icon

Je potrebné mať vo výbave monitor dychu?

1. okt 2021

Ahojte žienky. Chcela by som sa opýtať či je potrebné mat vo výbave monitor dychu. Som prvorodička a chcela by som vedieť ktorý je najlepsi a s akým máte skúsenosti. 😊

whatever1
1. okt 2021

Aj zdravé a donosene dieta môže prestať dýchať. Je toľko prípadov kedy monitor dychu zachránil zivot... Osobne poznám 2 také prípady keď monitor pípal a dieťa modré...toto je ozaj posledná vec na ktorej by som šetrila. To že niekto iny nepotreboval monitor, nie je záruka že ani tebe sa nič nemôže stať.

ciusinka
1. okt 2021

Jednoznačne áno a odporúčam Babysense,dvojplatnovy,nemali sme nikdy planý poplach..Ja som len vďaka nemu v kľude spala,používala som ho až kým malý neprešiel do veľkej postele..Ja mám síce predcasniatko,ale kúpila by som ho aj keby som mala donosene bábo,nie je to až také drahé a môže zachrániť život,takže podľa mňa je monitor dychu naozaj dôležitá vec..

zuzka1117
1. okt 2021

Za mňa určite ano, veď človek toľko veci pokupi a monitor môže zachrániť dieťatku život. Ja som mala pri oboch deťoch , našťastie sa nikdy nič nestalo, ale určite by som ho kúpila aj pri ďalšom dieťati.

sandyan
1. okt 2021

Za mna urcite ano, citim sa bezpecnejsie a spi sa mi kludnejsie.

jaskolka
1. okt 2021

Mala som, chvalabohu nebol nijaký poplach. Mali sme požičané z pôrodnice Babysense. Za mňa odporúčam kvôli pocitu istoty, keď som videla blikať zelené svetlo, spala som kľudnejsie.

lusyc
1. okt 2021

Za mňa určite áno. Kúpiť alebo požičať.

jasminka22
1. okt 2021

Babysense, pre klud v dusi sa oplati obetovat tych 100 €

andrea_ff
1. okt 2021

Ja som mala pozicane z porodnice a za mna sa radsej oplati kupit novy. Aspon rok by som ho pouzivala. Potom bud nechat pre dalsie babo, alebo predat.

euka210
1. okt 2021

Somarina. Jedine ked je predcasniatko, tak to ma opodstatnenie.

pseudomonas87
1. okt 2021

@bluka2 ani Nemci to tu nejak nemajú, ale za mňa must have! Pritom v pôrodnici hodinová prednáška o náhlom úmrtí deti, a U nás dokonca pipal oprávnene, dieťatko predcasniatko ešte malo apnoe pauzy. Mali sme jablotron a super.

evaachesa
1. okt 2021

Určite áno. Bola to jedna z najdôležitejších vecí na mojom zozname. Nepochopím ako môže povedať jedna matka že je to somarina alebo zbytočnosť. Až mi smutno prišlo 😳
Máme Babysense 7 odložené pre ďalšie dieťa.

whatever1
1. okt 2021

@euka210 Táto somarina, ako si to nazvala, zachránila zivoty veľa deťom, nielen predčasne narodeným.. Zato ze tvoje deti mali šťastie, neznamená že monitor dychu je zbytočnosť. Ak by sa niečo stalo a monitor by si nemala, ver tomu že by si si to vyčítala do konca svojho života.

marika39
1. okt 2021

my máme tri baby, pri každej som mala monitor, požičala som si zakaždým z pôrodnice. Bez neho by som asi ani domov nešla😀 Argumenty typu že to zdravým deťom netreba neberiem, pretože aj zdravému sa môže niečo stať, kamarátom takto monitor zachránil zdravé dievčatko. Presne ako píše karhu, maminy, hlavne prvorodičky kupujú veľa zbytočností , poznám to😉takže nad takouto investíciou by som určite neváhala.

selu11
1. okt 2021

Ahoj, monitor dychu sme mali aj pred troma rokmi a rovnaký plánujeme používať aj teraz po narodení dieťaťa. Určite to nie je somarina (nechápem, že toto niekto dokáže napísať...) , ak niečo dokáže zachrániť život, nie je to predsa somarina! Ak chceš monitor z druhej ruky, možno by som ho len poslala na kontolu. Takúto odpoveď som dostala ja, keď som sa pýtala na kalibráciu trojročného monitora.
My máme babysense.

domak2
1. okt 2021

Z toho co som vyčítala tak zastava dychu je až následok sids, nie príčina a ze je bežné, že deti majú dychovu pauzu. Ale určite ak má byť človek spokojnejší nech si ho kúpi, len často vie spôsobiť ešte viac stresu.

evaachesa
1. okt 2021

Všetky čo tvrdíte že je monitor zbytočná somarina...prosím vypočujte si a prečítajte tieto skutočné príbehy kde reálne oživovali detičky. Tečú mi slzy len čo som si pustila začiatok 😭
Prosím nepodceňujte to....peniaze pritom vyhodíte za toľko zbytočností, ktoré ani nevyužijete a pre dieťa nemajú žiadny osoh.

https://www.tvnoviny.sk/domace/1873921_nahravka...

https://zdravie.pluska.sk/rodina-a-tehotenstvo/...

vilma7
1. okt 2021

Ja som monitor kúpila, ale ako novú predala ďalej a nepoužila ani raz pri dvoch deťoch. Dôvod bol ten, že obe spali so mnou v posteli, bolo mi tak pohodlnejšie kojit, ako keby som mala zakaždým vstať. Ak by boli v postieľke, možno by som ho použila.

zuzanka.zuzu
1. okt 2021

mali sme dvojplatňový babysense 2 pro, vôbec sme ho nevyužili, za mňa zbytočnosť

thoughtfulweirdo
1. okt 2021

V našej republike vraj postihuje SIDS jedno dieťa z 1500. Pri pôrodnosti v priemere 60000 detí ročne je to naozaj dosť nízke percento, ale ani jedno z tých detí to nemá napísané na čele. Pre donosene zdravé bábätko je to riziko ešte nižšie, ale ja poznám rodičov, ktorým práve také bábo na SIDS zomrelo. Pre mňa je to bez debaty, osobne som nemala ani jeden dôvod ho nekúpiť.

jakubrianka
2. okt 2021

Úrčite áno. Nám sa ozval 2 x a vzhľadom na to, že veľké množstvo detí má reflux, je monitor viac než nutný.

euka210
2. okt 2021

@whatever1 ...su vinimky, ale stale sa tu naraba so strachom a peniazmi...pri tehotnych, pri detoch...ale kazdy ako chce

euka210
2. okt 2021

Babatko sa hlavne v noci ma polohovat, teda dava sa spat na bok, raz na jeden, raz na druhy, ze v pripade ked vygrcne mliecko, tak mu vytecie von na plienocku. Staci dobra detska lekarka, ktora vsetko vysvetli a ukludni rodica...i ja som vsetko mozne riesila pri detoch...a hlavne pri prvom.
Ja z okolia poznam len jeden pripad umrtia a to paradoxne manzelovi pediatricke zomrelo dieta v kociku, lebo spalo na bruchu...takze tak.

nikuska625
2. okt 2021

Nemali sme ani pri jednej dcére. Kojila som tak spali s nami v posteli mladšia ešte spí a nikdy sme to ani nepotrebovali. My sme nekupovali ani prebalovaci pult či detskú váhu. Kupovali sme len základné veci a stačilo nám to.

selu11
2. okt 2021

@euka210 Možno by bolo fajn, zbaviť sa toho pocitu, že každému ide len o naše peniaze... Osobne, ak by som počula alebo čítala čo i len o jednom prípade, kedy monitor zachránil život dieťaťa, s kúpou by som neváhala. A tých prípadov aj pri zdravých deťoch je naozaj dosť.

Ja som rodila pred troma rokmi, keď nás lekárka videla ako polohujeme bábätká na bok po papaní, skoro onemela. Polohovanie sa má robiť jedine ak má bábätko zležanú hlavičku a aj to nie bezprostredne po jedení a jedine pod dohľadom. Takže žiadne v noci. Práve že takéto polohy pre malé bábo neprirodzené, zvyšujú riziko náhleho úmrtia.
https://www.lepsispanokbabatiek.sk/bezpecny-spa...

cariad
2. okt 2021

@selu11 ďakujem, že si to sem pridala

pseudomonas87
2. okt 2021

@euka210 ale prosím, narábanie so strachom, atď......toľko veľa peňazí ľudia minu na debiliny, čo vôbec netreba, ale nad 100 eurovym monitorom budú uvažovať týždne, či ísť do toho alebo nie. Poznám ženu, ktorej vďaka tomu dieťa žije, regulérne ho ozivovala, prišla sanitka, a dieťatko sa zachránilo. Aj keby to malo zachrániť len jeden život, stojí to za to. Ľudia kupujú také,. onaké kočiare, kolotoče, dekorácie, hupacie kresielka, na plno veciach sa dá ušetriť a niektoré sa naopak oplatí kúpiť.

whatever1
2. okt 2021

@euka210 Čo pre teba znamená " vynimka"? Že štatisticky sa ta to pravdepodobne nebude týkať? Ze sa môže stať ale tebe určite nie? To ti stačí ako argument aby si autorku odhovorila od toho, aby si monitor kupila? Veľmi zvláštne zmýšľanie. Preboha, veď nemôžeš vedieť, či ho bude alebo nebude potrebovať.

selu11
2. okt 2021

@cariad Nie ja za čo, už som to raz pridávala do diskusie. Presne takto nám v nemocnici odvôvodnili, prečo bábo nepolohovať. Troška som zarazená, ak to stále niekto odporúča.

cariad
2. okt 2021

@selu11 ja nechápem veľmi veľa vecí.
Ja mám tri deti a poviem ti, že veľa veci som nepotrebovala keď boli bábätká. A taktiež som sa držala odporúčaní ako predísť SIDS (ale to je už je niečo iné, lebo na Slovensku perinka,mantinel,vankúš,čapica sú úplne bežné veci, i napriek tomu, že hlavne prehrievanie dieťaťa a mäkké predmety v postieľke môžu zapríčiňovať pravé SIDS), ale to je už o onom. O tom nikto už nechce počuť lebo veď aj naše mamy to tak robili babky a neviem kto, veď sa to ešte stále predáva (hapdam by sa to nepredávalo keby to bolo také nebezpečné), aj moja sesternica to mala ( a nič sa malému/malej nestalo), …, je toho milión čo by som vedela spomenúť.