Dojčenské fľaše Avent a cumlík pre dojčeného novorodenca

mmbudiakova
19. jún 2021

Ahojte Maminky. Prosím Vás poraďte mi, ktoré sú najlepšie kojenecké fľaše čo by bola vhodná pre novorodenca pre prípad núdze na kŕmenie mliekom alebo aspoň na pitie vody. Zaujíma ma váš názor na dojčenské flašky od značky AVENT. A ktorý cumlík je dobrý popri kojení a ukludňuje. Ďakujem za každú radu. Prajem Vám pekný deň.

nelca0510
19. jún 2021

@mmbudiakova MM je aj od smädu, kojte. Tak či tak, ak aj nebudete kojiť a mat fľašu, voda sa nedoporučuje do ukončeného 4 mesiaca. Vždy ide o typ toho cumla na fľaši, a to Vám dá "vedieť" len babo, či je ok

luciab987
19. jún 2021

@mmbudiakova no flias mozes naozaj poskusat vela, ale napriklad ja som dala ako prve avent natural a hned ho dcera prijala a ine flase sme neriesili. Skor popozeraj ci sa daju vobec kupit lebo uz asi pol roka maju vypadok a ja neviem zohnat vacsie velkosti, len novorodenecke. Ani online

luciab987
19. jún 2021

@mmbudiakova a cumlik nasa novorodenecky nechcela, bol pre nu velky tak sme kupili taky mini z DM a ten vzala

gazpalm
19. jún 2021

@mmbudiakova svagrina dojci a ked idu niekam von tak si odsaje a pouziva avent sklenenu flasku tu malicku a cumliky bibs z kaucuku a ziaden problem 😊

ukulela
19. jún 2021

Ja som mala avent natur

nevenka
19. jún 2021

Nam pri synovi fungoval klasicky Avent, pri dcerke Lansinoh Momma, tretie dieta sa nevedelo prisat, rovnako ako prve, 6 tyzdnov. Dovtedy sme obcas na dokrm pouzivali tiez Lansinoh a malo silnu zltacku, davali sme cierne uhlie a na to obycajny cumel z DM babylove, mal vacsiu dieru, ale bol to ten uzky, na flasticky Medela k odsavacke pasoval. Ine sa nam upchavali. Potom som prestala dokrmovat a iba dojcila a teraz ma 6 mesiacov a flasku nechce ani vidiet, cumel hryzie, natahuje, vypluva, nadrapuje ho na grc z neho. A nie je to umelym mliekom, nechce ani vodu ani moje mlieko 🙄. Takze v tychto horucavach je stale na prse.
No, takze podla mojich skusenosti, pre dojcene babo je dobry cumel s co najmensou dierkou (niekedy ide tazsie ako z prsa, sa namaka) a taky siroky. Tusim Avent Natural su trosku ine, ze na ine flasky nepasuju, ale ja som aj na Lansinoh flasu davala obycajny Avent siroky cumel, aj MAM, aj Babylove ten siroky pasuje, ale ten ma velku dierku podla mna. Ten by som asi nedavala. No a priebezne ponukat. Lebo kym je male, neriesi a potom zacne mat svoju hlavu. Prve dieta tiez takto ostalo vylucne dojcene a ochorelo mi v 9 mesiacoch a skoncili sme na infuziach, lebo nepil, mlieko odo mna mu nestacilo pri 40-kach horuckach. Dcerke som davala stale a ona nemala problem ani s prsnikom, ani flaskou, ani umelym, ani vodou. A pri tretom po 5 rokoch som na to zabudla a teraz mam to iste, co s prvym, ze mi flasku nechce. Iba raz nejakym zazrakom chytil MAM cumel a vypil 30 ml umeleho. A odvtedy nechce.

katka281
19. jún 2021

@nelca0510 to nie je az tak celkom pravda, prevarenu dojcensku vodu by mali pit babatka - v malych davkach, pokial nie su vobec kojene. Ja som si tiez myslela ze staci UM, ale malemu som musela davat vodu po troskach a to cca od prveho mesiaca, nakolko mal priznaky dehydratacie.

nelca0510
19. jún 2021

@katka281 v živote som nikde nečítala, že takým malým babatkam treba davat vodu. Vedel o tom pediater, čo si robila?

katka281
19. jún 2021

@nelca0510 vsak pediatricka mi povedala ze mu mam davat vodu, nerozumiem co je na tom take divne. Dava sa bud caj, alebo prevarena dojcenska voda - ta je lepsia ako caj. Neviem ake clanky citas, ale ked som si to teraz zadala do googlu, tak hned napr. prve 3 clanky a vsade pisu ze babatka, ktore su vyhradne na UM, musia pit aj vodu.

nelca0510
19. jún 2021

@katka281 no coment

andreatytler
20. jún 2021

@katka281 Nazor ze babatka potrebuju vodu pri umelom mliecku je zastaraly. Myslim ze to bolo koli tomu ze tie umele mliecka a sunare neboli az tak dobrej kvality ako dnesne.
Dnes sa voda urcite neodporuca... dokonca moze dietatku velmi uskodit alebo ho dokonca v extremych pripadoch usmrtit.
Staci ak si das do Google heslo: Preco je nezdrave davit novorodencom vodu a hned dostanes kopu clankov, kde ti to vysvetlia.
https://spuntik.zoznam.sk/cl/1000717/1590139/Pr...
Najlepsie ak si kazda mamicka nastuduje o tom co najviac informacii a rozhodne sa podla seba.
@mmbudiakova. Avent flase aj cumliky su moje najoblubenejsie a vyskusala som asi 4 rozne znacky.
Pre kojeneho novorodenca by som volila cumlik s co najmensim prietokom, aby sa dietatko nenaucilo na pohodlny prietok z flase a zacalo odmietat tahat z prsnika (lebo to je makacka).

katka281
20. jún 2021

@andreatytler je v poriadku ak mas iny nazor 😊 ja sa v prvom rade neriadim clankami, ale pediatrickou. Mas clanky kde pisu ze je voda nutna a naopak kde pisu ze dieta dobre ze nezabije. Nikto netvrdi ze davam dietatu vypit 5 litrov vody denne 🤦‍♀️ presne tak, kazda mama sa ma rozhodnut sama.

katka281
20. jún 2021

@andreatytler mimochodom....treba si precitat cely ten clanok co si mi poslala 😉 pise sa v nom o vode z kohutika a o velkych narazovych davkach vody, ktorou mamicky nahradzaju materske mlieko a deti neprosperuju v raste. Moje dieta papa kazde 2 a pol hodiny 200ml mlieka. Netreba sudit clanok z nadpisu, ten byva zradny.