Akú veľkosť topánok pre 18 mesačné dieťa?

betty26
9. jan 2013

Ahoj maminky chcela by som cez net objednat sandalky a botasky pre moju malu uz na leto a neviem ake cislo ...ake kupujete vy pre svoje 18-20 mesacne deti???dakujem

masinka
9. jan 2013

to nema zmysel objednavat dopredu, rano sa ti zobudi a bude mat zrazu nozicku o 2 cisla vacsiu....

brumka
9. jan 2013

ahoj to musis vzdy zmerat, lebo kazy vyrobca ma ine velkosti a kazde dieta je ine ja ked si porovnam s kamaratkou mi sme nosili vtedy uz 24velkost a oni vtedy len daku 20cislo.

alena16
9. jan 2013

Objednavat topanky pre dieta z netu je totalna blbost. A asi je to prekvapive, ale kazde dieta ma inac velku nohu 😉

katy1979
9. jan 2013

Nic nezistis podla veku. Jedno moze nosit 21. Druhe 25-ky. Ak chces riskovat tak mozno o dve cisla vacsie ako nosi teraz a hlavne sa riadit centimetrami. Ale nik ti nezaruci ze jej to sadne zrovna na leto.

evickapooh
9. jan 2013

no moja mensia nosila vo veku 18 mes 22 ky... ja by som na tvojom mieste objednala o 2 cisla vacsie ako nosi teraz

krenkova
9. jan 2013

aj naša má teraz 18mesiacov a nosí 22-ky

mj28
9. jan 2013

nas ma teraz 20 mesiacov a ma 23 aj to najblizsie budem kupovat 24 lebo su mu uz akurat ... a ja osobne by som tiez nekupovala topanocky z netu,kedze kazde dieta ma aj iny tvar nozky,niektore moze mat vyssi nárt,niektore sirsiu prednu cast nozky a pod. ...

bibistec
9. jan 2013

v ziadnom pripade neobjednavaj z netu, ide nielen o velkost ale aj o sirku nozicky, ziadne botasky a ine nezmysly tiez ps a doteraz nemala topanky? mne lekarka od cca roka ked uz mala chodila odporucala v lekarni take tie socik ale kozene. a tam ti pekne poradia vyskusaju premeraju, my sme vyberali asi tristvrte hodiny a samozrejme vydrzali 3 mesiace potom vacsie a clenkove. takze ja by som ti poradila chod do lekarne kde maju tie ortopedicke topanky a tam sa porad urcite nieco pekne vyberies a budes spokojna lebo v tomto veku dbaj hlavne na kvalitu, botasky su vacsinou gumene bez stielky poti sa v tom nozicka a nie su kvalitne darmo ze je tam znacka a pod. je to ausus.

k_a_j_k_a
9. jan 2013

Topanky dopredu sa neoplati kupovat. A vseobecne sa neda povedat aku velkost. Jedna moja dcerka mala v 18.m velkost 21, druha mala 18.

sampo
9. jan 2013

Ja objednavam z netu takmer vzdy (uz mam vytipovane znacky), lebo mojej topanky len tak nezozeniem a precestovat kvoli tomu kilometre sa mi neoplati 😅 (ma velmi uzke chodidlo, takze jej vacsina topanok vobec nesedi). V 18-20 mes. nosila 21-ky. Ale je to individualne, kedze kazde dieta ma inu nozicku.

euka210
9. jan 2013

podla mna je to skoro, lebo sa nemusis trafit...a vel. je individualna. Ja planujem cez net kupovat na jar, ale az ked pride, nie v polovici zimy

matafich
10. jan 2013

Ja mám 38 rokov, akú veľkosť topánok by som si mala objednať? 😉

stanislavao
10. jan 2013

vy si myslite, ze vsetky 18mesacne deti maju rovnake nohy? ved vy musite vediet, ze aku velku nohu ma vase dieta. a je januar, ako mozete objednavat sandale teraz? nehnevajte sa, ale co cakate tu na MK, ze vam povedia presne, aku velkost mate objednat? to snad nemyslite vazne?

makulienka
10. jan 2013

treba si uvedomiť, ze topánky nielen pre dospelého, ale aj pre dieťa sa kupujú na dĺžku chodidla, nie na veľkosť topánky.
preto odporúčam dať ponožku, postaviť na papier, prípadne priložiť papier k chodidlu, vyznačiť päta -> prsty a odmerať ... potom sa ľahšie kupuje.

k sandálkam ( letná obuv ): do leta je este cca 6 mesiacov ... dlzka chodila sa zmeni a s tým treba pocítať.
k botaskám: sice celoročná obuv, ale vidim ich na obutie cca mesiac marec - apríl ... to su cca 4 mesiace.

ivuska027
10. jan 2013

pri takom malom dietatku by som urcite neobjednavala dopredu. Objednaj az vtedy, ked vam bude treba 😉 Pomerias nozku a budes vediet, lebo v tomto veku, cca do 2,5 roka, rastie dietatku noha velmi rychlo a hlavne v skokoch. Vecer su mu topanocky dobre a rano uz nie 😀 . My sme dokonca jedno cislo proste preskocili. Ak ich na internete maju teraz, urcite tam budu aj pred letom 😉

martini
4. feb 2013

Dík za položenie tejto otázky. Aj ja toto teraz riešim a mám asi o dva mesiace strašie dieťa. Teraz nosí čižmičky 21, tak rozmýšlam, že v lete by to mohla byť tak veľkosť 23. A neodpustím si skomentovať niektoré vyššie uvedené príspevky: Otázka je jednoduchá a jasná a to akú veľkosť topánky kupujete Vášmu 18-20 ročnému dieťaťu. Ak chcem pomôcť, tak napíšem, že môj Ferko či Marienka má 19 mesiacov a má veľkosť takú a takú. Lenže namiesto toho my tu začneme ironicky klásť iné otázky typu mám 38 rokov a pod. Som presvedčená, že maminka vie prečo danú otázku položila a vie, že nie všetky deti majú v nejakom veku rovnakú veľkosť. A ešte chcem dodať, že mne až tak dramaticky nevadí, že kúpim cez net nádherné sandalky úžasnej kvalitnej značky za super cenu teraz v zime a netrafím sa do veľkosti, ktorú bude mať moje dieťa v lete. Sandálky vynosíme aj namiesto papuč doma (aspoň sa mu nebudú potiť nožičky) alebo ich niekomu podarujem (mám okolo seba kopec detí v podobnom veku a určite niekomu sadnú) alebo mi možno ten risk (kúpim za super cenu, ale nebudú sedieť) stojí za to a veď ich potom predám (aj ked trochu prerobím)... takže nesúďte, keď nemáte komplet informácie. Čo keby sme sa držali hesla, že ked chcem poradiť, tak odpoviem na otázku? 🙂))

tehulka2011
4. feb 2013

orientacne cislo 21

palomka
4. feb 2013

ja by som dopredu topanky nekupovala. poucena z vlastnej skusenosti. bud boli siroke alebo uzke. zalezi aky ma dieta nart. aku ma patu. ci topanky tu patu budu spravne drzat. ci ho nebude vpredu tlacit. topanku treba s dietatom odskusat, postavit ho na nozicky kam sa chodidlo v nej posunie. v kazdej dobrej obuvi maju meradlo na velkost nozicky ale aj tak tazko predpokladat o kolko centimetrov mu nozicka vyrastie a budu mu uz male alebo akurat
a uz teraz vidim na synovi, ze ma ovela vacsiu nozicku ako mala moja dcera v jeho veku. dalsi dovod

quaxi
4. feb 2013

Obuj jej ponozky, postav ju, obkresli nozicku a odmeraj najdlhsiu dlzku, prirataj 0,5cm. Potom si pozri u konkretnej znacky ktoru ides objednavat prevodovu tabulku z milimetrov na ich velkosti (kazdy vyrobca to moze mat trosku inac, hlavne ak su z USA). V takomto veku rataj, ze dietatu priblizne kazde 2-4 mesiace nozicka o cislo narastie, takze do jari na botasky budes asi potrebovat o cislo viac, v lete o 2-3 cisla. Ale u takto malych deti je to velky risk, ja by som si v tomto veku netrufla kupovat viac nez 2 mesiace vopred.

christina123456
18. nov 2014

Letné topánočky a botasky sme nosili veľkosť 22 a mali sme od 15-18mes. a od 20mesiacov sme kúpili už zimné zateplené 23veľkosť.

beasulekova
22. nov 2014

každý predajca by mal byť ochotný zmerať reálnu vnutornu dlzku topanocky, plus 1-1,5cm a zistite ktoru velkost z danej znacky potrebujete. kazdy si to vyraba uplne inak.

mia0409
5. okt 2020

17 obuv