icon

Čo ste reálne využili z výbavičky pre bábätko?

2. sep 2023

Ahojte čo všetko ste kupovali pre bábätko čo ste reálne aj využili? A plienky akú značku ste kupovali?

lucia13022023
2. sep 2023

Ahoj, kym sa syn narodil nemala som veľa veci. Co sa tyka starostlivosti mala som : kocik, kvalitne vajco, hniezdo, kolísku, monitor dychu, kamerku a oblečenie. Ostatné som do kúpila keď som ho "spoznala" lebo keby kúpim nosič dopredu, nevyužili by sme to. Nebol kontaktné dieťa. Plienky používa pampers Harmonie.

autor
2. sep 2023

@lucia13022023 a také že fľašky na kŕmenie sterilizacku na fľaše alebo ohrievač a odsávačka na mlieko? Neviem čo všetko kúpiť mám chaos

lucia13022023
2. sep 2023

Fľašku som mala jednu aj Dudle asi 2. Ak budeš kŕmiť z fľašky potom si kúp sterilizátor a ohrievač atď podľa mňa. A odsávačka je fajn, ja som ale nemala.

taktotedanie
3. sep 2023

Ja som sterelizator na flase, flase odsavacku kupovala az po porode ked som videla ze teda dojcenie bude trapenie
Dudlik som mala ale dietatkom nechcelo cize aj znackovy obal na dudliky boli vyhodene peniaze :D
Ja som nemala prebalovaci pult a nezrebalo za mna zbytocnost
Pampers premium care

gabym
3. sep 2023

Kočík, posteľ, monitor dychu (základ) a potom odsávačku. veľmi mi pomáha mikrovlnný sterilizator na fľašky a ohrievač fliaš. Fľašky mám philips avent. Plienky kupujem vždy v akcii, takže striedame.

lauriik
3. sep 2023

Zalezi dieta od dietata. Uplne ine veci som vyuzila so starsou dcerou ako s mladsou. Na co nedam dopustit je hupatko babybjorn, nosic, postielka co sa prirazila k nasej posteli, prebalovaci pult a kocar. Nemala som dopredu flasky, ohrievac, sterilizator, dudle. Ked mi nieco chybalo tak som objednala cez internet a na druhy den som mala doma 😉

sim_mi
3. sep 2023

Pre pokoj v dusi si kup jednu flasku, jeden cumlik, max 2 nejake rozlicne, aby si vedela vyskusat a sterilizator a ohrievac na flase dokupis podla toho, ci budes kojit alebo krmit z flase, v pripade potreby vies flasku a cumel vyvarit. Odporucam odsavacku, lebo ked sa ti naleju prsniky, tak nebude cas ju zhanat. A urcite si kup monitor dychu, kameru ku postielke, do postielky kvalitny matrac a plachtu s nepremokavou vrstvou, kocik, kvalitne vajicko - urcite nie z trojkombinacie a vyberaj aj podla toho, ake mate sedacky v aute - nam napr cybex aton 5 nesedelo vobec na sikme sedacky, prestuduj skupinu deti v aute na facebooku. A dalej klasika - plienky mame pampers premium care, obrusky kupuj s co najvacsim podielom vody, kremik na ritku a za mna urcite aj sudocream, je to zazrak pri zapareninach, vanicka na kupanie, lehatko do vanicky, teplomer na vodu, nieco na nakremovanie po kupani, latkove plienky, perinku ak chces balit. Z oblecenia si nachystaj par kusov 50tky a par 56tky, nech mas ak by bolo babo male i vacsie. Nam boli velke i 50tky 😁 a to je na zaciatok asi vsetko, vsetko ostatne vies dokupit podla babatka - na zaciatok nepotrwbujes ani nosic, ani lehatko, ani hracky, nic. My sme ocenili este kolisku, mala som ju v obyvacke, v nej mi aj spala cez den a hniezdo, to som davala na gauc a v nom mohla lezat, nech nelezi rovno na gauci. Hniezdo ale nedavaj do postielky, babo nema mat v postielke vobec nic 🙂 na nocny spanok sa rtiez odporuca spaci vak, nie perinka. A prebalovaci pult za mna urcite ano, prisla by som o krize

juliet86
3. sep 2023

postielka snoo. hojdatko baby bjorn

janka2000
Odpoveď bola odstránená
lucia13022023
3. sep 2023

@janka2000 áno, nič. Neodporúča sa mať hniezdo, vankúše, periny, mantinely atď. Pozri lepší spánok bábätiek tam ma článok o bezpečnom spaní 🙂 mne dieťa spalo iba v kolíske v perinke bez ničoho. Teraz spi v postieľke len vo vaku. Na matraci samozrejme

jesenzima
3. sep 2023

Pri oboch som využila vaničku na kúpanie, latkove plienky na utieranie,jednu fľašku, a hraciu deku ... Myslím, že iné "vychytávky" pre bábätká som doma nemala. Nemali sme ani riad pre deti, ani žiadne speci poháre, či príbory..cumle tiež nie. Plienky Lupilu a keď boli väčší nohavickove Pampersky na noc.
V postieľke žiadne manitnely, vankúše, hniezda, nič ..

urshullita6541
5. máj 2024

Rozhodne kočík (máme venicci upline dvojkombináciu z baby-merci), postieľku, monitor dychu (najdôležitejšia vec - 2x nás zachránil), Deku, bavlnené plienky, hraciu podložku takú umývateľnú a na tej sa hrá dodnes, veľmi fajn bol kolotoč nad postieľku odkedy mala 3 mesiace, a oblečenie som mala po 5 kusov body, pyžamiek, dupačiek, ponožtičiek, svetríky som mala 2 a overal na vonku som mala 1, ešte slintáčiky sa veľmi osvedčili