Je hniezdo pre novorodenca nutnosť alebo zbytočnosť?
Je hniezdo pre novorodenca nezbytnost? Alebo ste nepoužívali?
Nebezpečná zbytočnosť, novorodenec má ležať vo voľnom priestore.
Zbytocnost
Zbytočnosť.
Mala som,dostala som ako darček,...zbytočnosť.
Mala som a ako pisu, zbytocnost.
A čo by ste zariadili do top že treba pre novorodenca?
Čakam prvé bábätko, tiež som premýšľala nad hniezdom takze ďakujem nezaostávam to, ale moja otázka znje čo take ešte považujete za zbytočnosť? Napr ohrev mlieka, alebo sterilizator? Alebo niečo ine?
@naty_123 Prepáč že sa pýtam v tvojej téme snáď ti to vadit nebude ☺️
@naty_123 top je mama,ktorá mu je stále k dispozícii, takže treba od prvého dňa zaangažovať otca, všetko ostatné je individuálne, niekto využíval na 100% prebaľovací pult, inému zavadal, niektoré dieťa spalood narodenia v postieľke, iné nie...
Čakam prvé bábätko, tiež som premýšľala nad hniezdom takze ďakujem nezaostávam to, ale moja otázka znje čo take ešte považujete za zbytočnosť? Napr ohrev mlieka, alebo sterilizator? Alebo niečo ine?
@anonym_b7ed8d a už vieš, že nebudeš kojit? Ak budeš kojit, tak fľašky, ohrievač, sterilizátor sú zbytočné. Keby sa náhodou nedarilo, muž nabehne do obchodu a kúpi, zbytočne kupovať dopredu.
A k téme, ja mám 5 detí a po mojich skúsenostiach to bábätko potrebuje hlavne mamin cicik, plienky, a pár overalíkov, kočík. Keď si to vezmeš, prvých 5 dní života stravi bábätko v nemocnici, a nič tam nie je , má len plienky, zabalené je v perinke a na sebe má nemocničné tričko. Ostatné sama postupne budeš zisťovať, či sa ti to hodí a či nie, či to potrebuješ alebo pre teba zbytočnosť. Ale poviem jedno, nekupuj nič dopredu, keď budeš čosi potrebovať, dnes sa dá objednať a máš do dvoch dní doma. Niekto povie : cumlík nutnosť, ale sú deti, čo cumlík odmietajú. Alebo prebalovaci pult, napríklad pri prvých dvoch deťoch som absolútne nevyužívala, prebalovala na posteli, zavadzal mi, no neskôr mi odišli kríže a tak ma bolievali, že by som inak ako postojačky pri pulte neprebalila.
Jedno ti poviem, čo je asi fakt zbytočné - všelijaké tie baldachýny nad postieľku, len na to sadá prach a musíš to prať, okrem estetickej funkcie to nemá žiadnu. A možno ešte teplomer do vody - nikdy som nemala čas stáť pri vani a čakať dlhé minúty, kým to odmera vodu. Jednoducho som napustila a rukou odskúšala vodu.
@anonym_b7ed8d a už vieš, že nebudeš kojit? Ak budeš kojit, tak fľašky, ohrievač, sterilizátor sú zbytočné. Keby sa náhodou nedarilo, muž nabehne do obchodu a kúpi, zbytočne kupovať dopredu.
@anonym_9b971a tak myslím si že ak nebude problém s kojenim tak kojiť chcem. Niesom taká že odmietam kojiť. Napr ohrievač mlieka sme dostali od sesternice ale asi ostane odložený. Jasne tak potom je aj sterilizátor zbytočný.
To je velmi diskutabilne lebo na kazde dieta plati cosi ine. Niektore matky nedaju dopustit na nosic/satku a kocik by mohli "vyhodit do kosa" a niekto opacne....
Avsak nekupovala by som okrem zakladu nic naviac. A az potom podla potreby by som dokupila.
Ja osobne co na 100% by som si na zaklade mojich skusenosti po 2 detoch zaobstarala este pred narodenim je: monitor dychu, kvalitnu elek.odsavacku mlieka, malu pixlu UM a dojcensku vodu (pre pripad ze by to neslo s dojcenim a dieta je hladne), nejaku 1 sklenenu flasu, plienky, zakladne oblecko podla roc.obdobia a hlavne prakticke (neprehanat to s trendy kuskami), rybiu mast na ritku, ziadne kozmeticke veci typu sampon a sprchac..., lieh a gazu na pupok, podbradnicky/slintaciky, latkove plienky, postielka v ktorej je len matrac (max podla potreby klinovy vankus), kocik, mne sa dobre kojilo na kojacom vankusi ale to nie je must have....a to je tak vsetko co mi pre babo napadne ze by som zaobstarala vopred.
Treba si uvedomit ze 98% veci na trhu su len "trendy"
@anonym_9b971a tak myslím si že ak nebude problém s kojenim tak kojiť chcem. Niesom taká že odmietam kojiť. Napr ohrievač mlieka sme dostali od sesternice ale asi ostane odložený. Jasne tak potom je aj sterilizátor zbytočný.
@anonym_b7ed8d na to som zabudla ano ohrievacka sa hodi aj pri kojeni. Mozes si odsat a dat do chladnicky a ked treba ohriat a podat.
Zozaciatku aj ked kojenie ide a nie je problem je vacsinou kojenie este "nestabilne" a navalove. Raz mas hojno a raz...nie tak hojno😆
Ja som mala hniezdo pri oboch. Také veľké 110cm a dcéra ma 3 a stále v ňom spí
@anonym_b7ed8d na to som zabudla ano ohrievacka sa hodi aj pri kojeni. Mozes si odsat a dat do chladnicky a ked treba ohriat a podat.
Zozaciatku aj ked kojenie ide a nie je problem je vacsinou kojenie este "nestabilne" a navalove. Raz mas hojno a raz...nie tak hojno😆
@greta2017 ale vraj nieje dobre naučiť dieťa na flašku ak je kojene. Lebo potom cecok bude odmietať. Tal neviem
Čakám tretie (vyzerá to na dievčatko) , výbavičku mám ešte po predchádzajúcich dvoch (chlapci). Za mňa úplne stačí trochu oblečenia, najlepšie tie celotelové pyžamká/overaly. Plienky, krém na zapareniny, plienky, vajíčko. Prebaľovací pult ani podložku som nemala. Dala som si uterák na posteľ alebo na gauč, položila bábo, sadla k nemu a prebaľovala. Vaničku som mala veľký vandlík čo máme roky rokúce doma a používame pri zaváraní. Potom som mala fľašu na mlieko (kojila som, ale niekedy som si musela dať lieky a mlieko som odstriekávala a vylievala a deťom som vtedy dávala UM). Tú som vyvárala normálne v hrnci. Bábätko fakt veľa vecí nepotrebuje a ak som čosi potrebovala, tak v prvom rade som pozerala inzeráty. Je tam kopu dobrých vecí a za pár šupov.
@naty_123 hniezdo som nemala ani pri jednom, dokonca v pripade potreby ho vieš vytvoriť z periny zrolovanej
celkovom som sa snažila nenaznášať si kopu vecí, ale tak top u nás, monitor dychu, postieľka, zavinovačka (klasická na trojviazanie, moje deti ju vyžadovali ale nie každé ju musí mať rado), kočík, lehátko na kúpanie do vane (vaničku som dala pri prvom preč, zbytočne zaberala miesto), kvalitné vajíčko do auta, na začiatky kojenia môže byť fajn mať ručnú odsávačku (ak sa bábo ťažšie prisáva pri veľmi naliatych prsiach, troška vytvaruješ bradavku, pôjde mu to lepšie) … využili sme aj kresielko, hrazdičku a vysielačku, ale to nie je nevyhnutné mať
My sme hniezdo zdedili. A pouzivali sme ho. Napr. perinku sme uplne odignorovali. Takze to, ze dieta malo okolo seba hniezdo a nebolo len tak 'vo velkom svete' ho dost ukludnovalo. Za mna ano. Ale zase v postielke sme uz nic ine nemali - ziadne mantineli ani nic podobne.
@anonym_b7ed8d dcéra má už rok a ohrievacku vody a sterilizator každý deň používame
Ja som hniezdo využila. Dieťa bolo v perinke asi len mesiac a potom ležalo v hniezde. V postieľke len na matraci. Sterilizátor na fľaše som mala a nevyužila. Mali sme sklenené fľaše, tie som vyvarala a ohrievač som mala a tiež nič. Vodu som zohriala na sporáku rýchlejšie a len zatrepala mlieko. Vyuzili sme na maximum veľkú podložku na zem, kde býval na brušku.
@greta2017 ale vraj nieje dobre naučiť dieťa na flašku ak je kojene. Lebo potom cecok bude odmietať. Tal neviem
@anonym_b7ed8d novorodenca nenaucis len tak ze raz vezme a uz bude odmietat. Mozno ti to nebude treba ale ja by som to po mojich skusenostiach urcite mala vo vybave. Nie je nic horsie ako ked dieta place od hladu a ty ho nevies nakojit (mam to za sebou cize preto to hovorim)
Samozrejme vobec sa ti to nemusi stat ale bola by som poistena.
My sme hniezdo mali a aj dosť využili prvých pár mesiacov. Keď spinkalo bábätko na gauči alebo na našej posteli tak bolo v ňom. Aj v noci keď sme si ho občas dali medzi seba do postele tak len v hniezde.
Nemala som ani pri jednom dieťati, za mňa zbytočnosť. Prvé mesiace spinkali v perinke a potom už voľne v postieľke.
@anonym_b7ed8d novorodenca nenaucis len tak ze raz vezme a uz bude odmietat. Mozno ti to nebude treba ale ja by som to po mojich skusenostiach urcite mala vo vybave. Nie je nic horsie ako ked dieta place od hladu a ty ho nevies nakojit (mam to za sebou cize preto to hovorim)
Samozrejme vobec sa ti to nemusi stat ale bola by som poistena.
@greta2017 áno tak ja určite chcem preventívne kúpiť aj jednu dve flasky, aj ručnú alebo elektrickú odsávačku
My sme hniezdo dostali keď mala mesiac. A minulý týždeň som objednala nové xxl. Doteraz v ňom rada spi cez deň aj v noci.
Ja mam, dostala som, prakticke, mam to v kuchyni, ked varim, tak je v tom hniezde
To je velmi diskutabilne lebo na kazde dieta plati cosi ine. Niektore matky nedaju dopustit na nosic/satku a kocik by mohli "vyhodit do kosa" a niekto opacne....
Avsak nekupovala by som okrem zakladu nic naviac. A az potom podla potreby by som dokupila.
Ja osobne co na 100% by som si na zaklade mojich skusenosti po 2 detoch zaobstarala este pred narodenim je: monitor dychu, kvalitnu elek.odsavacku mlieka, malu pixlu UM a dojcensku vodu (pre pripad ze by to neslo s dojcenim a dieta je hladne), nejaku 1 sklenenu flasu, plienky, zakladne oblecko podla roc.obdobia a hlavne prakticke (neprehanat to s trendy kuskami), rybiu mast na ritku, ziadne kozmeticke veci typu sampon a sprchac..., lieh a gazu na pupok, podbradnicky/slintaciky, latkove plienky, postielka v ktorej je len matrac (max podla potreby klinovy vankus), kocik, mne sa dobre kojilo na kojacom vankusi ale to nie je must have....a to je tak vsetko co mi pre babo napadne ze by som zaobstarala vopred.
Treba si uvedomit ze 98% veci na trhu su len "trendy"
@greta2017 u nas v porodnici davali babatka do hniezd, aj monitor dychu bol vsade 🙂
Ja čakám prvé, hniezdo som jej kúpila, všetci okolo mňa odporúčali a nestálo tolko že keby ho nevyužijeme by ma to mrzelo. Prebalovací pult mám z bazošu, 75% vecí na oblečenie Vinted,postielku a kočík sme dostali. Cumlík, flašku,odsávačku som kupovala nové. Odsávačka ma stála 7€ z feedo v akcii Babyono manualna, neviem či budem mat vobec čo odsavat a ked tak dokupim elektrickú. Máme len taký základ i keď je to prvé bejby moc som sa neopustila lebo zo všetkých strán počúvam že vela vecí je zbytočných.

Ani pri jednom dietati som to nemala. Za mna zbytocnost, ktora len zabera priestor. Ani moje kamosky, ktore hniezdo mali, ho moc nevyuzivali.