icon

Topánky pre ročné dieťa

nikoll1234567
24. jún 2021

Ahojte, prosim o radu... Syn ma rok, este nechodi ale zacina sa stavat. Poradte prosim vhodne topanky pre prve kroky, pripadne link na stranky. Budem vdacna za kazdu radu, mam prve dieta a v tomto sa neorientujem, doteraz byva na boso, ma hrubsi nart a neviem ci su lepsie clenkove a snurovacky alebo ine? dakujem

markusa138
•
24. jún 2021

@nikoll1234567 značka Vanda

markusa138
•
24. jún 2021
enoula
•
24. jún 2021

Treba zistiť typ nozky a rozmery... Ine topánky budu sedieť na uzku nohu a ine na baculatu
Tu je pekne spisany clanok a tipy na prve topanky
https://www.stastnenozky.sk/barefoot-topanocky-...

brrrrrciatko
•
24. jún 2021

@nikoll1234567 pokial sa nenauci chodit, tak mu uplne budu stacit protismykove ponozky. Potom nejaku barefootovu obuv

nikpa
•
24. jún 2021

@nikoll1234567 zatiaľ mu úplne stačia protišmyková ponožky. Keď začne chodiť tak určite niečo v čom bude mať pevnú nohu a bude s istotou doslapovat. A keď ma hrubší nart tak niečo vyššie a širšie aby si mu do toho napchala nôžku. Syn má tiež hrubšiu nôžku a vyšší nart. V nízkych topánkach mu ten nart vyliezal a mala som pocit, že sa mu každú chvíľu vyzuju a jedna noha mu v nich akoby utekala smerom do vnútra, no keď som mu dala vysoké, pevné topánky, chôdza sa zlepšila.

andreatytler
•
25. jún 2021

@nikoll1234567 Naboso... ani ponozky nedavaj. Dietatko potrebuje citit zem a povrch bosou nozkou aby sa naucil spravnej chodzi.
Nas syn je vnutri na boso uz rok... aj v zime bol.
Ked uz bude vediet chodit sam a pojdete von, tak barefoot topanocky s nejakou super ohybnou a tenkou podrazkou. Alebo ak bude este stale leto, aj vonku nech chodi naboso.
Tiez hladaj take topanky, ktore sa co najsirsie otvoria, Snurky nie... z toho by ta slaktrafil... my sme mali na suchy zips alebo na gumicku.

zuvelyn
•
25. jún 2021

Kým samostatne nechodí tak žiadne. Syn ma 14 mes samostatne nechodí, ešte nenabral odvahu, hoci za ruku chce a pekne drží telo ale je na boso bez ponožiek, aj vonku na terase, v záhrade na tráve. Mám ale v rezerve už kúpené sandálky na prvé kroky, lebo cakame každým dňom kedy začne chodiť. Ja som sa rozhodla pre klasiku zn RAK.