icon

Hojdacia alebo klasická postieľka pre bábätko

biankabianka
22. aug 2025

Ahojte maminky. O chvíľu budem musieť a môcť 🙏 kúpiť pre bábätko postieľku. Pri prvom synovi sme mali klasiku 70x140cm, neľutujem, ale predsa zvažujem aj inú možnosť a to síce menšiu postieľku ale s možnosťou hojdania.
Mali ste / máte niektorá? Alebo viete porovnať či ísť do toho či nie? Je to ,,navyše,, investícia, lebo väčšiu postieľku bude potom treba o pol roka, ale páči sa mi to hojdanie...prvého syna sme museli natriasať na fitlopte tak si vravím, že možno nám pomôže postieľka.. ale viete ako to je, reklamné ťahy 😆 tak ak by ste mali niektorá skúsenosť, budem rada, aj za Vaše názory na tuto tému. Chcela by som aj hojdacie kreslo, ale keď bude postieľka, neviem či to je nutné...I keď bábo bude zaspávať veľa na nás tak asi áno 😆
P.s.bábätko bude vedľa mňa v spálni, ale vo svojej postieľke, ak by niekto chcel písať, že má spať so mnou ani nemusí 🤗 ďakujem 🙏

anonym_097cd4
22. aug 2025

@biankabianka ako všetko - bude záležať len a len na bábätku. Pokus omyl. Niektorá to tu vychvali a vaše tam nebude chcieť byť a naopak. Ja som za klasickú veľkú postieľku vedľa mami , len obyčajný matrac a to je všetko.
Na hupanie stále budete mať kočár po ruke. Najväčšia nevýhoda je , že tie hupacie sú väčšina proste malé, ani sa nezdate a budete ju meniť a čo potom , keď už nebude postielka hupi hupi...

michaelam2
22. aug 2025

@biankabianka my sme mali tu hupaciu. Uz by som ju znovu nekupila. Po polroku musis kupit aj tak inu (aj ked ma na predajni presviedcali, ze urcite do roka v tom dieta moze byt…no nemoze). Cize kebyze mam dalsie dieta tak urcite hned klasicku postielku v ktorej bude zvyknute spinkat od malicka.

evcagabi
22. aug 2025

Ja som hupala v byte v kocari prve dva mesiace ked chcela byt hupana 😅😅

biankabianka
autor
22. aug 2025

Ďakujem žienky, to mi nenapadlo dodať, že bývame na 3.poschodi bez výťahu, my kočík doma nemáme... a veru viem aj že vyrastie rýchlo z toho, to som spomínala, jedine teda že čo potom keď prejde do normálnej postieľky, to môže byt asi problem... Asi stavím teda na klasiku a to hojdacie kreslo pre nas 🙂

anavixy
22. aug 2025

Za mna zbytocne, mala som podedenu, nehojdala som v nej nikdy (vlastne ani ako postielku som ju nepouzivala, ale to uz je ine). Hojdacie kreslo je ale na uspavanie uplne nevhodne, okrem toho dieta by v nom malo travit minimum casu a ten potom vykompenzovat aktivnym bdelym casom na brusku a bokoch. Ako to citam znova, asi myslis hojdacie kreslo pre dospelych 🤭 tak to je fajn napad

biankabianka
autor
22. aug 2025
@anavixy

Za mna zbytocne, mala som podedenu, nehojdala som v nej nikdy (vlastne ani ako postielku som ju nepouzivala, ale to uz je ine). Hojdacie kreslo je ale na uspavanie uplne nevhodne, okrem toho dieta by v nom malo travit minimum casu a ten potom vykompenzovat aktivnym bdelym casom na brusku a bokoch. Ako to citam znova, asi myslis hojdacie kreslo pre dospelych 🤭 tak to je fajn napad

@anavixy ano presne pre dospelých, zle som sa vyjadrila a už sa mi to nedalo upraviť 😊 ďakujem pekne, tak vyzerá, že stavime na klasiku 🤗

barju
25. aug 2025

@biankabianka my sme mali a hojdavali sme každý večer. Inak je to úplne iný typ pohybu ako pri hojdani kočíkom- tak na okraj. Myslela som ale že ju budem používať dlhšie, bola do 15 kíl, ale malý začal v 5 mesiacoch stvornozkovat a v 6 sa stavať, takže bola preňho už nebezpečná. Využívala som ju potom iba na denné spánky keď som bola pri ňom a keďže mala kolieska, mohla som si ju vziať do ktorej miestnosti som chcela. Zároveň ju používam aby nemal prístup ku kvetináču ktorý by mohol na seba zhodiť. A ešte som ju používala ako zábranu do izby, aby z nej neodišiel. Keďže bola sieťová tak na mňa videl do ďalšej miestnosti a nevrieskal že má nevidí keď by som zatvorila dvere.Teraz je to odkladisko na hračky a keď malý chce, ide k nej a vyberie si z nej, je to v takej samoobsluznej výške. Páči sa mi že je taká multifunkčná a nemusela som kupovať zábrany a skrinky na hračky(zatiaľ). Teraz bude mať 8 mesiacov a prechod na väčšiu postieľku zvládol ani sme si nevšimli ako.

robo1990
25. aug 2025

@biankabianka ja som nad tým nerozmýšľala vôbec... Kúpili sme klasiku .. ak by mal problém tak v kočíku alebo v šatke... Keďže ty nemáš možnosť kočíka v byte tak by som možno išla do tej šatky ... Vieš tam dieťa uspať a potom dať do postieľky.. a nemusíš ty nikde skackat 😅 máš voľné ruky a vieš fungovať normálne a pri tom ti zaspí

biankabianka
autor
30. aug 2025
@robo1990

@biankabianka ja som nad tým nerozmýšľala vôbec... Kúpili sme klasiku .. ak by mal problém tak v kočíku alebo v šatke... Keďže ty nemáš možnosť kočíka v byte tak by som možno išla do tej šatky ... Vieš tam dieťa uspať a potom dať do postieľky.. a nemusíš ty nikde skackat 😅 máš voľné ruky a vieš fungovať normálne a pri tom ti zaspí

Ďakujem vám žienky 🥰 ešte to zvážim a uvidíme 🤗