icon

Aký máte názor na nakupovanie výbavičky popredu?

livocka21
31. máj 2013

cawte baby... chcem sa opytat na vas nazor nakupovania vybavicky pred narodenim....vraj sa nema dopredu kupovat, lebo sa nieco stane...co si o tom myslite?...ja som tym totiz dost posadnuta :D je to len povera vsak? 🙂

angelgirl19
31. máj 2013

ja som cakala ze posledny mesiac si vsetko pripravim ze co do predu budem chystat vsetko som mala po starsom bratrancovy tak ze len poperiem a pozehlim no nakonec som porodila v 34 tt a vsetko chystal tatinko z babickou ....prali zehlili a chystaly ..... 😀

laskonkakaty
31. máj 2013

Aj ja som toho nazoru,ze treba nakupovat dopredu,lebo je to tolko veci,co to malinke bude potrebovat a v takom 8.mes.aj ty sa budes nato doma spokojne pozerat,vychutnavat tie male vecicky a uz len cakat kedy to pride...😉nie nahanat sa a stale mysliet nato,co vsetko nemas...tak smelo do toho!!!!!!!

lusia222
31. máj 2013

hovori sa ze sa nema kupovat popredu ale skor je to v tom zmysle ze ked si este neni tehotna a chces nieco babu kupovat tak sa to nema.Ale myslim si ze je to len povera.A ak si uz tehotna nema zmysel cakat na nakupovanie vybavicky.Ked sa narodi male budes mat dost inych povinnosti a lietanie okolo babatka takze naco to zbytocne odkladat? 🙂

zapka21
31. máj 2013

My sme nakupovali pred porodom postupne, vela veci sme aj dostali. Po porode by som si uz nemohla ist sama popozerat a nakupit podla svojho gusta a s novorodencom do obchodakov som chodit nechcela. Jedinu "poveru" co sme dodrzali bolo nemat kocik do porodu doma - bol ulozeny u mojich rodicov.

patkobo
31. máj 2013

povera hodna zalozenia diskusie na MK :(

odporucam vobec nic nekupovat, prides domov z porodnice a hajde so 4dnovym dietatkom na nakupy 🙂 .. alebo ho nechas doma s manzelom, kt. nevie "skade ruka skade noha" ..alebo nechas nakupy na manzela, kt. Ti kupi presne to co si nechcela?

a ked uz teda budes nieco mat kupene, tak hajde prat, susit, zehlit .. dovtedy bude dieta zabalene v uteraku 🙂

luciana789
31. máj 2013

je to povera, ale neviem si predstaviť, ako by mohla žena po príchode z pôrodnice chodiť po obchodoch a všetko nakupovať, ja som prvý trimester o tehotenstve nevedela, malý sa narodil v apríli a chystať výbavičku sme začali okolo Vianoc, to sme toho veľa dostali pod stromček 🙂 a potom prišiel na rad kočík v januári (to sme ho objednali), vo februári detská izbička, postieľka, postupne sme si všetko kupovali, či už oblečenie, kozmetiku, plienky a podobne, je toho dosť, čo bábo potrebuje a potom by bolo toho moc a najmä v takom deviatom mesiaci by som to určite nezvládla, chodiť po obchodoch a vyberať, vtedy sme už kupovali iba veci do pôrodnice, ale zo začiatku (teda od toho 12 tt 🙂) som musela mamu brzdiť, bola som opatrná, aj keď som už bola v druhom trimestri

tintinamartina
31. máj 2013

je to len povera!!!! ja mám tri detičky, vždy som každé tehotenstvo prežívala ako posledné, takže som sa vyšantila v obchodoch s detskými vecičkami, zariaďovala detské izby, študovala kočíky. najstaršia má 13 rokov, syn skoro dva roky a naša najmenšia 4mesiace. okolo 7ho mesiaca som mala skoro všetko buď kupené, alebo aspoň vybraté a každé tehu mi dopadlo vďaka Bohu dobre. tak sa maminka uvoľni, nemysli na nič zlé, užívaj si tehuľkovanie a hor sa do nakupovania!!!! 😵 😵 😵 😵 A NEZABUDNI, ČO DO VESMIRU VYSIELAŠ, TO SA TI ODTIAĽ VRÁTI!!!

henikav
31. máj 2013

Podla mna na nakupy je idealny druhy trimester. Prvy nie, lebo je to velmi skoro, vselico sa moze stat, co nesuvisi nijako s poverami, asi najlepsie je pockat do prvych vysetreni, triple testov, morfologickeho ultrazvuku a potom s radostou hor sa do nakupovania. Posledny trimester sa este vzdy da nieco dokupit ak by chybalo, ja viem ze som si vzdy na nieco este a este spomenula, ale uz to nie je idealne na dlhe nakupy. Nevies totiz ako sa budes ku koncu citit. Pri prvom som lietala do poslednej chvile, pri druhom som posledny trimester prelezala, preto je dobre mat nejaku casovu rezervu a potom dobre je nakupovat spociatku len tak bez ladu a skladu, nie zo zoznamom, ale co sa ti zapaci a co ti udrie do oci a potom si porovnavat so zoznamom a dokupovat uz len co potrebujes. Jaj a este sme cakali na pohlavie, pretoze som nechcela neutralne veci, ale vyslovene chlapcenske, alebo dievcenske

voskovaeva
31. máj 2013

ja jsem si nakupila vsetko dopredu s malym babomsa zle chodi nakupovat 🙂

kajustek2007
31. máj 2013

ja mam termin v novembri a mimo kocika a hygienickych potrieb mam vsetko neverim na poveri a stat sa moze hocico nielen v prvom trimestri potratit sa da aj v piatom siestom dokonca aj pri porode sa uz narodili mrtve deticky.takze neverim na ziadne povery co sa ma stat sa stane a takto mozem povedat ze penazenka to citit naraz nebude 🙂

dionyzka
31. máj 2013

z vlastnej skusenosti, do pol roka dietata som nebola schopna ist do mesta a nieco kupovat. Obidve deticky boli velmi nepokojne, riesila som len spanie, kojenie a nezblaznenie sa. Urcite by som nemala cas a ani chut v biednom zdravotnom stave, nevyspata zhanat veci pre dieta, kocik, autosedacku....
Vsetko som si zabezpecila pocas tehotenstva - i odsavacku na mliecko.

mamkabeika
31. máj 2013

Jasné, všetko dopredu 😉 Dokonca keď sme natrafili na super kočík za super cenu, kúpili sme ho hneď, a to som bola len v 8. tt. 🙂

oravkinka
31. máj 2013

Samozrejme som si výbavičku chystala dopredu, mám dvojičky a od začiatku som mala problémy, takže začala som nakupovať až v 4 mesiaci, ale keby som to nerobila nemala by som na nich čo obliecť z nemocnice, narodili sa predčasne a 3 týždne pred pôrodom som tam už ležala. Kočík sme tiež mali objednaný a akurát došiel v deň keď nám prepúšťali detičky. Povery sú super, ale ked nemáš niekoho kto to za teba vyrieši musíš predvídať. A vecičky treba aj oprať.... 🙂

turistka
31. máj 2013

ja som nekupovala nic okrem vybavicky z porodnice. Vsetko ostatne sme si objednali dopredu s tym, ze ked sa dcerka narodila, manzel isiel na 2. den do obchodu vsetko nalozil do auta, zlozil - postielku, kocik....., vypral, ozehlil..... veci ktore sme potrebovali cca prve 3 dni. Ja som bola na toto poverciva a doma som nechcel mat nic, ale kazda to vnimame inak....

alex31
31. máj 2013

nakupovala som dopredu .... samozrejme ze len tu "zakladnu" vybavu ... akurat kocik sme kupili az tyzden po narodeni aj ked vybraty sme ho uz mali davno predtym .... mam "zimne" babetko a naozaj si neviem predstavit behat s takym malym drobcom v studenom pocasi po obchodoch ..... takto sme boli pripravni a v pohode si vychutnali prve spolocne dni po prichode z nemocnice v teplucku doma 🙂

miku1
31. máj 2013

Nakupovala som dopredu. Príde mi nezmyselné nechať si všetko na potom. Predsa tie veci treba aj vyprať, vyžehliť, nachystať...neviem si predstaviť, že by som došla domov ubolená z nemocnice a začala behať po obchodoch ... a hlavne obchody nie sú práve to najlepšie miesto pre novoredenca. Netreba veriť na každú hlúposť, ktorá sa kedy povedala 🙂

marekahenrieta
31. máj 2013

ja som tiez nakupovala dopredu, vyberies si podla svojho vkusu a hlavne mas na to cas, neviem si predstavit ako beham s malym po obchodoch nevyspata a zhanam veci alebo by som poslala manzela, ktory by sa z toho zrejme zblaznil 🙂 , vyuzi volny cas co mas teraz a neries, ze do predu sa nakupovat nema 😉

ingridka07
31. máj 2013

ahojky, ja som tiež poverčivá trošku, už som v 6 mesiaci a pomaly začínam nakupovat ale len oblečenie. Kočík, postielku, a taketo veci to až tak koncom augusta chcem kedze v septembri rodím. plienky a kozmetiku asi tiez august.

usiko
31. máj 2013

jasne ze dopredu...hadam po narodeni nebudes riesit oblecko..budes mat ine starosti......

googlinqa
31. máj 2013

co som potrebovala do porodnice som si kupila, cize oblecenie pre malu, plienky, obrusky a tak, ale kociar, postielku az potom

malinkaaninka
31. máj 2013

no.túto poveru máme vyriešenú,poďme sa poďme podeliť o účinnosť červenej šnúrky 😉

monika15
31. máj 2013

@livocka21 .. 🙂))
je to na tebe...

Ja som nemala nic.... 🙂)
tyzden pred konocm sme kupili postielku aj kocik ale bo u svokry v krabici a po porode sme ho skladali 🙂
mala som register v obchode takze po porode mm s mamou sli a kupili co som si vybrala.....
a baby shower sme mali mesiac po narodeni takze tiez sme dostali veci.....

mala som jedine taksu do nemocky a tam mozna 5 dupaciek a bodinka a plienky nic viac....
Ja na take povery verim .... 🙂)))

na druhej strane kamoska mala zariadene skoro 2 izby a v maly zomrel pri porode takze tazko vpoedat.....
mozna to tak malo byt fakt neviem

patulka83
31. máj 2013

ahoj, isteze je to povera..ja som mala vsetko nakupene cca mesiac pred narodenim, neviem si predstavit, zeby som to kupovala po narodeni ? kedy ? ako ? nemozne....

vinifred
31. máj 2013

..tak v treťom mesiaci som nekupovala teda nič...🙂..ale pred pôrodom som mala už všetko..

janulkama
31. máj 2013

Aj ja som mala pred pôrodom všetko,kto by behal po pôrode po obchodoch 😉

lejlla
31. máj 2013

Ja som si pri prom sycekovi nekupovala nic dopredu iba zakladnu vybavu do nemocky a par veci na doma a potom som to banovala.nemala som cas ist si v klude povyberat.postielku a kocik kupoval nastastie manzel,no ostatne veci mi dali zabrat...
teraz pri druhom syncekovi som mala viacmenej vsetko doma.kocik mi zaplatila a zobrala ku sebe domov segra a po porode som jej dala prachy 🙂
Urcite by som co-to kupila skor...

matrix87
31. máj 2013

ja uz pomaly nakupujem, lebo potom to nebudem stihat si myslim, a ked som teraz doma na marodke, tak aspon mam co robit... a na povery moc neverim... a kedze si viem predstavit, ako by to u nas vyzeralo, keby ma nahodou zavreli do nemocnice, tak radsej to kupim teraz a potom budem uz len oddychovat... jedine co ma brzdi je to, ze nemam nabytok v detskej izbe, cize to nemam kam odkladat...

bbarboraa
31. máj 2013

ja simyslim ze hovadina a neviem si predstavit ze by som kupovala po narodeni... urcite by som nemala cas po porode

anda2
31. máj 2013

čakám druhé, a vecičky už mám pripravené a dokupujem to čo mi bude ešte treba, na hyg. veci sa chystám v auguste, aby v septembri ked príde bábo, bolo všetko pripravené, lebo vtedy človek nemá toho času na behanie a zhánanie po obchodoch,je to však na každom, ja som skôr praktická a nenechávam všetko na poslednú chvílu

alja20
Odpoveď bola odstránená