icon

Ako správne obliecť novorodenca v horúcom lete?

veronika2025
15. máj 2025

Ahojte, mám termín pôrodu 18.7. a vôbec neviem či má význam kupovať body s krátkym rukávom a ani neviem ako,teda v čom dávať spinkať takého drobca v lete. Bývanie budeme mať ako keby v podkroví takže tam bude horúco už v júni. Som prvorodička a mám z toho stres 😒

oceanahory
15. máj 2025

@veronika2025 Moj syn (narodeny zaciatkom jula) sa tak potil, ze obcas bol doma iba v plienocke, nie to este v body 😅 a tak mu bolo najprijemnejsie v tych najvacsich horucavach. Inak klasika, kratke body, tielko...v najvacsich letnych horucavach ani novorodenec nepotrebuje byt v dlhom overaly a ciapocke 🫣.

kavasmliekom
15. máj 2025

@veronika2025 krátké body, plienky látkové na prekrytie. Moja prvorodena je julova a už z porodnice sme išli naholaka 🫣

kikusenka1
15. máj 2025

Netreba dieta zbytočne prehrievat. A v lete už vôbec nie. Takže krátky rukáv a spat prikryté s látkovou plienkou

majamat
15. máj 2025

hoci na zimu nie su dobre,a le na leto su fajn aj tie starodavne kosielky, su tenucke a vyborny material.
inak suhlasim, neprehrievat. treba datpozor, lebo v kociku ked sa strieska prekryje moze byt vlemi teplo.

kavasmliekom
16. máj 2025
@majamat

hoci na zimu nie su dobre,a le na leto su fajn aj tie starodavne kosielky, su tenucke a vyborny material.
inak suhlasim, neprehrievat. treba datpozor, lebo v kociku ked sa strieska prekryje moze byt vlemi teplo.

@majamat a toto ďalšia vec, neprekryvat kočík plienkou, strechu, aby nikto nepozeral do kočíka. Dieťa sa tam uvarí a ešte ani dýchať nebude vedieť.
Lepšia je clona

prasiatko30
16. máj 2025

Hlavne si zadovazte airko aby sa dieto neprehrialo v pekelnom podkrovi

mirro
16. máj 2025

Na horúce leto sú naozaj najlepšie tie košieľky a ak treba, nohy zakryť bavlnennou plienku.