Do čoho zavinúť novorodenca?
@kiki68 Áno logicky, lenže keď zadám do google čo je zavinovačka, tak mi tam vyjde xy veci od diek po plienky do ktorých zavinú deti
Niet nad klasicke vystuzene zavinovacky 😉 Popripade teraz su dost v mode satky 🙂
A musis zavinovat?
@beata_k neviem? 😂😂🙏🙏 som prvorodička. Takže neviem vôbec čo musím nemusím … ale väčšinou mamičky píšu že zavinuju keď sú také maličké
😁 Nie, nemusis. Je to na tebe a babatku. Su deti, ktore to neznesu. Ja som nezavinovala. Spali len v spacaku.
Mozes kupit taku tu priamo na nosenie dietata, ja mam jednu od little angel a druhu mam z babyplace. Muzovi to bolo prakticke na nosenie, on dost nosil v tychto dvoch
Ono uvidis ako na to dieta bude reagovat vobec , kazde je ine
Ja mám takú bežnú tenkú akoby perinku a jednu paperovu. Môj malý miluje byť v zavinovačke, v spacom vaku bok nervózny, nespal.
Ja som už objednala jednu zavinovacku ktorú môžem používať ako decku
Nosič mám ja Rischino flexible a ten je od narodenia-nosim zatial pol.hodku.maximalne. Čo sa týka tych tvrdších zavinovačiek, mne nevyhovovali, maly v nich nebol taký "v objatí" ako v klasike - ale uvidíš. Teraz ju používam ako podlozku na zemi 😃🫣
Mala som aj perinku-klasicku retro.
A aj zavinovacku. Len akoby vystuzena deka a snurky.
Prvy ale absolutne v tom nechcel byt.
Dalsie deti uz ano. Cca pol roka-rok.
Tak ak kup jednu a uvidis ci bude babatko tolerovat.
@monsterablue tie nosiče sú ergonomické, nie nejaké z Aliexpress a využívam ich v rozumnej miere.
A zavinuju sa detičky aj do muselinivych plienok?
Áno, kamarátka tak zavinuje, len to chce zručnost a nervy, ktoré ja nemám 😃
Nam sa osvedcila perinka s vyberatelnou pevnou vystuzou (prvorodenu sa ani muz tak nebal nosit). Mala som aj klasicku paperovu zavinovacku ,ale tu sme v lete nevyuzili a ani jedno moje dieta neznasalo byt uplne zavinute.
Ten prvy obrazok je klasicka perinka, odporucam vmi. Pekne babo zaviazes, dobre v nej spinka. Ta dalsia na suchy zips, ta ti musi sadnut, ak budes mat moznost napriklad vyskusat si ju v porodnici ( casto maju novorodenecke oddelenia rozne perinky, staci sa opytat. ) mne nesadla, deti sa mi z toho vyvliekali. Ale ine maminy su s nou urcite spokojne. A ked budes mat babo v lete, tak velmi perinkovat nebudes.
Velmi dobre dieta zaswedlujes aj do velkej plienky bavlnenej, alebo obycajnej decky.
@monsterablue fyzioterapeuti ktorí sa sami v tejto téme nevzdelávajú o tom nevedia nič, majú len dojmy a potom zavádzajú. Mám kamarátku vyštudovanú fyzioterapeutku, svoje dieťa nosí v ergonomickom nosiči od narodenia.
@monsterablue skúsená detská Dr. na neonatológii mi to sama odporučila, keďže máme reflux a tá poloha malému uľavuje
moj maly nenavidel zavinovacku, takze uz v porodnici ma sestricky zdrbavali ze preco nie je zavinuty, no ale ked sa stale rozkopal a zavinuty plakal, tak som ho nechala tak. aj tak sa nou len stahuju bedrove klbiky. mne prislo padnute na hlavu viazat maleho nasiroko a pritom ho balit do perinky. perinku potrebuju sestricky v porodnici aby s nimi vedeli raz dva manipulovat.
Ohladom nosica satky, ja som si uz brucho viazala lebo ma boleli krize a potom som si ju vzala aj do porodnice. So satkou na nosenie sa porad, ohmataj si satku, nie je satka ako satka.je na tebe ci chces ist do elastickej alebo do pevnej. obe maju svoje pre aj proti. nosice mas uz vhodne aj pre standardneho novorodenca (3,5kg a 50-55cm), pozor na tie pri ktorych potrebujes novorodenecku vlozku (tie sa neodporucaju nakolko sa deti nedaju v tych vlozkach spravne napolohovat a dosiahnut tzv ergonomicku polohu) pozor na rozne nosice ktore maju na krabiciach napisane ze su ergo, pritom nemusia byt. syn bol od 6m len cisto nosene dieta a chcel sa prekvapivo nosit az do 5tich rokoch.
popozeraj sa po lokalnych nosiacich skupinkach tam by si mala najst skusenu poradkynu nosenia, ktora by mala mat aj k dispozicii nejake satky a nosice na vyskusanie a aj pozicanie 🙂 keby si chcela vediet viac o noseni v klude sa ozvi, som poradkyna nosenia
Za mna do ničoho. Syn spal na voľno od narodenia nikdy nebol v žiadnej zavinovacke a spal naozaj “ako bábätko”. Keď sa začal pohybovať, dali sme mu vak. Inak mal len dečku.
Nám sa malá narodila v júni a v júli, auguste atď boli také horúčavy, že som ju nemohla mať v zavinovačke.. hlavná vec, že som 3 nakúpila 🤦 potom som musela kúpiť tenkú ulitku.. a v tej spinkávala počas leta.. zváž si aj, že či máte klímu, alebo bývate v byte / dome, ako moc teplo tam mávate....
Kup paperovu perinku od Evy Kiedronovej a maš vyriešené
syn ju zbožnuje

Do zavinovacky? Pozri si rozne typy swaddle, je ich vela. Ja som nasho moc nezavinovala, on to nemal rad . Takze bol volne v kociku a pod.