icon

Ako obliecť dieťa z pôrodnice v septembri?

15. aug 2023

Ahojte stačí dlhé bodyčko/ overal a na to deka ? A k doktorke tiež ? Nebude jej zima ? Lebo rozmýšľam čo ešte kúpiť na oblečenie

e1i
15. aug 2023

My sme isli domov 2.10 a mal dlhe body,dupacky,overal plysovy a deku. Isli sme v kociku domov,mame to 10 min.

tanyan
15. aug 2023

Seba aj dieťa treba obliekať podľa počasia / vonkajšej teploty, nie podľa kalendára. Vzhľadom na to, že august dostal pred pár dňami Oskara za stvárnenie studeného októbra, tak sa nedá odhadnúť aké bude počasie v septembri. Naša nepotrebovala ani deku - narodila sa 17.9. pred pár rokmi...

autor
15. aug 2023

@e1i no veď overal je body dupačky nie ? Či to nieje to isté ? :D

autor
15. aug 2023

@tanyan a na tak malé deti existuje bunda alebo čo jej mám dať nikde som nič nevidela majú len letné veci zatiaľ

patka06
15. aug 2023

Mám septembrovú, vonku bolo takmer 30 Stupňov, domov sme šli len v body s krátkym rukávom a nohy prikryté látkovou plienkou. rovnako sme chodili aj na prechádzky.
Záleží od počasia, môže byť aj chladno, vtedy by som dala bavlnený overal a ľahkú deku, na hlavu tenkú čiapočku

pribinak
15. aug 2023

Závisí od počasia. Môže byt 30C a môže byt ledva 15 C.
Bodynko, dupacky a možno tenucka čiapka. Ak bude teplo, deku ani nebudeš potrebovať

maryetta
15. aug 2023

Moji isli v overaliku 😂 neriesila som. A ked chladnejsie tak deka.
Do auta a z auta do domu.

Mam deti september aj oktober.
Teraz cakame v januari tak to ma “viac” trapi.

tanyan
15. aug 2023

Body - tričko so zapínaním medzi nohami.
Dupačky - gate so zapínaním na pleciach aj so zakrytými chodidlami.
Overal - tričko a gate v jednom.
Existujú aj bundy, ale je to zbytočne náročné obliekať tie mini-bábiky do toho.
Pozri si napríklad tu na bazáre, aby si mala prehľad čo mamičky používali...

uriva
15. aug 2023

Presne - závisí od počasia. Ale ja som deku vo vajíčku nikdy nemala - dávali sme zavinovačku do Emitexu. Mali sme dve - jednu letnú(teplejšie počasie od 10 st. vyššie) a druhú zimnú(pod 10 stupňov). A oblečko do toho akože body+polodupačky/dupačky; prípadne tenší overal na to, ak bola jeseň/jar. A v zime hrubší overal. Bola to topka tie zavinovačky, využívali sme v podstate, kým dieťa nechodilo, aj v hlbokom kočiari či na sánkach :D: https://www.emitex-shop.sk/zavinovacky-k-autose....

simca06022011
15. aug 2023

v teple zaidny overal by som nedavala ani deky, ak bude chladnejsie normalne ju oblecies. Ano na dieta male su aj bundy aj vsetkoale teda ja som to nepouzivala. Dala som to v com spala, ved nesla na modnu prehliadku, body+polodupacky, alebo body a dupacky a na to deku, alebo svetrik a deku. Alebo rovno zavinovacka a nic viac (ak idete autom su zavinovacky aj do auta), ja som ju niesla domov vo vanicke, cize nic take som nepotrebovala. a to bol ferbuar. Normalne bola oblecena + capica a fusak. A do auta a domv.

e1i
15. aug 2023

Mal body dupacky a plysovy overal=kombinezu

jaskolka
15. aug 2023

Môj sa narodil začiatkom októbra, mal body, dupačky, tenký flisovy overal, čiapočku. Mala som pripravenú aj deku,ktoru som v aute dala preč.
Ono ťažko povedať, ake bude počasie. Dcéra je májová, mala to isté, kedze v ten deň pršalo a bolo dosť chladno.
Podľa mňa si priprav aj nejaký tenký overal na vrch, teda okrem overalu ci body a dupiek ako prvú vrstvu, čiapku a deka by mala byť vždy poruke s takým malým bábätkom.

nevenka
15. aug 2023

Ja som 1 dieta sla rodit cez tropicku noc z 31.8. na 1.9., cez den 35, domov sme sli vo vetre a dazdi s 18 stupnami. O par sni zas bolo 28 a kocikovala som ju v kratkom body a prikryta bola plienkou.
Treba nachystat viac vrstiev a uvidis podla teploty vonku.

euka210
15. aug 2023

U nas bolo este velmi teplo, tak body, dupacky, ciapocka a deka resp.tenky fusacik.