icon

Ako obliecť 3 mesačné dieťa, keď je vonku 15 - 18 C?

baschmil
25. apr 2012

my mame 3 mesiace

martinkatinka
25. apr 2012

Skús vrstvy a ked pocítiš vzadu na krku, že sa potí, dáš mu jednu dole. My máme rok, ale obliekam ho asi tak, že dáme pančušky, bodyčko, tričko s dlhým rukávom, nohavice na traky a hrubšiu mikinku... ked je teplo, dám dole tričko a nechám ho v body a mikine... ale on je vačší, ak je mu teplo, trhá si mikinu, tak viem... keď bol menší, tak som skúšala rúčky a na krku, že či sa nepotí....

cecil36
25. apr 2012

Nas ma 4 mesiace a obliekam mu pancusky, teplaciky, body s dlhym rukavom, bavlnenu mikinku a ciapku. Je este v hlbokom kociku a davam mu tam fusacik ( nie z ovcieho runa 😀 , ale taky fleesovy) lebo ked spi tak sa moc nepohybuje.

danusskaaa
25. apr 2012

hmmm, ja si tiez kladiem tuto oztazku, lebo este stale mame v kociku fusak, co sme mali v zime. takze ma aj deku aj fusak, niekedy je spotena, inokedy je to fajn... takze je to tazke, lebo ideme von svieti slniecko a je krasne, ideme za 2-3hodky domov a je uz po slnku a fuka ☹ kedze ma byt cez vikend moc horuco /az 30°/ tak fusak uz vyhodime a bude v kociariku len deka. mala ma vzdy na sebe bodiky a hornu vrstvu bud svetrovy overal /nie je na zimu-len taky svetrik/ pripadne flausovu supravu-tiez tensiu. doma ju balim do deky s ktorou davam do kocika. 🙂

drgi
25. apr 2012

v prvom rade, nespoliehajte sa na informacie od meteorologov, ale kupte si vlastny teplomer, namontujte na kocik a priebezne obliekajte a vyzliekajte podla toho.
pripadne si rovno kupte meteostanicu, ktora na zaklade teploty, intenzity slnecneho ziarenia, rychlosti a smeru vetra dokaze vyratat pocitovu teplotu.

cubana
25. apr 2012

tak ako oblecies seba len babatku das jednu vrstvu navyse ... cize ak mas tricko s dlhym rukavom a das si nejaku bundicku tensiu tak jemu by som dala body s dlhym/kratkym rukavom, mikinku a bundicku tensiu + teplacky, ponozky, topanocky a ciapocku ... kedze v kociku mas urcite este nejaky deku alebo nieco tak ho bude este vyhrievat ... tod vsjo 😉

lucyfuk77
25. apr 2012

Pancusky? Fusaky?? Co im budete davat ked bude -10?

kralicica
25. apr 2012

body, pancusky, teplaky. na vrch svetrik, jarnu ciapku a prikryt tenkou dekou. baby co ste sa zblaznili, ze fusak? hruba deka? ci kupovat teplomer na kocik ci meteostanicu? to uz kde sme. nase mamy si vystacili bez tohto vsetkeho a zijeme. zas nie som nejaka staromodna, ale toto je uz prehnane. ved na slnku je aj 20 stuponov, ked sa schladi, nie je menej ako 12-15. takze nie je o com. je krasna jar tak prosim vas, uvedomte si, ze aj prilisne teplo nie je pre babatko zdrave. 😅

klincek
25. apr 2012

tak ako seba plus 1 jednu vrstvu navyse. v zime plus fusak, a v lete pri 30tkach co najlahsie. a VZDY nieco na hlavu, podla pocasia.
vacsina ludi si mysli, ze dieta aj pri 15 stupnoch mrzne /podla toho, co vidim vonku/, v skutocnosti je to ale tak, ze deti maju rychlejsi metabolizmus a hrozi im skor prehriatie. treba mat v kociku lahsiu deku, keby bolo chladnejsie, ale nie ich "pre istotu" vopred nababusit, aby sa potili a potom zle spali alebo spotene prechladli.

murinka
25. apr 2012

body s dlhym rukavom,tricko,mikina,pancusky,nohavice ciapka a tenky overalik 😉 ale u nas nie je ani zdaleka 18°C-ked bude tolko tak bez overaliku a pancusiek

koniarova
25. apr 2012

Som veľmi prekvapená 😕 😕 😕 😕 koľké dávate pri 15-18 st. pančuchy. Načo? Možno som divná, ale u nás len ponožky, tepláky, náteľník s dlhým rukávom a tenšia mikina. Na hlavu šiltovka, čiapku cez uši už nedávam, pri takýchto teplotách.
Teraz čítam, že bábo má 3 mesiace, tak tam ozaj tenká čiapočka cez ušká a do kočíka zakryť tenšou dekou.

zuzkatko
25. apr 2012

mne vždy naša doki hovorila že deťom mám vždy dať len o vrstvu oblečenia viac ako mám ja čiže ked ja mám tričko mikinu tak malému napr. body tričko mikinu

hajanka
25. apr 2012

@danusskaaa ???? sorry, ze takto zhurta, ale fusak v kociku este od zimy? Aj deka? Ale dufam, ze sa necudujes ze je spotena. A vies co take prehriate maleh organizmu vie sposobit? V 30 stupnov deka? Nasa mala min. rok v tomto veku pri 30st. bola v opalovackach 😀

@drgi 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 si zabil! To sa mi paci 😉 toto by si mnohe mamicky mali vazne nechat namontovat (hlavne tie, ktore nemaju zdravy sedliacky rozum alebo vlastny zdravy usudok).

sante81
25. apr 2012

niektoré mamičky môzu byt naozaj rady ze existuje forum ako je modry koník a môzu sa radit aj v uplne banálnych otázkach,
ale to ze ma 2 mes dieta v kočíku fusak a deku ked je vonku 18 stupnov, tak to sa musím ozaj nad sebou zamysliet či som z inej galaxie alebo je mamička ozaj divna.
a k téme, obliekaj tak ako seba, iba o jednu vrstvu viac.

exupery
25. apr 2012

Fusak?Neverim....a este aj deka,chudatka deturence,ej keby tie vedeli rozpravat,by vam povedali svoje! 😠

katrinka8
25. apr 2012

Ja suhlasim s vyssie uvedenym, pri malinkom babatku o jednu vrstvu viac ako dospelemu, pri vacsich detickach by som davala tak ako sebe - u nas cca od roka obliekame tak ako nas. Akurat beriem do uvahy, ci sedi v kociku, spi alebo beha - cize v zasobe vzdy deka (v chladnejsom pocasi hrubsia, v letnom tenka bavlnena).
Co sa tyka tych fusakov, tak to naozaj len v zime v mraze 😉 Moja dcerka sa narodila zaciaktom juna a bolo okolo 30 (plus-minus) a uz v porodnici bola len v body s kratkym rukavom a nic ine. To iste vonku, akurat prekryta obycajnou bavlnenou plienkou, ak fukal vietor. Cize v 30 stupnoch by som urcite dietatku deku nedavala, predstavila by som si seba naobliekanu vo svetrikoch a prikrytu dekou.

janka_pn
25. apr 2012

tak dnes bolo na slnku 20, mala som tricko a mikinu, ale zasla som do parku, kde je tien cely den a zostalo mi chladno.... takze ak budete na slnku tak daj pozor, aby sa ti nespotilo.... ja som za jednu vrstvu viac ako dospelym... ale fakt je to 3mesacne mimi, takze sa toho vela nenahybe a ak spi, urcite by som kontrolovala ako teple-studene ma rucky, za krkom... a podla toho prikryla alebo odokryla. moje dieta sa narodilo male, chude a urcite npr. potrebovalo trosku viac tepla v tom veku ako ine baculky 😉 . ale zimny fusak uz neeee 😀 😀 😀

michaela18
25. apr 2012

my zijeme v irsku a tu je stale 15 stup.maly ma 6m a pancuchy mal na sebe az pri 5 stup.myslim, ze pancuchy su uz moc,ked su deti prikryte este aj dekou alebo v tenkom fusaku.poznam babu co synovi oblieka pancuchy este aj doma pod teplaky a mali vyjde von,ofukne ho a uz je chory.je na antibiotikach kaydz mesiac. 🙂 treba deti otuzovat.samozrejme ziadne extremy. 🙂

livinka25
26. apr 2012

presne tak ako obliekaš sama seba

anaj9
29. apr 2012

No moja mala ma 4 mesiace a teraz ked zacalo byt tak teplo ide bez pancusiek....iba ma trosku hrubsie teplacky,ponozky,botasky...a hore body s kratkym rukavom mikininu alebo tricko s dlhym rukavom...a ciapocku....ma o jednu vrstvu viac ako ja... to staci ...🙂

gloria78
29. apr 2012

také jednoduché pravidlo: vždy o vrstvu viac ako máš ty, okrem letných horúčav, kedy mu stačí len body s kr. rukávom a ponožky 😉

modrofuzik11
30. apr 2012

suhlasim s gloria78. to jedobre pravidlo.treba sa nim riadit