Elektrická odsávačka na soplíky

margarittaa
3. jan 2016

Mamičky, ake mate skusenosti s elektricky i odsavackami soplikov. Mam doma trojmesacne babo a soplime uz tyzden. Mame nastavec na vysavac ale uz ma z neho strach, resp mam pocit ze vzdy jej vtiahnem skor to masko okolov nose ako poriadne sople.

Sopliky este nie su intenzivne ale dost funi a chrci. Poradte ci to mam kupit alebo ostat pri nadstavci na vysavac. V noci ked sa mi budi kazde dve hodiny by to bolo pohodlnejsie, nie? Ako vytahovat vysavac, zbytocne ju budit stresovat.

Dakujem

evitka83
3. jan 2016

@margarittaa my mame elektricku a zatial som spokojna, na vysavac som ani neskusala. Ale viem, ze vacsina maminiek odporuca na vysavac. Mals robila zo zaciatku cirkus aj pri elektrickej, ale zvykla si a teraz to berie ako samozrejmost a uz berie odsavacku sama do ruky, ked to vytiahnem 😉

liana03
3. jan 2016

ja mám úplne novú nepoužitú, kúpila som pre istotu ak by sme niekde cestovali, ale tá sa s vysavačom nedá porovnať - soplíky vytiahne neporovnateľne lepšie

wheelsonthebus
3. jan 2016

@margarittaa ja určite odporúčam vysávačovú, máme obe, ale tu elektrickú som použila raz a o ničom. Dobre je najprv streknúť mar plus a až po chvíli odsávať a kľudne naplno, odsávačka má v sebe obmedzovač a smerovať nadol v nošteku.

margarittaa
autor
4. jan 2016

@liana03 hlavne v noci som myslela. Dnes sa mi zobudila na sople a boli sme hore od 3 do 4

margarittaa
autor
4. jan 2016

@wheelsonthebus ano streknem a potom odsavam. Cez den v poho v noci horsie.asi skor kupim novy tichy vysavac ☺

margarittaa
autor
4. jan 2016

@liana03 no len strasne sa hadze a bojim sa ze jej vysajem a vysusim sliznicu ked netrafim ten spravny uhol

jajka257
4. jan 2016

@margarittaa neboj, nevysajes. My sme na nej fungovali velmi dlho a raz som to skusila aj na sebe a nic to nie je. Vysavacovavu nam odporucila doktorka, ked Biba mals 3 tyzdne a strasne sople.

mycuskaa
4. jan 2016

@margarittaa neboj s odsavackou na vysavac urcite neublizis. Ona taha iba trochu ale zase dostatocne taha sopliky. Inak by nebola urcena aj pre novorodencov 😊 my sme mali tu co taham s ustami predtym a s tu sme co to malemu v noci vysali a potom sme kupili tu na vysavac. Nestacilo by s tou obycajnou v noci aby si malinke nerusila v noci hlukom vysavaca?

sense
4. jan 2016

Mali sme prvu a boli dme spokojny neskor len tu klasicku co vytahujes ustami...na vysavac sme nemsli boji sa ho ako cert krizs

maslenka47
4. jan 2016

@margarittaa s vysavacovou odsavackou treba vysavac nastavit na najmensi vykon a prikladat max 1-2 milimetre od koze. Nie uplne na dotyk. A uz vobec nie narazit tak, aby to vcuclo maso.. to sa mne teda nestalo ani s jednym dietatom a tiez sme odsavali od 2-3 mesiacov. Ani sa necudujem, ze to malej vadi, musi to byt vrcholne neprijemne.

Elektricku sme skusali volaku pred 4 rokmi a akurat co v tom po tyzdni dosla baterka, nevysalo to vobec nic. Mozno to bol zrovna nejaky smejd, ja neviem.

bosoriak
4. jan 2016

@margarittaa No u nas sme ficali len na tej vysavacovej. Strach, nestrach, najmensi vykon a smerovat do dierky, nie na sliznicu. A pred pouzitim som strekla Sterimar. Pouzivali sme to pri oboch dcerach, mladsia dostala sople tyzden po prichode z porodnice. 🙂
A isto, ze sa hadzali, obidve, aj ked boli vacsie. Pokojne som im len vzdy povedala, ze to jednoducho musi byt, priklakla som im ruky a vysala som sople co najrychlejsie a bolo. Aj v noci aj cez den. Neskor pochopili, ze to naozaj musi byt a ze je jednoduchsie a menej neprijemne spolupracovat. Ked boli este vacsie, vysavali si aj same.

O tej elektrickej som este nepocula, ze by niekomu vyhovovala, s tou na vysavac sa to vraj neda porovnat. Ja neviem, my sme tu eletricku ani nemali.

wheelsonthebus
4. jan 2016

@margarittaa samozrejme je to pre nich neprijemne a je jedno aky je vysavac, ja som si na malu vzdy ako keby klakla, ruky jej mojimi nohami drzala pri tele a musela vydrzat. V noci to bolo jednoduchsie lebo manzel pomohol. Teraz si sama lahne a drzi lebo uz jej doslo, ze je jej lepsie, sama pride ukaze na nos a povie sope akoze sople. Proste neda sa inak, lepsie ako keby im to zatekalo na priedusky. Ale teda ja davam skoro plny vykon, mam odsavacku s dmky a ta ma v sebe obmedzovac, keby som dala slaby vykon, nic neodsajem😕.

vieruska25
4. jan 2016

Ja s elektrickou skusenosti nemam, ale mozem sa podelit o moj vylepsovak. Najprv sme mali klasicku na vysavac, ale presne ako ty, nic som neodsala. Potom som kupila obycajnu odsavacku na odsavanie ustami za 1€ a ta ma uzku hadicku, ktora sa dostane hlbsie do nosteka. Ta sa da sikovne nadpojit na ten nadstavec do vysavaca z vysavacovej odsavacky, vysavac dam na najslabsi vykon a sople idu von jedna radost. Pridavam aj foto pre predstavu 🙂 aj teraz mame nadchu a krasne sa nam vycisti nostek a ked nechcem dceru v noci budit tak jej odsajem iba ustami. Zamechli sa a spinka dalej 🙂

margarittaa
autor
4. jan 2016

@vieruska25 dobry vynalez 🙂

smajluska
22. dec 2019

@evitka83 Dobry den, prosim vas aku znacku elektrickej odsavacky mate? Aku odporucate?

mimi242
23. feb 2020

@evitka83 prosim ta aku elektricku odsavacku mate?