Za akú sumu mám predať oblečenie pre bábo susedinej dcére?
Ahojte,potrebujem trosku poradit. mam 2 m syna a vsetky vecicky na oblecenie davam susedinej dcere ktora s nou býva.dohodli sme sa ze jej ich dam za symbolicku cenu.A moja otazka znie,aku sumu si mam pýtat.Aby to nebolo vela a ani malo .Je mi dost blbe sa dohadovat o cene.
30-40% u puvodni ceny? ja se snazim davat na bazar za polovicu a pod polovicu z puvodni ceny, pokud chces za symbolciku cenu tak tech 30%, ono taky zalezi v jakem stavu je obleceni a pote jak pise mirka, ze ci to je obleceni z minule kolekce😀, alebo obleceni starsiho data
Moja veľmi dobrá priateľka mi predala veci za 2 eura kus. Ponožky zadarmo. Fairova dohoda. Nikomu to nebolo blbé ani trápne
záleží nakoľko si ty bohatá a ona chudobná...ja sa zbavujem veci roky a zažila som kadečo,aj kolegyňu,ktorá zhrabla a ani zo slušnosti sa neopýtala čo za to chcem a pritom peňazí má habadej,aj chudobinku,ktorej dávam zadarmo s radosťou....záleží tiež na stave vecí a kvalite/značke/..alebo jej napíš cenu na každú vec a nech si vyberie,možno všetko sa jej ani nemusí hodiť.....a nehanbi sa pýtať,treba byť asertívna,povedz sumu a aj to,že nech ti priamo povie,ak sa jej vidí veľa...a chcela by som mať suseddu,ktorá by mi roky dávala dobré veci za dobré ceny 😉
zalezi od toho ci chces zarabat na svojom obleceni ci chces predavat veci ktores tali povodne 15 € a nechces byt stratova alebo fakt len za simbolicku cenu, lebo nehces aby ti stali v skrini. potom ti odporucam tak ako pisem @gladiola vytried si veci podla hodnoty a mozes si ich nabalickovat a rovno jej povedat tieto ti predam po 1€ tieto po 2€ tieto po 3€ a tieto ti dam k tomu zadarmo ja napr. takymto sposobom predavam veci na burze uz roky je to najjednoduchsie ako urcovat cenu kazdemu kusu
Tazko povedat, je to individualne. Ja oblecenie po detoch zasadne darujem (vacsinou je zo ZARA), kamaratkam alebo ak je vaic znosene tak nechavam v taske pri smetiaku a do pol hodiny je prec......
Pokial ti je blbe dohadovat sa o cene a tie peniaze nepotrebujes tak jej to daruj a mas to. Ak sa ti zda ze by ta chceli zneuzivat tak tam bude zalezat na tom co im davas - aka je kvalita veci a kolko ta stali. Mozno by si jej mohla take tie bezne lacne veci zadarmo a potom tie drahsie veci - vetrovky kombineza a pod za urcitu sumu ale ako hovorim suma zalezi na tom co ta to stalo a ako je to zachovale
@jarmila82 Pozri, ja to robim takto: ja poziciavam veci a mne poziciavaju veci. Dostavam veci nesene po jednom az dvoch detoch a posuvam ich dalej s tym, ze ak nieco znicime, tak sa to snazim nahradit niecim z nasich veci. A ja potom pozicivam dalej svoje s tym, ze zvycajne dostanem viac spat, lebo k tomu kamosky prihodia aj par svojich, ktore uz nevyuziju. Vsetci sme takto spokojni.
30% z ceny ak su veci nove si myslim je velmi dobra ponuka
Akú cenu si určíš, tak taká bude. Ja som zažila, ako som mala po celom gauči oblečenie, z toho som si vybrala na kopu a z tej kopy sme prešli kus za kusom a predávajúca povedala za koľko. Bola to veľmi nízka cena, tak som nenamietala.
Horšie bude ak čakajú, že oblečenie dáš spolu za všetko za doslova jedno euro. To už bude horšie. Máš právo nesúhlasiť a nepredať jej to, ak bude chcieť za oveľa nižšiu sumu ako navrhneš.
no ja neviem, ja si pod pojmom "symbolicka cena" predstavujem tak 10-20% z povodnej ceny oblecka... 30-50% z PC je za nosene oblecenie normalna cena na bazaroch...

ahoj, tak záleží aké a kolko vecí si jej dala. Ked nevieš skús sa orientovať podla cien na bazáriku. Takto Ti ťažko niekto poradí, ked nevieme či sú to veci ešte po Tebe alebo nejaké modne vychytávky.