icon

Je odsávačka zapojená na vysávač bezpečná pre dieťa?

anicka246
8. feb 2014

Ahojte maminky, prosím vás je tá odsávačka čo je na vysávač je pre dieťatko bezpečná? Nemôže sa mu poškodiť sliznica častým používaním?? A môže sa používať každý deň, alebo len keď už má riadne soplíky?? Ďakujem za odpovede

Strana
z2
svetlusska
8. feb 2014

@anicka246 ahoj z mojej skusenosti mozem povedat ze som rada ze vymysleli odsavacku na vysavac kedze z tej klasickej co treba tahat ustami ma jedine tak bolela hlava a riadne a sopliky ostali v nosteku a ja som bola vyradena na cely den s prevadzky :( maly bol chory viackrat a odsavacka vzdy pomohla...nemyslim si ale ze je ju potrebne pouzivat vzdy..my sme ju pouzivali len pri velych nadchach alebo ked sme boli chory...pri soplikoch raz za par dni staci obycajna vrecovka...a co sa tyka balonikovych tak tie mi lekarka vobec neodporucila.

aniko82
8. feb 2014

Je to vyborna pomocka, ale nesmie sa casto pouzivat, myslim kazdu hodinu;), lebo paradoxne moze sposobit zdurnie nosovej sliznice a tym s nadcha zhorsuje, zvysi sa sekrecia...vraj lepsie len akurat prilozit k nosovim dierkam a nie pramo do nosa🙂 prvy krt som vyskusala ked mal syn 3 mes, uz me sa viac ko tyzden trapili s nadchou, mala som obycajnu hadicovu odsavacku a slabe pluca;) vyskusali sme tu na vysavac a sopliky boli rychlo prec...ked bol syn vacsi, sam si ju pytal.....momentalne ju vyuziva dcerka, podla stavu tak max 4-5x z den...jedna orl lekarka nedavno rozpravala v telke, ze nikedy je lepsie pouzivat aj u skolkarov, ktori si uz ako-tak vedia vysmrkat nos, ale este tie svaly na tvari maj slabe a hlieny im tam ostavavaju...takze je to super, ale netreba s tym odsavanim prehanat....cim castejsie cistit nos morskou vodou, prip. Pouzit kvapky na dekongescenciu, (tie kvapky nie dlhsie ako tyzden-pri dlhodobom uzivani tiez sposobia opuch sliznice a zvysuju sekreciu, tym padom aj navyk lebo nadcha sa furt vracia.🙂)

lieska
8. feb 2014

@anicka246 - ja na odsavacku na vysavac nedam dopustit! Mne sice detsky lekar ked som mu to spomenula (zijem v Rakusku) hned povedal, ze to mam okamzite zbalit a zaniest do pivnice, ale neurobila som tak, ani ma to nenapadlo! A mozem Ti povedat, ze zatial co kopec deticiek naokolo bojovalo so zapalom stredneho ucha, moje deti ho nepoznali (resp. raz sa dcerke zacinal, aj to sme super rychlo podchytili, ale to uz bola starsia - cca 4 roky). Ja som odsavala v najblbsom obdobi aj dva krat denne, podla mna to je celkovo dost setrne!

tinapa
8. feb 2014

@anicka246 Odsávaj podľa potreby, keď nemá riadne soplíky. Môj mal tiež len občas, tak sa mu uľavilo po tom🙂). Na najnižšom výkone, nemusíš sa ničoho báť.

lubikan
8. feb 2014

ja osobne skusenost nemam,ale kamaratka si uzila pri detoch riadne sople...ona si ju kupila,tiez som sa cudovala,ale ked vravela,ako to vytiahne az z paty,a ze to vobec nie je take strasne,tiez som sa obavala,ze to aj mozog vycucne 🙂...hehe...tak ok potom...dokonca to pouzivala aj vnoci..sa museli susedia cudovat,ked poculi vysavac 😅

anicka246
autor
9. feb 2014

@svetlusska ale malý má 4,5 mesiaca nemám mu to ako vreckovkou.. dokonca ani vatovou tyčynkou ked sa blížim do nošteka už to pozná a nedá si to..

lucinocka
9. feb 2014

anooo, najlepsia vec po umyvacke riadu ! 😀

reni1512
9. feb 2014

super vec... jediny problem, stale vytahovat vysavac :D

svetlusska
9. feb 2014

@anicka246 ja som to vacsiou len utrela ked mu tieklo z nosteka, nie fukat 🙂 pokial som pocula ze ma troska sopliky ale nic som nevidela ani netieklo tak som mu strekla libenar a ono mu to samo povolilo.....odsavacku som naozaj pouzivala iba pri chorobach, t.z ked kaslal a riadne soplil a brali sme lieky...

Strana
z2