Bez čoho by ste sa nezaobišli pri bábätku?
Žienky, čo považujete ako najlepšiu kúpu pri zaobstarávaní výbavičky alebo bez čoho by ste si prvy rok dieťata nevedeli predstaviť (typ oblečenia, elektronika, hračky a pod)☺️
hlavne si nekupuj vsetky somariny zaradom dopredu, to co sa tu popisalo vo vacsine pripadov vela mam vobec nepouzilo, prsote kazda sme ina a mame ine dieta. mala som nosic, mala som satku... lubim svoje dieta ale aj seba a tieto isli okamzite do teplych krajin (cize som ich predala). Za mna riadna postielka s matracom kvalitnym, kolotoc sme vyuzili, a baldachyn som ja vyuzila teda, ked boal mala krpec, nesvietlo jej tam (inak netreba, ja som nevedela zatienit uplne, plus maly byt, cize som si kolkokrat citala v spalni pri nej atd), monitor dychu, prebalovacia komoda, v suflikoch som mala oblecenie ktore sa aktualne nosilo aj vsetko na prebalovanie atd. Kocik a taska na kocik, nekojila som, takze termo obal na flasu som vyuzila, teplejsiu vodu som dala do flase, a po ceste som len domiesala do nej UM (nadavkovane bolo v takej nadobe k tomu). Odsavacka pri babatku mi stacila uplne chicco bezna, nie na vysavac, neskor pri jaslickarke/skolkarke sme pouzivali vysavacovu. Vanicku som mala so stojanom, ale teda ten stojan som asi len pri babatku pouzila, ak nemas bolave krize tak vobec nemusis riesit... ja som vyuzila zavinovacku, neskor tie spacie vaky. Oblecko, zavinovacie ani nevieem, asi hlavne tie dupacky sme mali na ten sposob... ale body s tym prelozenym "golierom", nic sa nerozopinalo, ale bolo to tak, ze sa to natiahlo cez hlavu velmi lahko smep ouzivali strasne dlho. Polodupackove teplaky so sirokym pasom.
Monitor dychu, nosič (bez neho by som doma nič neurobila), video pestunka, nejaká pevnejšia zavinoačka alebo perinka (máme little angel). A z oblečenia overaly Carter’s - také s obojstranným zipsom a zabudovanými rukavičkami
U nás boli plne využité perinky, cumle, bavlnené plienky, s ktorými zaspávali, prebaľovací pultík s podložkou umiestnený na komode, lehátko do vaničky i kočíky.
@patinqaa nosic, ohrivac na lahve, sterilizator (klasicky ne do mikrovlnky), kos na plinky, susicka, lehatko
@babovka2321 Presne aj u nás. Prvý bol zaobstarany monitor dychu, bez toho by som bola bez spánku 24hodin denne. A druhy bol nosič, ten využívame doteraz, dcérka má 19mesiacov 👍
@patinqaa prebaľovací pult. Zachránil mi kríže 🙂
Babybjorn lehatko a nosic ☺️
@patinqaa odsávačka materského mlieka
Za mňa úžasná vec: vanish na škvrny 👌😀
@patinqaa My sme už pri sediacom dieťatku veľmi radi využívali prícucný sedák do vane - deti sa s nami mohli bezpečne kupkať a hrať zároveň (najradšej s pohárikmi). Až pri poslednom štvrtom bábätku som najviac ocenila Boba wrap-tú najelastickejšiu zavinovaciu šatku, extrémne pohodlná a jednoduchá manipulácia, neviem ako som bez nej mohla dovtedy existovať. A závesná hojdačka Adamo nám v extrémnych situáciách často zachraňuje krky..
Prebalovaci pult a kociar
Bez svojich prs😄
Podla mna nekupuj nic z hore uvedeneho dopredu a sama casom uvidis co ti chyba. Ved kurier dovezie aj za 3 dni 😀.
Nemali sme ani hojdacie kresielko ci kolotoc nad postielku ani kameru a to mam dvojposchodovy dom, nosic som predala nepasoval nam atd. Podla mna zaklad pohodlne oblecenie ako zavinovacie body a mala som rada overaliky new baby. A na prve mesiace zavinovaciu perinku lebo sa v nej lepsie polohuje babatko pri spanku.
O a neviem ci to bolo spomenute ale penova podlozka na zem bola super. Ked sa zacne dieta viacej hybat bolo len na nej.
Ja si absolútne neviem predstaviť život bez monitoru dychu, pri oboch chlapcoch som ho používala dva roky. Bez prebalovacieho pultu pretože ja som išla umrieť od bolesti krížov keď som mala prebaliť napríklad na posteli či niekde na návšteve. Látkové plienky som tiež dlho používala na všetko, pod hlavičku, na plece na odgrgnutie, do perinky, do kočíka, proste som ich mala všade 😂 Nepremokavé chrániče matraca som tiež používala roky, ešte aj teraz ho dávam 5 ročnému pod plachtu pre istotu aj keď nemá plienku už od 2 rokov. Kým som mala mlieko tak som denne využívala aj elektrickú odsávačku. Taktiež odsávačka soplikov na vysávač nenahraditeľný pomocník, do 3 rokov u nás fičala. Pri prvom som maximálne využila aj kolotoč nad postieľku.
jadrové mydlo na pranie okakaného oblečenia
@patinqaa pri prvom som mala asi všetko čo sa tu vymenovalo,nič z toho som nevyužila...😂pri poslednom nemám fakt nič,žiadna vymoženosť.Jedine fajn vec je za mňa odsávačka hlienov a rukavice na kočík.🙂Pre mňa osobne bol vykúpením kolesový vankúš na sedenie po pôrode.
@patinqaa pri prvom bola premena perfektn svet snuza monitor… druhému som ho dala jedne krát a hneď sa mu podarilo to odtiahnuť a teda hneď poplach,takze viac ho nedostal🤷♀️Ono to je podľa mna aj pri každom dieťati iné… prvý mal klasicky monitor dychu do roka a pól 🤦♀️A druhý len polroka🤷♀️Prvý dudel ani za svet a druhý dudluje skoro stále a prvé čo vie povedať je duda😃 takze som zistila že sa zaobideme bez veľa veci . Ale čo vyuzili obaja je prenosná postielka a choditko,postielka… napríklad aj to,vanička s pultom… prvý sa na pulte utieral a kremoval asi do roka a pól,pri druhom išiel pult aj s vaničkou po 4 mesiacoch prec😃🤷♀️
@patinqaa ja som využila všetko, čo som kúpila i keď možno nie na ten učel, na ktorý to bolo určené 😃 kolotoc nad postieľku zapíname pri vstávaní, vtedy mi ešte chcíľku vydrží v postieľke, prebaľovací pult, na ktorom bľaboceme, nosič hlavne na venčenie psa a rýchle nákupy. Veľa vecí som kúpila z druhej ruky, takže ja som maximálne spokojná s ich využitím. Monitor dychu tiež dobrá vec, ten máme požičaný z poisťovne. Stojan na vaničku, vanička a penové lehátko tiez super šetria kríže. Penova podlozka, hracia deka s hrazdičkou, to musí byť, inak by som malu stále musela mať na rukách. Hračky sme nekupovali, všetko podostávala a keď tak jej vyrábam z toho čo máme doma.
@patinqaa zavinovácie body určite odporúčam. Nosič, hojdavak, - ale tieto veci až keď sme zistili ze mame nespavca doma. Kameru, kusatko taka žirafa Sofia najlepšie na svete, leporelo platenú knihu, prebalovaci pult, projektor s melódiami na uspávanie. 😊
Babybjorn
Za mna to bola elek. odsavacka.
Mala som sice kupenu odsavacku na vysavac ( ako nadstavec ) ale ani raz som ju nakoniec nepouzila.
Syn strasne zvykol plakat pri zapnuti vysavaca. Dokonca sme mali doma silny vysavac ( priemyselny ) mal silny tah takze som sa bala aby som mu skor neubluzila a pisat o tom ake je to neprijemne zapinat vysavac o 01:00 v noci aby som vysala malemu sople ani pisat nemusim.
Ked som kupila elek. odsavacku NOSIBOO vtedy za 135 Eur, muz mi tukal po cele ci som normalna.
Nakoniec za mna to bola najlepsia kupa. Syn ma 4 roky a pouzivame ju doteraz.
Super odsava, rozne stupne tahu odstavania, syn sa jej nebal ani jej zvuku, lahke citenie, lahka a hlavne aj ked ideme na dovolenku ide s nami.
Spoliehat sa vzdy na vysavac ze bude k dispozicii niekde na hotelovej izbe, chate alebo kdekolvek sa neda. A brat vysavac by ma ani nenapadlo. Tato odsavacka cestuje s nami.
@patinqaa ohrievač na fľaše, odsávačka soplikov(nosko značka je top), masticka na pupok.. A namiesto vlhcenych utierok odporúčam v dmke majú také ako keby handričky na utieranie... Je to výborná vec.. Nám sa z každých vlhcenych vyhadzala a odvtedy ich nekupujem ale prepieram tieto handricky😊
Ja som dávala od 4m UM a absolútna topka bola baby brezza ! Mlieckovar.
Detska hrazdicka 🙂