icon

Dali by ste tieto legíny chlapcovi?

mamickalisticka
10. sep 2022

Ahojte... Kúpila som malému do škôlky dva kusy leginiek v pepcu (bezkonkurenčná cena za leginy) .. lenže v dievčenskom oddelení keďže pepco nemá chlapčenské leginy, aspoň som tam také nenašla, len teplaky s obrovským pásom a môj chlapec je strašne chudy, čiže problem nájsť niečo čo mu sedi a nemusi si viazať šnúrku po wc...kupila som také sivé s "bodkami" tie su ako tak unisex.. a kupila som ešte tieto.. su bledomodré a tmavomodré mačky.. strašne sa mi páčili, neprišli mi úplne dievčenské v obchode, teraz ma však trápi, či to nie je blbé dať chalanovi.. len teraz nastúpil do škôlky.. myslíte že by sa mu deti dokázali za to smiať alebo niečo podobné? Ďakujem za názory 🤍

Dali by ste tieto legíny chlapcovi?
dorothy13
11. sep 2022

@zuzanockamt toto je chlapčenské, je to strih pre chlapca, su tam palmy a farba kludne aj ružova....tuto sa pani pyta na dievčenské leginy. to je rozdiel

nelly360
11. sep 2022

@mamickalisticka ja nám chuduckich,ale radšej kúpim pekne teplacky

nelly360
11. sep 2022

@mamickalisticka ja radšej kupujem pekne teplacky a rifle

zuzanockamt
11. sep 2022

@dorothy13 Na mňa pôsobia tie legíny ako UNI.
A už sme sa dozvedeli, že palma je chlapčenská 🤔🤭 Super.

mimi2120
11. sep 2022

Obliekla by som mu aj ružové s princeznami ak by chcel.

mamickalisticka
autor
11. sep 2022

@zuzanockamt asi tak 😅 keď už obyčajné veci delíme na mužské a ženské.. ale ja sa už radšej nevyjadrujem, lebo podľa komentov chcem zo tvojho syna urobiť transku

dorothy13
11. sep 2022

@zuzanockamt nenapísala som, že palma je chlapčenská, ale že sú tam palmy :D tak si to prečítajte. pani, chcela by som vidieť ako by v tých legínach mačičkových ten chlapec vyzeral, normalne ho obliecť do nich, a bez nejakých predsudkov sa na to pozrieť už keď je oblečený, či bude teda pôsobiť chlapčensky alebo dievčensky. vy ste tu dali roztiahnute tričko a kratasy, už to posobi chlapčensky, nie je tam žiadna mačka ani gulička, je tam uni vzor. alebo sa mylim?

zuzanockamt
11. sep 2022

@dorothy13 Ja by som si v pohode vedela predstaviť k tým legínam tmavomodré alebo svetlomodré jednofarebné tričko, mikina v tých istých farbách, tenisky a pohoda.
Dievčaťu by som obliekla k tomu tiež tričko a mikinu tých istých farieb.
Ale áno, sú skostnatené konzervy, ktoré mačku pchajú dievčaťu a ani vlastne nevedia zdôvodniť prečo.
Ale veľmi som sa na tejto diskusii pobavila.

akvi
11. sep 2022

@petulda333 no proste pri malých deťoch ja veru neregistrujem rozdiel vo veciach. Sú isté stereotypy, ktoré sú zaužívané (farba, motív), ale tie si aj ty poprela, takže naozaj neviem, ako rozlisim ch a d vec. Vieš, pre mňa jediné kritérium pri veciach je, či to to dieťa chce alebo nie. A v malom veku ešte vhodnosť vzhľadom k počasiu. To je celé.

jozef11111111
11. sep 2022

@deedol to bolo kedy zas s tými farbami ktoré roky ?

mamickalisticka
autor
11. sep 2022

Peknú nedeľu, my ju veru máme aj mačičkovými leginkami na chlapcovi 🤍 dobrú chuť k obedu prajeme .. mňau 💙😹

zuzanockamt
11. sep 2022

@mamickalisticka Paráda, hodia sa mu. Normálne do škôlky.

dorothy13
11. sep 2022

@mamickalisticka aj vam peknu nedelu a hlavne nech sa malemu v skolke paci.

deedol
11. sep 2022

@jozef11111111 myslela som, ze v davnej minulosti (niekde som citala, cervene farbivo bolo drahsie, teda ho nosili muzi, modre bolo lacne, tak slo zenam). ale teraz som narychlo vygooglila aj toto, co sa tyka 20. storocia: https://www.smithsonianmag.com/arts-culture/whe...

miskamicha
11. sep 2022

@mamickalisticka môže byť👌🏿👍👍

miskamicha
11. sep 2022

@zuzanockamt ved aj dospeli muzi nosia fialove..stroruzove a ruzove tricka a kratasy. Tak v tomto veru problem nevidim. Mne to pride take uni 🙂

zuzubb007
11. sep 2022

@miskamicha no mne to pride otras ruzova a fialova na koseli u chlapa, moj nema ani jednu vec takej priteplenej farby by som s nim nesla ani po ulici :D

gabu_lienka
11. sep 2022

@mamickalisticka uplne v pohode, neviem co by malo byt akoze na mačke dievcenske. Ja malemu tiez kupujem leginy - pre mna su to teplaky uzsieho strihu, je jak palicka, tak mu lepsie sedia. Kupujem z HM alebo Lindex, teraz mi kamoska dala nejake z kauflandu a vyzeraju tiez podobne. Ale ze leginy rozprudia diskusiu na 10 stran by ma v zivote nenapadlo 🤣

kvetka22
11. sep 2022

@mamickalisticka malý je zlatý ❤️ nečítala som celú diskusiu, možno sa budem opakovať 🙂 vôbec nerieš kto co nosí, za mna je to jedno 🙂 plno ludi už vůbec nerieši kto ma co oblečené 🙂 a tak ako farby ani veci nemaju pohlavie 😂 kedysi bola ružova prioritne pre chlapcov a bledomodrá pre baby 😁 každý nech si nosí to v čom sa cíti dobre 🙂

kristiii
11. sep 2022

Inak teraz som listovala leták Kauflandu a po čítaní tejto diskusie mi hneď padli do oka 🙂

karmen118
11. sep 2022

@mamickalisticka Výber pre chlapcov je síce malý, ale našťastie môjmu synovi sa nejako automaticky páčia tmavšie farby, takže s tým problém nemá. Vzor väčšinou nechce, ale maskáčový sa mu páči, akceptuje obrázky áut - lebo tie ma rád, dinosaury iba ak sú pekné - tie idu mimo neho zatiaľ a občas superhrdinov. Ale obrázky zvierat na oblečení nemá vôbec rád a ani staršia dcéra. U syna mám problém nájsť jeho veľkosť a u dcéry nájsť oblečenie, čo by sa jej páčilo 🙈 A s tými strihmi je to pravda, synove tie legíny majú iný strih má ich voľnejšie v rozkroku a aj tie nohavice na nich nie sú až také úzke ako má dcéra.
Pozri ak sa tvojmu malému tie legíny páčia a sú mu pohodlné, tak nech ich nosí.

miskamicha
11. sep 2022

@zuzubb007 niektorym muzom to pristane🙂 ale tak nech si kszdy nosi co sa mu páči a v com sa citi dobre.

8domcatko888
12. sep 2022

@mamickalisticka ano dala by som. Tiez davam malemu leginy a je mi jedno kto co hovorí. Je chudy, vsetko mu pada, dobre sa to nosi, ide mu to obliecť a citi sa v tom dobre. Milujem tie reči ze chlapec a leginy. Radsej leginy jak vytahane teplaky..
@mamickalisticka

radovankaadam
12. sep 2022

@mamickalisticka kľudne daj, nevidím na nich nič "dievčenské"

sweetdreams1
12. sep 2022

Legíny chlapcovi áno, ale tieto s dievcenskym vzorom nie.
Ja som dostal kvantum dievčenských veci po neterkach (mám dvoch chalanov) s tým, že veď doma to nosiť môžu - bohužiaľ, všetko som rozdala alebo dala Humany, neobliekam chlapcov do dievčenskeho 🙂

lylyjana
12. sep 2022

@mamickalisticka Mozes mu dat k tomu cierne tricko s traktorom a vystarane :D

martinagnidova
12. sep 2022

@mamickalisticka moja dcéra má presne tie isté.. Takže nie chlapcovi by som nedala

shee11
12. sep 2022

uuuplne v pohode by som obliekla aj chlapcovi 😉

laurika554
12. sep 2022

@mamickalisticka ahoj, moj syn je tiez chudy a vsetky nohavice a teplaky su mu v pase velke, ale ja by som mu leginy obliect nedala. Poradim ti, co robime my, kupujeme uzsie tipy nohavic a v pase mu stale dodam gumu, ktoru stiahnem na jeho velkost. Tiez si snurku na nohaviciach neviaze. Snurku bud vytiahnem uplne, alebo ak nie je prilis dlha, tak mu ju necham.

zubrohlavienka
12. sep 2022

@mamickalisticka môj by ich miloval, lebo miluje mačky. Na maškarný chce ísť opäť za mačku (ten istý kostým- neriešime, požičiame), jeho obľúbená farba je ružová- hľadáme odtiene, ktoré okolie zvládne bez ujmy. Ja by som mu ich v pohode dala. Veľmi ma zaujalo ako sa rozvírila debata na niečom tak ,,nepodstatnom". Moje dieťa chodí do súkromnej škôlky, parkujú tam podľa môjho muža super autá (neviem pre mňa plechovica ako plechovica), moje dieťa asi mesiac chodilo, že nám treba nové auto :D, teraz povedal, že si chce nechať staré, lebo ešte funguje a bolo by to škoda. Ja si myslím, že rozmanitosť je fajn, sem tam aj nejaké to vybočenie z davu, nepýtaj sa na názor nás/koníka, zajdi za synčekom a zistíš, či je to za neho ok. Môj neznesie horčicovu farbu, tak ak niekto chce, darujem dve mikiny. Kúpil mu ich tatinko, odvtedy sa ho vždy pýta ;).