Celokaučukový cumlík
Tak ale nejaky si chcem kupit, inak nezistim, ci ho chce alebo nie.
@petrofka my mame celosilikonovy - takyto isty tvar. velka spokojnost, lebo mrnduch si ho uz vybera a obzuva zo vsetkych stran ako hryzatko. navyse tym, ze je z jedneho kusu, cistenie je jednoduchsie, nie su tamziadne spoje, kde by sa nabili spiny, chlpy, bordel. je sice trocha "smiesny" - ked malemu vodno cez ten dudel az "do pystoka", ale to nic nemeni na tom, ze cumel nam plne vyhovuje.
Podla mna ťažko povedať pred porodom aký typ dudla bude dieťa akceptovať...syn nemal problém so žiadnym, či avent, nuk, alebo Babylove z Dm...Dcera dostala v porodnici presne ten istý - davali ho v kufriku pre mamičky tento kaučukový, ale kedže nebol ,,vyvarený,, tak som ho skušala až doma a nechcela ho, nechcela žiaden dudel, všetko vypluvala a to som jej to ,,poctivo,, do ust davala a nechytala sa. Teraz čakam tretie dieťa, tiež v juli...a kupim si dudel NUK...dobre tvarovanaý, prijatelná cena...S čistením si ťažku hlavu nerobím, šupnem to k flaškam na vyvarku a nejaky nahradny nový budem mať v zalohe. A samozrejme obal na cumlík si kupim, tu krabičku...ešte týžden do MD a ,,útočím,, na babymarket...
Ta cast cumlika, ktora je vonku je tvrda, ci makka? Nemoze sa mu tym zapchat nosna dierka, nejak sa to tam prilepit? 🙂 som to nikdy nedrzala v ruke, tak neviem. A jeden silikonovy uz mam, tak nech ma na vyber z materialu 🙂) len neviem, ci plastovy s kaucukom alebo tento celokaucukovy..
ja mam tiez 3 deti, a vsetky mali dost silny saci reflex, takze dostali cumel este v porodnici 🙂
ale poznam aj kamosky, co im deti cumel odmietali, prip. si zacali cmulat palec a ten po 2 rokoch nezrusis a nevyhodis 😎
znacku som neriesila, aky som mala alebo dostala pri prvej, pri druhom Avent alebo DMkovy a pri poslednej uz len z DMka. su najlacnejsie, a v pohode.
s cistenim si vobec starosti nerobim, sem tam oplachnem vriacou vodou, sem tam vyvarim a raz mesacne cca vymenim za novy.
@petrofka tychto dudlov mam doma asi 10, ked som zistila, ze mala konecne aspon tento chce. 🙂 mala som kupene asi z kazdej znacky nejaky a ziadny nechcela. Taky isty mame aj silikonovy. Silikon sa tak rychlo nenici ako kaucuk, ale v case zubov je kaucuk lepsi. Ale vyvaranim sa rychlo nici, tak pravidelne vyhadzujem a dokupujem nove
Moj maly chcel len tento, iny do ust ani nevzal.
@petrofka - vykašli sa pred pôrodom na cumle, možno ich bábo ani nebude chcieť a Ty sa budeš tešiť, že nemusíš riešiť odúčanie. Obchody sú otvorené 24 hodín denne, cumeľ, ak budeš potrebovať, kúpiš hocikedy 😉
Dcérka chcela výhradne Nuk (na zaspávanie len, potom vypľula), synček nechcel (ani nechce), nenúkala som mu žiadne iné alternatívy (no nebudem behať po obchodoch a zháňať 100 druhov cumľov). Cumeľ nemá doteraz, necmúľa si ani prsty 🙂
@petrofka cely cumel je makky, nic tam nie je tvrde. preto homoj maly moze cely dokola obzuvat ako hryzatko. ja mozem tieto dudle len odporucit. kup si ten najmensi a ak bude miminu vyhovovat, kupis dalsi, ked bude treba. ja so kupila pred porodom jeden cumel pre istotu aby bol. ak by ho maly nechcel, nic by som neriesila. ale on nie je uplne cumlovy, ma ho na zaspavanie len.
@petrofka aj nas maly pouzival len tie, my sme uz ine ani nekupovali. ak mu išli zubky mal ho aj ako hryzatko. my sme s nimi boli velmi spokojni. akurat nevyhoda je ze sa rychlo nicia, stmavnu a je potrebne ich casto menit.
Vdaka dievcence 🙂

Mam tri deti a ani jedno nechcelo cumel, ziaden. Mali sme aj tento. Skoncil tak ako vsetky ostatne 😉