icon

Čo ešte kúpiť pre augustové bábätko?

25. mar 2025

Ahojte 🍀
Čo mi odporúčate ešte kúpiť pre bábätko? Bude augustové. Nechcem zbytočnosti nakúpiť .
Zatiaľ mám pre seba dve dojčenské podprsenky,pár dojčenských nočných košieľ. Odsávačku, hniezdo. Zháňam si detské kresielko.
Oblečenie máme také základné. Perinku a ulitku už máme.
Ďakujem za postrehy
😍

lucia13022023
25. mar 2025

Monitor dychu/owlet ponožku
Kameru
Bez všetkého by som vedela fungovať, no bez týchto dvoch vecí nie.

autor
25. mar 2025

@lucia13022023 super ďakujem

autor
25. mar 2025

@lucia13022023 nejaké lieky alebo kozmetiku ?

simsalabim
25. mar 2025

Pre mna bol prebalovaci pult super investicia. Nemusela som sa zohybat a vsetko som mala po ruke.

drianaa
25. mar 2025

Látkové plienky na utieranie grcky, slín, zadočku, ja som ich dávala aj do perinky a do kočíka, lebo v lete sa malý potil, a tie fajn popili pot, prvé mesiace sme ich mali proste všade

jablko13
25. mar 2025

Čo sa týka lekárne, tak: na zadoček bepanthem baby krém alebo pastu s rybím olejom alebo sudocrem; vlhčené utierky nejaké senzitívne na zadoček; rektálne rúrky – to sa dáva bábätku, keď má koliku, zápchu, ja som kúpila preventívne; Espumisan – na bolavé bruško – preventívne; Ocuflash – na vypláchnutie slzných kanálikov, očí, ak jej niečo spadne do očí + malé gázy; vatové tyčinky do uší; Žinka alebo rukavička na umývanie (nie je to nutné); Krém na bradavky (kúpila som tento: GENERICA Calcium pantothenicum krém 30 g).

margitaf
25. mar 2025

Šatka ,odsávačka na sople,vanička na kupanie

tinka_1807
25. mar 2025

Detská kamera - pouzivam dodnes a to ma už 3 roky.
Ďalej postieľku a u nás bol veľmi využitý aj monitor dychu. A ešte odsávačka soplov a teplomer.

Sebe po pôrode kúp jednorazové nohavičky - také sieťované - Za mňa tie boli prvé dni najpohodlnejšie.
A ešte niečo na namáhané bradavky - napr. Lanolínovu masť. A do pôrodnice si pribal hlavne jedlo a rýchle cukry - mne skvelo pomáhal hroznový cukor. Jednak mi dodal rýchlo energiu a taktiež pomáhal tvorbe mlieka.

autor
26. mar 2025

Ďakujem všetkým a čo si myslíte o kojeneckom vankúši?

autor
26. mar 2025

A ešte mi napadla šatka. Našla som elasticku šatku v Lidl za30€. Je vhodná
? Čítala som že tie elastické sú vhodnejšie ako tvrdé

jablko13
26. mar 2025

Podľa mňa ak ti to pomôže pohodlnejšie kojiť, tak prečo nie. Ja dostanem kojenecký vankúš v pôrodnici, je to v rámci balíka, čo som si zakúpila, takže si nekupujem, ale určite by som o tom uvažovala, keby neposkytovali 🙂

margitaf
27. mar 2025

Elastická šatka je vhodná pre novorodenca,ale má nižšiu nosnost ,pri nejakých 6kg ti už môže byť nepohodlná a nie každý má odvahu prvýkrát naviazať novorodenca ,mne sa osvedčila pevná ,a to nejaký spánok absolvovala v šatke aj v roku co už mala cez 10kg