Bez čoho by ste sa nezaobišli pri bábätku?
Žienky, čo považujete ako najlepšiu kúpu pri zaobstarávaní výbavičky alebo bez čoho by ste si prvy rok dieťata nevedeli predstaviť (typ oblečenia, elektronika, hračky a pod)☺️
@patinqaa jednoznacne PYZAMKO NA ZIPS! je to rychle nemusim sa bavit s tymi cvockami, nehovorim ze take pyzamka nemame ale vacsinou vyhladavam uz len pyzamka so zipsom.
Pri novorodencovi urcite ZAVINOVACIE BODYCKA, hlavne spociatku je ta hlavicka velmi krehka.
PREBALOVACI PULT, ten som prve 4 mesiace nemala a myslela som ze ma porazi ze pridem o chrbat ten odporucam JEDNOZNACNE a ten co tvrdi ze naco ze vsak dieta prebali na posteli hocikde ma asi chrbat z ocele. Doteraz cvicim na krk a chrbticu kedze sa mi aj vdaka tomu neustalemu zohynaniu spravil hrb a quasimodo fakt nechcem byt.
Stolicka na kolieckach od narodenia najprv sa tam novorodenec hra a potom sa da prerobit pre vacsie na papanie. Pre mna super, nemusi sa potom dvakrat kupovat hojdatko a stolicka zvlast ale je to 2 v 1.
Kolotoc nad postielku sa nasej dcerke velmi paci, sice uspat ju neuspi ale zabavi ju aspon na chvilu a stihnem wc alebo prebrat balik a za ten jej smiech ked sa tesila ako sa to toci ta kupa stala dodnes jej to robi radost /7m./
@patinqaa určite lehátko, cez deň bola dcérka v ňom kým sa ešte nevedela platiť, bola strašne zvedavá a takto mohla všetko vidieť
NOSIČ, najprv satka pre novorodenca..... Ruky volne, babo spokojne, starsi syn neobmedzovany babatkom.... A babo stale s nami.... Aj keď prisiel kurier, sup do nosica ideme.... V dazdi do skolky? Sup len v pyzamku pod bundu a letime....
CUMLIK A DEČA DO POSTIELKY na spanie, keď ich vidi vie ze ide hajať.....
KOČÍK
HOJDACIE KRESIELKO od 3 mesiacov kyval nohami a hojdal sa sam 🤣🤣🤣 pekne sa zabavil vydrzal sa sam hojdat
TELEFON S YOUTUBOM biely šum, vysávač 😎
ULITKA / SPACI VAK Babetko je kludnejsie, nesmatra rucickami... Z kladickej zavinovacky vzdy vyliezli....
A V PRIPADE UMELEHO MLIEKA nake prislusenstvo na urychlenie napr nocneho krmenia... Termosky, ohrievace, davkovace....
Mali sme vselico este ale bezbtoho by sme sa zaobisli..... Toto by mi vlastne stacilo na prvev4 mesiace.....
A este take veci ako : DIGITALNY TEPLOMER NA ČELO, ODSAVAČKA SOPLIKOV,
@patinqaa toto ano:
- prebalovaci pultik (aby som si setrila chrbat), babybjorn lehatko (aby ma mal maly na ociach ked som cokolvek robila, krasne sa tam sam pohupoval od asi 3 mesiacov snad do 9 mesiacov, ale pozor, trosku som zanedbala davanie na brusko, neskoro sa mi zacal sam dvihat),
- podlozka s hrackami na hlavu
- satka a nosic ( na kratky nakup bez kocika, alebo aby sme mohli byt kazdy den spolu blizko a pozerat sa do oci, kedze dojcenie sa mi celkom nepodarilo, taktiez ak mal mrncavu naladu alebo teplotu, tiez bol na mne vpredu a hned sa ukludnil) ,
- v prípade UM prislusenstvo, termoska, sterilizator na flase, kvalitne flasticky, kefky na umyvanie
toto nie:
biely sum hracku som nepouzivala,ale u nas nebolo treba, obcas posluzil aj obycajny vysavac. taktiez som nepouzila hracku na trasenie kocika pocas spanku, ale kamoska si ju nevie vynachvalit)
@patinqaa plienky 🤣🤣🤣🤣🤣 (sranda).
Po roku viem, že všetko vyššie (okrem cumlika) su zbytočnosti, ale v podstate sú to veci, ktoré ti trošičku uľahčia život s mimcom.
Napríklad nekojim, mame ohrievacku, ale keby nemam na nu peniaze dá sa prežiť aj bez nej🤷♀️.
Zavinovačky sme mali 2 (jednu šila svokra), ale nakoľko máme júlové dieťa, nechcela som ju babusit v tých teplách, takže moc sme ich nepoužívali (už až keď bolo chladnejšie tak do kocika).
Lehátko do vaničky sme použili raz. Za mňa niečo hrozné.
Monitor dychu sme nemali vôbec. Ja som bola názoru, že pokiaľ nemá dieťa nejaké problémy prvé dni po narodení, tak je to zbytočnosť. Možno by som ho chcela, keby my ako rodicia mame nejaké zdravotné problémy. Inak mam s tým skúsenosť len takú, že mali ho 2 kamarátky, obidve boli len zbytočne v strese, lebo im to sem tam začalo bliakat z ničoho nič 🤷♀️, len sa dieťa zobudilo .
A to sú len take príklady za mňa.
Ale dudlik odporúčam vziať si do nemocnice. Lebo poznám tiež mamičky, ktoré si nevzali a potom mali problém naučiť dieťa na dudlik 🙈
U nás rektálna rúrka, nosič a lopta, dudlík a fľaša s mliekom 😀
@xqwertyx vidis ake to vsetko subjektivne. Kamoska zamerne dudel nedava, synovec ani susedina mala dudel proste nechceli takze pre ne bola zbytocnost ten 🤷♀️
Na druhej strane monitor dychu by som len odporucila, ja som sa praveze bez monitoru stale budila kontrolovat maleho. A tiez nam dal zo 3 razy falosny poplach ale moj muz vravel radsej 100 falosnych ako jeden ozajstny alebo “zmeskany”.
@kaca222 suhlasim aj ja. bez toho by som nespala kludne. a nemali sme ziadny falosny poplach za 10 mesiacov pouzivania. Baby sense 2, starsi dvojplatnovy. super vec.
Pri prvej som to nemala, a až pri druhej som si uvedomila aká super pomoc je to, keď máš len zavinovacie body a overal. Myslím normálne pyzamko. Mala som aj denné overaly z nextu, také krajšie, a potom na spinkanie klasika.
Mne veľmi pomohla veľká zavinovacia plienka 120x120 muselinova. Viazala som dcéru do nej nech sa nebudi rucickami, neskôr ako prikrývku do kočíka aj tenkú osušku. Už ma 2 roky, a stále je v obehu
Ešte som milovala pančušky na traky tatrasvit. Dcéry mali od narodenia, teda velkost 50 až do 90.
Stále ich kupujem,.ale už nie na traky.
@patinqaa bez ergonomickeho nosica. Nam sedel makucky slovensky Rischino🥰
Monitor dychu, bezpečná autosedačka, videopestúnka.
@gladys_07
@kaca222
@zuzina1988
Ja som spavala úplne kľudne. Ako ked to niekomu pomôže aspoň k tomu kľudnemu spánku nech si to pozicia.
Ono je to ale veľa aj o hlave. Jedna z kamosiek, ktoré to mali tak bola inak psycho z toho. Mala zopár tých falošných poplachov a nie raz volala kvôli tomu záchranku, pripadne na ďalší deň k dr. nech ich pošle niekam na vyšetrenie. Jej manžel vravel, ze zakaždým ako to zahucalo dcérka im pekne dýchala, ale ona aj tak robila paniku. To už je podľa mňa trosku cez.
@patinqaa najväčšia pomoc -šatka, v období separačnej úzkosti ma zachránila. Mojžišov kôš, na spanie v prvých 3 mesiacoch. A spací vak s nohami, syn má 2 roky a je stále skopany.
Zbytočnosť- detská postieľka 😅, u nás zbytočnosť a ešte keď si predstavím ze som kúpila skoro 200€ madrac ide ma poraziť. Rifle, nekupovala som ale dostali sme pár kúskov a neviem si predstaviť obliecť to na tu jemnú detskú pokožku.
@natalala o SIDS je tam výborne spracovaná podkapitola a najmä o prevencii. Ja som monitor dychu mala pri oboch deťoch, vždy spali deti vo vlastnej postieľke, nekojila som nikdy v polospánku, vždy po kojeni išli do postieľky. Na SIDS vplýva viacero faktorov súbežne, monitor dychu je pomôcka, no rovnako dôležité je dodržiavať všetky body ktoré sú aj v knihe a v podstate sú univerzálne podľa WHO.
@natalala ja len pre info keďže knihu som si hneď včera objednala 😄 ...majú už aj nové vydanie z tohto roku, kniha má o 6 strán viac ako predošlá verzia a momentálne sú skoro všade vypredané. Našla som ju len v Panta Rhei a Martinuse.
@raffaella ešte raz ďakujem že si napísala, lebo takéto info sú na nezaplatenie. 🙂👍
@natalala mňa tiež zarážajú tieto vyjadrenia matiek a rovnaké je to aj s detskými autosedačkami ...vieš, pokiaľ sa nič nestane, každý je hrdina a najmúdrejší...je to smutné a mňa to veľmi mrzí za všetky tie deti. 😥
Len daj ešte pozor aby si nekúpila e-knihu, teda pokiaľ ju nechceš....je väčší tam cenový rozdiel.

@patinqaa ahoj necitala som každý komentár, ale ani v jednom som nenašla vlastne jedálensku stoličku na kolieskach 0+
Ja som si na nej tlačila dieťa po celom dome od narodenia. Keď som varila, musela ísť rýchlo na wc, keď som sa chcela v lete schladiť v sprche, keď prišiel kuriér a teraz nám sluzi stále ale už ju mame prerobenú pre väčšie dietatko a papame z nej
Vlastne máš to aj na miesto lehatka, dokonca aj vibruje a aj ma taky “kolotoč” s hračkami. Za mna super investícia