Je kôš na plienky dobrá investícia?

kvetinka1405
5. feb 2018

Ahojte babenky mate niektora kôš na použite plienky?oplati sa dotoho investovat?

yanni
5. feb 2018

Nie. Uplna zbytocnost. Pocikane obycajna nadoba, sacok a zbieralo sa cez den a raz za den v ramci prechadzky vyhodila do kontajnera. Pokakane do sacku napevno zaviazat a vylozit podla toho ako byvate, na balkon, terasu atd.
A 4 deti vyrastli z plienok aj bez nejakych zbytocnych twisterov atd.

alobalka
5. feb 2018

Tiež si myslím, že zbytočnosť.

kristinatina86
5. feb 2018

Presne, podľa mna zbytočnosť. My dávame plienky na balkón a vecer vyhodíme.

ninka30
5. feb 2018

Aj mne kazdy radil, ze je to blobost. No ja som si kupila Tommee Tippee Simple Sangenic, nieje az taky drahy, stoji 17€ a sacky kupujem na amazone, vyjdu najlepsie. Som s nim velmi spokojná, lebo nikde nemam ziaden puch po pocikanej plienke. Samozrejme ze pokakane idu rovno von. 🙂

mon895
5. feb 2018

My mame a neviem si vynachvalit vobec nesmrdi ako napr znamim kde dojdeme a citit len plienky (byvaju na byte bez balkona) .... kupovali sme z druhej ruky angelcare

yanni
5. feb 2018

@ninka30 preco push po pocikanej. U nas nikdy nikte nic nesmrdelo. A aky ma potom ten kos vyznam, ked pokakanu aj tak ned vyhadzujes von? To sme my robili aj bez extra specialneho kosa.

yanni
5. feb 2018

@kvetinka1405 Treba kupit kos s vrchnakom, Story sa da riadne zavriet. Nie ti "swing" kose. My sme pouzivali plastovy co je vlastne kos na spinave pradlo. Vyuzili ca. rok, potom putoval do pivnice ako kos na spinave pradlo. A bolo vybavene. Nijaka starost kam potom s tym "speci". Ja nepredavam, via staresti amo radosti, nejake ine vyuzitie, no skoda vyhodenych penazi. Kos az taky draga nie je, ale toe tacky. original moss zabudnut a kompatibilne aby som aj furt niekde objednavala a porovnavala, kde sa najlepsie oplatia atd.

veronikastrickova
5. feb 2018

Nemala som, kupila som az ked som sa prestahovala na byt bez balkona, 4.poschodie bez vytahu. Predtym sme byvali v dome. Von nechodime kazdy den. Kupila som ho, ked mal maly 10mesiacov a nelutujem. Vnutri smrdeli plienky aj ked som ich mala v sackoch, na chodbu som dat nemohla. Neverila som tomu moc, ale nelutujem. Podla mna stoji za to tiez mam ten co @ninka30. Ked plienky aj cez den odkladas, hoci len pocikane, ty ten puch tak necitis, ako ked ti pride nejaka navsteva. Takze za mna ano.

jukov
5. feb 2018

My máme Champagne regulár z druhej ruky, dali sme zaň 15 eur, vôbec to neľutujeme. Zo začiatku, pár mesiacov, sme kupovali do toho tie sáčky, raz sa nám minuli, úplne sme na ne zabudli, dalis me tam sáčok na smeti ten voňavý, a od vtedy už len ten voňavý dávame.

krepes
5. feb 2018

@kvetinka1405 my sme kúpili Tommee Tipee, ci ako sa to píše 🙂 tak isto z druhej ruky, nasli sme za super cenu uz aj so sackami za nieco vyse 10 eur ho baba predavala. Potom ked sa original sacky minuly kupila som velky kotuc tu na MK ho pani predavala a doplnam si sama do kazety.co ma vyjde aj ovela lacnejsie. Je to super, nemusim kazdy den mysliet nato, ze treba aj plienky brat von. Nesmrdí absolutne.

kallanchoe
5. feb 2018

V tescu maju cervene vedro aj s vrchnakom asi za 2 eura, super plni ucel.

karmen118
5. feb 2018

My máme Diaper Champ na použité plienky, nedávajú sa tam žiadne špeciálne sáčky, obyčajné ako do smetného koša, robia sa tri veľkosti, mi máme stredný. Kúpili sme ho tu na MK v bazári. Je super, nič necítiť 🙂. Predtým sme mali obyčajný kôš, stačilo doň hodiť jednu či dve pokakané plienky a smrdelo to neskutočne, alebo aj viac pocikaných plienok a už to bolo cítiť, tak sme potom presunuli kôš na balkón. Ale behať s každou plienkou do koša na balkón do inej izby nás nebavilo, hlavne kam s plienkou, kým dieťa prebaľujem na pulte v detskej, keby sme každú balili do sáčku, tak chudák príroda...plus tá spotreba sáčkov by bola obrovská. Kôš máme teraz rovno vedľa prebaľovacieho pultu, je to veľmi praktické.

hors
5. feb 2018

@kvetinka1405 Mam byt úprimná úplne zbytocne vyhodne peniaze !! U mna sa neujal vobec a to mam 3 deti a dostali sme ho pri poslednej dcérke aj sme ho darovali dalej jednej maminke .Za mna vyhodené peniaze do vzduchu

alaguema
5. feb 2018

@kvetinka1405 ďalšia blbosť zo širokej rady úplne nepotrebných blbostí, bez ktorých sa žiadna mama nezaobíde 😉 Pocikané do koša, pokakané ihneď von. Nikdy nič nesmrdelo, kôš sa predsa vynáša denne. Veď aj tento špeci kôš treba denne vyniesť, ak nie je človek humusák prvej kategórie, že čo je hermeticky uzavreté a nesmrdí, to je hygienické.
@krepes prosím ťa a ako dlho skladuješ tie špinavé pleny v dome uzavreté v tom koši? Veď to sa tam rozkladá...

veronikastrickova
5. feb 2018

@alaguema prečo by mal byť človek humusák prvej kategórie, ked nevynáša odpadky každý deň?

alaguema
5. feb 2018

@veronikastrickova Konkrétne odpadky s použitými plienkami. Podľa mňa je nehygienické mať v dome zavreté v nejakom koši špinavé pleny aj niekoľko dní. A v lete, keď je teplo, tak to tam musí krásne pracovať v tých navoňaných sáčkoch. Sorry, ale mne to pripadá presne ako keď sa kedysi osobný pach maskoval parfémami namiesto toho, aby sa človek umyl vodou a mydlom.

veronikastrickova
5. feb 2018

@alaguema ja byvam na 4.poschodi bez vytahu, zial tym ze som chodievala s malym aj 2-3x denne vonku, zacala som mat problemy s chrbticou. Zial som na neho sama, takze proste neni niekedy sanca ani len ist s malym 1x za den vonku, takze ani kos vyniest, a od toho su tieto kose. Ked si take nezazijes, tak neodsudzuj a ver, ze to nezelam nikomu ;)

krepes
5. feb 2018

@alaguema prosim ta, co sa tam stihne rozlozit??? Keď sa naplni tak vyhodim. Podla toho aku mame v tie dni spotrebu plienok.

krepes
5. feb 2018

@veronikastrickova presne tak aj my byvame na stvrtom a bez vytahu, maleho teperim po schodoch na rukach zakazdymy,nemam uz tretiu ruku na nosenie plienok.preco si neulahcit zivot ked mozme, na to tie kose su.

veronikastrickova
5. feb 2018

@krepes ved ono vobec mat v kosi kelimok z jogurtu nevyplachnuty je nehygienicke a aj skrupiny z vajec, a co take supky, alebo kora z ovocia, to je vsetko humus mat doma v kosi, to treba chodit hned vyhadzovat von, ved ono to v tom kosi pracuje. Kose by mali byt uplne zakazane.

yennn
5. feb 2018

My sme ho mali, boli sme spokojni, nebolo treba hned vyhadzovat pokakane plienky. To bolo ale len tusim do polroka, kym zacali prikrmy - potom uz bolo myslim citit aj tie, ked sa nemylim

alaguema
5. feb 2018

@veronikastrickova samozrejme, že vyplachujem aj kelímky od jogurtov, lebo odpad separujeme, šupky z ovocia a zeleniny a škrupiny za vajec vyhadzujem na kompost, nedržím to v kuchyni celé dni. Možno pre teba extrém, ale pre mňa to úplne normálna vec, ktorá mi zaberie pár minút. Mať použité pleny tri dni v dome...Keď si sama a máš zdravotné problémy, tak to chápem, je to riešenie, ale v bežných podmienkach, keď sú v domácnosti dvaja dospelí, fakt nechápem význam. Muž vezme smetie, alebo staršie deti, alebo tá mama, keď ide s bábom von.

@krepes moč sa rozkladá, stolica ani nehovorím...Snáď tú otázku nemyslíš vážne.

renatka100
5. feb 2018

Pri prvej sme mali sangenic ale casom zacal smrdiet a pri druhom davame do obycajneho kosa s vekom ktory mame pri prebalovaku - pokakane davam do jednorazovych sackov kupenych v dm na tenťo ucel