Čo všetko do pôrodnice?

18. dec 2022

Ahojte, strašne veľa zoznamov vecí do pôrodnice som si prečítala a v každom bolo vždy niečo iné..preto sa chcem spýtať čo ste naozaj využili a čo je zas zbytočnosť brat?
Zatiaľ si robim taký svoj zoznam, prosím napíšte čo do neho ešte doplniť a ak by, čo nebrať. Dakujem, bude mi veľkou pomocou ❤️ a určite pomôže aj iným maminkám, ktoré to zachvilu čaká poprvý krat 🙂
Pre mňa:
- [ ] nočná košeľa so zapínaním vpredu: 1- 2 kusy
- [ ] župan
- [ ] uterák, osuška
- [ ] mydlo
- [ ] zubná kefka, pasta
- [ ] hrebeň
- [ ] papuče, (prípadne aj šľapky do sprchy)
- [ ] ponožky
- [ ] popôrodné nohavičky
- [ ] jednorazové absorbčné podložky do postele
- [ ] hygienické vložky popôrodné
- [ ] toaletný papier
- [ ] 2 kusy materská podprsenka (o 2 čísla väčšia)
- [ ] vložky do podprsenky
- [ ] nesýtené minerálne vody, hroznový cukor
- [ ] Nabíjačka
- [ ] Šampón, sprchač
- [ ] Balzam na pery
- [ ] Krém na bradavky
- [ ] Teplomer
Pre bábätko:
- [ ] Plienky
- [ ] Vlhčené utierky
- [ ] 2ks dupacky
- [ ] 2ks body
- [ ] 2ks čiapočky
- [ ] 2 páry rukavíc
- [ ] 2 páry ponožky
- [ ] 2ks podbradníky
- [ ] 5ks látkové plienky
- [ ] 1 osuška
- [ ] Zavinovačka
Dokumenty
- [ ] Tehotenský preukaz
- [ ] Preukaz poistenca
- [ ] Občiansky
- [ ] Sobášny list
- [ ] Výsledky skríningu
- [ ] Rodný list oboch rodicov

domiklik
18. dec 2022

Krém na ritku pre babatko

petamich
18. dec 2022

ono to asi zalezi od porodnice ale doplnila by som pohar, slamku (hlavne pri porode sa bez nej blbo pije), pribor (malu lyzicku nedavaju napr.), male nocne svetielko (take lampy nad hlavou sme mali, ze dieru do hlavy to vypalovalo, ked v noci kojis alebo prebalujes zide sa), separe maly uteracik len na intimne miesta som mala a vloziek a podloziek boli kvanta, to som hned muzovi domov nabalila, zbytocne som to trepala, nedostatkovy tovar bol toaletak, teplomer v nemocnici ozaj nepotrebujes vlastny, koselu prihod jednu, ja som sa aj uspinila aj potila jak svina, deodorant

pre babatko: u nas v BA je oblecenie erarne, to som nemala vobec resp. rukavicky, jedno body, gate, ponozky a capicku som len brala, na cestu domov muz priniesol, krem na zadok

dokumenty: nase rodne listy nebolo treba

pondelok01
18. dec 2022

tych nocnych koseli/pyzam by som zobrala aspon 3, nech sa mas do coho prezliect ak zaspinis alebo prepotis, v porodnici byva teplo. Pre babatko oblecenie staci na cestu domov, aspon v TN to tak bolo. Latkove plienky sme tiez dostavali, netreba vlastne. Vzala by som este dudlik pre babo, vlastny pribor a hrncek, toaletak.

blaazi
18. dec 2022

Mne chýbala odsávačka alebo aspoň sterilna fľaška na odstriekavanie mlieka, keďže kvôli zdravotnému stavu som nemala bábätko pri sebe. Každý vravel, že to netreba, že v prípade potreby zoženiem, ale práveže v prípade akútnej potreby bolo už neskoro na zháňanie. A lampičku určite odporúčam.

evaachesa
18. dec 2022

Pribaľ si Cicatridina sprej.

selest
18. dec 2022

Brala by som viac kosiel a podprseniek. Nakolko v jednej som spala, dalsiu mala v noci a kedze kurii ako divy a aj sa skor kosela uspini..
Zalezi od nemocnice ale pohar na caj, lyzicka na jogurt by mi chybala keby si neprihodim.
Papuce som nevytiahla len crocsy do sprchy aj v izbe..

ailiba
18. dec 2022

Nocna kosela 3ks. Prvu vymenis hned ako sa po potode das co len trosku dokopy. Odporucam TMAVY uterak a urcite slapky do vody. Ja som cikala len v sprche. Poporodne vlozky netreba, ani toaletny papier, ja som sa len umyvala. Krabicove, vytrhavacie vreckovky urcite. Teplomer nepotrebujes. Ja som jednorazove nohavicky nevyuzila, zaparovali ma. Lezala som rozcapena, aby som sa hojila. Odporucam Bkomplex na nervy a magnezium. Tiez odsavacku. Podbradniky, osusku pre babo a oblecenie nepotrebujes. Urcite odporucam flasku a cumlík, striekacku (na krmenie babatka odsatym mlieckom, ak by kojenie uplne nesli, alebo babo dobre nesalo). Rybinku na ritku nam dali v nemocnici. Urcite treba aj deku pre babo.
Tiez odporucam kupit plienku pre teba pred porodom. Ak ti praskne plodova voda doma, tak ju pouzijes na cestu do nemocnice.
Ja som si este vzala instantne kase, ked som bola hladna, sackove polievky, hroznovu stavu Matysak. A flasku vody so sosacikom. Pribor a pohar.
Drzim palce❤️

nafka0483
18. dec 2022

Veci si zober podla svojej porodnice. Ja som plno veci z tvojho zoznamu nepotrebovala (rodne listy rodicov, vyskedky skriningov - akych?, veci pre babo - jedine plienky a vlhcene, teplomer, sampon, toaletak, podprsenku o dve cisla vacsiu (mala som normalne svoju velkost), podlozky do postele, vlozky, zupan...).

bluemoon24
18. dec 2022

Ja bych doplnila: caj na podporu kojeni, poporodni nohavicky NESITOVANE (kdyz budes rodit cisarem a mit stehy, jsou prakticky nepouzitelne), prenosny bidet (nemusis se po kazdem cikani sprchovat), flasku s cumlem (rajec napr, nebo s brckem), jidlo (me jidlo nestacilo, byla jsem extremne hladna). Ja bych si po spatne zkusenosti vzala i UM, sterilizator, ohrivac na lahve a lahve - v porodnici mi nechteli dat, ze “snazte se” az pozdeji se ukazalo, ze mam extremne malo mlecnych zlaz a mohla jsem se snazit jak jsem chtela. No “mila sestricka” mi rekla kojte, UM vam nedame. Pak bych ti jeste doporucila kosmetiku pro tebe bez vune, aby miminko “nasavalo” tebe.

nafka0483
18. dec 2022

@ailiba Plienku? Ved vlozka staci 🤷‍♀️

autor
18. dec 2022

Ženy,..ste poklady❤️ veľmi ste mi týmto uľahčili, dakujem vám všetkým 👍🏻 Dám na vaše rady, veľmi si to od vás vážim

lenkakravcova
18. dec 2022

Prečo o 2 čísla väčšia podprsenka? Mne vždy trebalo takú s akou veľkosťou som šla do pôrodnice. Len proste dojčenskú.
Nočných košieľ treba aspoň 3ks ako píšu ženy vyššie,
Mne trebalo sladkosti (aj to podporuje dojčenie, cukor). Takže nejaký hroznový cukor, vanilkové mlieko alebo hroznovu šťavu.
A ponožky. Tých veľa. U nás sa nedalo používať šľapky do sprchy, lebo sa tam v nich strašne smykalo. Čiže ponožky na cestu do sprchy a ďalšie zo sprchy (veľká spotreba párov 😀).
Ak máš doma Rosalgin, alebo niečo na poporodne rany, tak si to vezmi tiež so sebou. Mne ešte pomohol sťahovaci pas na brucho na sťahovanie maternice. To je asi tak všetko.

aurorastone2
18. dec 2022

Ja som síce rodila cez leto a potila sa ako kon, ale teplo tam bude tak ci tak, takže za mňa by som pobrala aj 5 tých košieľ, 2 mi boli málo 🙉🤦‍♀️

aurorastone2
18. dec 2022

@petamich presne také svetlo bolo aj na Kramároch, celý "pobyt 😅" som si v noci svietila len mobilom zapichnutym za vankúšom a smerom dole 😃

fobula
18. dec 2022

Určite svetlo.chybala mi aj kanvica.v TN jediná na chodbe,keď som potrebovala ohriať UM,malý sa naplakal,kým sa podarilo.krmila som dlho hadickou po prste.ten krém na bradavky bacha bez lanolinu - ak by si mala podráždené bradavky, rozširuje mikozu a potom sa to aj mesiace hojí a je to zahul taká bolesť,ked kojis každú hodinu.ja by som si radšej citrovital kvapky (prir.
antisept.netreba umývať) a trochu oliv. oleja. Treba papkat vždy keď sa dá,večere bývajú prilis skoro,takže nejaké kekse,ovocie, jogurt,čokoľvek (aj pohár mlieka) len že by si nebola hladná. A kojo-vankus na polohovanie baba,je to pohodlnejšie (alebo aspoň nejaký tvrdší vankúš na podloženie).držím palceky! A hlavne sa veeela mojkajte hlavne telo-na telo,len v plienke.

aurorastone2
18. dec 2022

@fobula ja som môjho krpca za celý čas nevytiahla z perinky len vedľa mňa lezal co som sa ho bála chytiť 🥺

nwnw
19. dec 2022

Kazda nemocnica ma svoje, ale ja som si brala take to male led svetlo do zasuvky na noc, lebo tie na Kramaroch svietia do oci, pribor a hrncek, normalny noz lebo ranajky su vakuovo balene sunky, nieco ako prevencia zapchy z tej stravy 🙈 a cicatridina.
Dietatku podbradniky a bepanthen.

pbra40
19. dec 2022

Kvapky do nosa
Sluchadla do mobilu
Jedlo ( keksiky, rozne tycinky)

Odsavacka mlieka
Dudlik pre dieta

petamich
19. dec 2022

@aurorastone2 presne, nad hlavami sme mali v Ruzinove akoze "male nocne" svetlo, som mohla muzovi signaly robit v noci, ked by stal tam niekde za nemocnicou 😄

fobula
19. dec 2022

@aurorastone2 ja som bola po cisare,takže ked som ho zvládla mať pri sebe, čo mi pomohla spolubývajúca.. tak to bol dar (ešte som aj na zltackove chodila) a kto chce kojit a mal ťažší pôrod ako ja, tak je kazdy kontakt kľúčový. Áno, tie,čo mali poho pôrod,zvyčajne mali aj bonding a nepoznajú,čo to je rozkojit dieťa.
Nikto nebude držať dieťa s väčšou láskou ako mama.

nafka0483
19. dec 2022

Ja som vobec nepotrebovala ani ponozky 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Autorka neviem ako ti to pomohlo ked kazdy pise nieco ine 😅 a netusime ako to mas v porodnici ty. Ale ak ti to ozaj pomohlo tak to je dobre 🙂

alanko20
19. dec 2022

Radím zabaliť nejaké trvanlivé jedlo pre teba. Porodila som večer. Na izbu som prišla asi o 21.00. Jedlo som nedostala. Mala som zabalené výživy a zjedla som ich skoro na 1 hlt. Kúp si niečo, čo sa nepokazí, výživa, 7 days, hocičo, aby si nemala prázdny žalúdok, kým dostaneš jedlo. A super boli kuchynské papierové utierky na utieranie podvozku po sprche. Lepšie ako osuška alebo uterák.

aurorastone2
19. dec 2022

@fobula ved ok, ja som len napísala ze ako prvorodicka ktorá nikdy neudržala babo som sa ho bála chytiť aby som mu neublížila alebo aby mi nepadlo to je všetko 🤷‍♀️

autor
19. dec 2022

@nafka0483 určite pomohlo, napríklad už len to, že košieľ zobrať viac, zobrať si nejaké jedlo, svetielko nočné,…atď. 😊

anicka176
19. dec 2022

Ja som si brala aj šálku, vlastný teplomer, vodu vo flaske s cucákom a teraz aj respirátory aspoň 3, pero, utierku na príbor 😅 lebo dávali príbor na celú hospitalizaciu

pondelok01
19. dec 2022

@nafka0483 ja som mala jednu plienku dospelacku doma za tymto ucelom, a bola som rada, cesta autom do porodnice by bola inak velmi neprijemna a mokra, neviem aka vlozka by mi na tu 25 minutovu cestu stacila. Tena posiela vzorky zdarma, mne sa to velmi osvedcilo.

autor
19. dec 2022

@pondelok01 prosím ta a aké plienky tena to boli? Tiež som rozmýšľala nad plienkou a neviem ktoré sú najlepšie 😊

pondelok01
19. dec 2022
ailiba
19. dec 2022

@nafka0483 ked ti bude tiect plodova voda, tak je plienka na nezaplatenie. Moja sestra to veelmi ocenila. Vlozka je nic. Nie je to draha polozka.

nafka0483
19. dec 2022

@ailiba Plodova voda mi tiekla a uplne v pohode som to dala s vlozkami.
Ale ved komu vyhovuje plienka, nech ma.