvalitné, no sú to pálky a dcérke veľmi rýchlo rastie nožička, no priznám sa, že na ihrisko som jej pokúpila aj v bazáriku, no iba málo nosené a "značkové", žiaden číňan...aj tak ich mala iba pár krát...veľa závisí ako a koľko dieťa topánky vynosí, môžem povedať, že tie naše veru väčšinou ani nieje vidno, že sú nosené, nestihli 😅 tak ich nechávam pre súrodenca a žiadne výčitky z toho nemám 😉

susul
15. jún 2013

ja to riesim tak, ze jedny kupujem nove a rezervne najdem nejake minimalne nosene, pripadne nove na bazare, ak nesadne niekomu velkost za lepsiu cenu. A ked sa da nechavam behat chalanov bosých. Ak dieťa nemá problém s plochonožím tak netreba extremne riešit ortopedicku obuv a klenbu v topánke. Dôlezitý je pre mňa materiál topánky, ohybnosť a ako sedí na nožicke. Ja sama mam ploche nohy a nosenie ortopedickej obuvy problem nevyriešilo, u mna pomohlo len cvicenie a posilnenie svalov lýtka.

elenapol
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3