Aké oblečenie pre novorodenca do pôrodnice?

beatrice1111
7. jan 2022

Ahojte. Poraďte mi prosím, čo zbaliť bábätku do pôrodnice. Ďakujem

ukulela
7. jan 2022

zisti si, co davaju v porodnici ... u nas dali erarnu zavinovacku a pre dieta chceli plienky (papierove) a aj latkove - miminu davali kosielku a latkovu plienku pod hlavku a aj okolo noziciek (neviem, ci to bolo namiesto dupaciek, alebo co 🙂
ja som mala ciapocky svoje, tie spo pouzila, suchla som mu ponozky (tie stacia dvoje) ... a teda asi ak chces, daj aj svoje kosielky/body) mozes si prohodit jedny teplacky ... kym je v zavinovacke, netreba mu ziadne svetriky a podobne. a teda plus veci na odchod z porodnice - podla pocasia a obdobia.

ailiba
8. jan 2022

@beatrice1111 záleží od pôrodnice. Na Kramároch v Bratislave nebolo treba žiadne oblečenie. Len pár látkových plienok pod hlavičku, decku, jednorazové plienky a vlhčené obrúsky.

sasanka605
8. jan 2022

V podstate nic. Oba razy som brala plienky, body, vlhčené a krém na zadok. Zavinovačku daju a do nej stači body lebo je to hrubé. Aj ten krém a par plienok je v takom kufríku co dávajú po porode.

danusa64
8. jan 2022

u nas nic netrebalo, v zozname boli plienky, vlhcene a krem na zadok, ale ani to odomna nepytali, ze maju svoje ale ak chcem mozem dat moje. Na treti den som si ju uz nechala pri sebe den noc a brali ju len na kupanie, vtedy ju prezliekli no cisteho. Cize mne na izbe stacili len plienky, vlhcene a krem na zadok. Vsetko ostatne davali oni.

sasanka605
8. jan 2022

@danusa64 ved som napisala ze v podstate nic. Ja som malej kupila take chutne body, tak len preto som dávala svoje.

danusa64
8. jan 2022

@sasanka605 omylom som ta oznacila, uz som to aj opravila🙂

mishkamishka
8. jan 2022

Do pôrodnice, kde dajú erárne oblečenie, stačí oblečenie, s ktorým odídeš domov. Teda bodynko, dupačky, bundička, čiapočka. Keď prídu po teba už na cestu domov, mažel alebo kto donesie autosedačku a dečku na prikrytie. My sme šli takto domov v decembri a pohoda. Veď človek len prebehne do auta a z auta.

ckatka
8. jan 2022

Kde ideš rodiť?
Väčšinou stačí oblečenie na cestu domov. Svoje tam nemáš ako prať keď ti ogrcka alebo okaka....
Mala som dve bodycka dvoje pančušky a teply overal do autosedacky lebo.sme.sli z pôrodnice 21 decembra. Dve preto lebo keby sa pregrcal kým čakáme na muža, nech ho mam do.coho prezliecť. Čiapky mi boli naprd lebo sa narodil s hlavou vyše 38cm a novorodenecku ani jednu na hlavu nedal 😂🤦‍♀️ takže ja odporúčam mat v zálohe aj jednu väčšiu čiapku, alebo najlepšie merino kuklu, ta bola najsamsuper.
Návštevy boli zakázané takže ja som mala malého veci so sebou od začiatku. To zabralo fakt minimum miesta
Ružinov - dali nám.neobmedzene množstvo vložiek, na začiatku balík plienok a masť na zadok, a taky vstupný kufrík so vzorkami (je tam niečo na pitie, masť na bradavky, plienka, vlhcene a sudocrem).
Za co som.bola.ja osobne najradšej ze som mala, bola vláknina v tabletkách, proteín v prášku a vreckový nožík 😉 A vlastný vankúš a deka (mne bola zima keď som si paplón dala tak aby sa mi ležalo dobre, navrch mi bola zima, deku som.ocenila).

ailiba
8. jan 2022

@beatrice1111 ešte som zabudla dodať, že samozrejme treba priniesť oblečenie na odchod domov. A zo skúseností odporúčam menšie aj väčšie. Napr. Ja som pri synovi zobrala malé dupačky, tak išiel domov ako Tarzan😅. Ideálne body zapínanie zboku a nie cez hlavičku, dupačky, overal a čiapku (tiež 2 veľkosti) a vajíčko. Na záver plienku prehodiť cez vajíčko (aby na babo nefukalo pri prechode k autu).

kaciatko321
8. jan 2022

@beatrice1111 mne dali v pôrodnici všetko, ale keď chceš svoje tak zober čiapočku, nejaké body, látkové plienky ale zober aj na prebaľovanie síce mne dali jedno balenie aj krém aj vlhčené ale zober pre istotu aj svoje, no a potom na odchod z pôrodnice zavinovačku, lebo tu musíš vrátiť a nejaké oblečenie podľa počasia

saxana000
8. jan 2022

Capicku rukavicky a par takych tych pyzamkovych overalov co cele odopnes strcis tam babo a pozapinas alebo aj bodynka v h&m celo-odopinatelne byvaju. lepsie sa obliekaju ako body cez hlavu.tie komunisticke erarne kosielky su hrozne nasa v tom bola jak rakosnicek.