Výbava do postieľky: Čo je bezpečné pre bábätko?
Ahojte baby, som prvorodička som v 38tt. Chystám si akurát postielku mám tu rastúcu. Mám v nej monitor dychu normálne matrac. A chcela by som sa spýtať na vybavu mam tam ten mantinel okolo postielky plochý. Plus tam mam aj hniezdo. Chcela som sa spýtať čo hovoríte na manitel áno či nie. Čítala som rôzne nazory niektoré ženy tvrdia že určite nie kvôli bezpečnosti že udusenie a iné zase že si detičky zasekli nohy buchli hlavičku. Mám plus ešte nad postielku ten baldachýn. Prosím vás neukamenujte ma tu ak som niečo zle napísala alebo neviem pýtam sa vás skúsených ktoré už máte detičky.Lebo moja mamina mi hovorí nech si robím ako citim len moja svokra robí zo mna drbnutú že som precitlivená 😂 tak chcem počuť aj váš názor
@nikikikus24 za mna mantinel urcite ano. Presne ako vravis, bez toho si tam neskor dieta zasekne ruku, nohu…my sme mali aj hniezdo, bez neho tam bola mala taka stratena 😀 hniezdo mala rada. Baldachyn je uz za mna zbytocnost, kamaratke sa stalo, ze sa jej dcera do toho nejako zamotala. Nejako sa jej podarilo si to stiahnut do postielky. A realne to nema ziaden vyznam.
@nikikikus24 Pekne napísané
https://eduworld.sk/cd/jarmila-institoris/5908/...
@nikikikus24 Baldachyn zahod. Lapac prachu. Hniezdo som nepouzivala. Stacil zrolovany hruby uterak ked polohujes dieta. Dost zle sa to perie. Mantinel je taky...niekto ano a niekto nie. Sama uvidis. Nekupuj vela. Babatku staci oblecenie, plienky a mama.
@nikikikus24 Baldachyn zahod. Lapac prachu. Hniezdo som nepouzivala. Stacil zrolovany hruby uterak ked polohujes dieta. Dost zle sa to perie. Mantinel je taky...niekto ano a niekto nie. Sama uvidis. Nekupuj vela. Babatku staci oblecenie, plienky a mama.
@beata_k a spanie v postielke ako? spaci vak mam a mam aj zavinovacku mam taku muselinovu čo je najlepsie pre take novorodeniatko? dakujem
@beata_k a spanie v postielke ako? spaci vak mam a mam aj zavinovacku mam taku muselinovu čo je najlepsie pre take novorodeniatko? dakujem
@nikikikus24 Ako si naucis, tak budes mat...alebo si vyberie babatko. Ja som zvolila spaci vak aby som nemusela oducat od zavinovania. Ale su deti, ktore musia byt zavinute a ty s tym nic neurobis. Ale da sa zavinut aj do velkej muselinovej plienky. Su na to techniky. To uz ako tebe bude vyhovovat.
Poviem to tak že ako prvorodička som mala pekne nachystanu postieľku drevenú, mantinely som mala také látkové okolo postieľky uviazané,pekne nachystané ale realita bola taká že tá postieľka slúžila nakoniec iba ako odkladací priestor.Mala spávala somnou na posteli samozrejme posteľ som mala zabezpečenú.Mala koliky tie noci boli nekonečné a keďže som bola tak vyčerpaná stoho (ne) spánku bola som rada že spí pri mne že nemusím každú minútu vyskakovať s postele.Potom na denný spánok sme dokupili cestovnú postieľku do obývačky aby keď spala cez deň som mohla niečo urobiť v domácnosti.Vela veci čo sme mali sme ani nevyužili okrem hniezda .Urob ako si myslíš že tebe bude dobre .Ja som počúvala od kade koho čo treba mať čo skúsiť a nakoniec som za to len vyhodila peniaze.Niektore veci sa zišli niektoré boli aspoň pre mňa zbytočné
@nikikikus24 nas bol v zavinovacke akurat v porodnici a cestou domov. Mne zavinovacka nevyhovovala kvoli manipulacii a ked som ho zavinula na spanok tak bol neutisitelny. Spaval v spacom vaku od malicka. Uzitocny je klinovy vankus, hniezdo sme nemali, nemal ani mantinel
Hniezdo sme veľmi využívali,aj mantinel👍
Ja mám štvrté bábätko. Postieľku vždy nachystam a aj tak každé spí so mnou 😀
Ja som sa vedela vyspať len keď bolo bábo v postieľke so zapnutým monitorom dychu inak som bola nonstop v strehu. Baldachýn nie, mantinel až pre väčšie alebo vôbec, hniezdo bolo u nás zbytočnosť, klinový vankúš je super pri refluxe ale bábo sa z neho skotúľa, ak máš polohovatelnú postieľku tak ho nepotrebuješ, zavinovačka určite áno, najlepšie klasická akú majú v pôrodniciach, prvé mesiace budeš bábo polohovať v zavinovačke na bok chrbatikom o bok postieľky striedať strany. Ale tu tiež dostaneš rôzne odpovede ako nevyhnutne potrebuješ nie vaničku ale vedierko a milión somarín od rôznych kresielok a vankúšikov na preležanie hlavičky, musíš sa rozhodnúť sama, usmerní ťa potom aj pediatrička.
Prvé mesiace za mňa určite dieťa napolohované v zavinovačke v postieľke bez hračiek,mojkáčov a zapnutým monitorom dychu, neskôr pri väčšom dieťati už je to o pohodlí keď kojiš že ho máš pri sebe.
Za mňa je celá postieľka zbytočna, deti spali s nami v posteli lebo po tyzdni vstavania kazde 2 hodiny na kojenie som bola k.o. obe boli v perinke (v klasickej ako boli kedysi), kúpila som si aj s kokosovou vlozkou na suchý zips a po 2 dnoch som ju dala prec..neprakticka. v tej klasickej som si ich v noci presadzovala zo strany na stranu po dokojeni a odgrgnuti..pri prvom dieťati postieľka sluzila ako odkladací priestor a pri druhom som ju uz ani nerozkladala
Mam dve deti- baldachyn, mantinel, matrac
Ziadne hniezda, monitory dychu, kamery ani ine podobne veci som nikdy nemala 🙂

@nikikikus24 Baldachýn je lapač prachu, mantinel zavadzia, neuvidíš na bábätko, hniezdo vôbec nepatrí do postieľky kvôli bezpečnosti.
Matrac, plachta a monitor dychu je celá výbava postieľky novorodenca